SG.hu

Multimédiás mobilplatform az Ericssontól

Az Ericsson úttörő jelentőségű platformot indít útjára a multimédiás tömegpiaci eszközökhöz.

Az Ericsson bejelentette U500-as mobilplatformját, a háromprocesszoros megoldást és egy nagy teljesítményű multimédiás alrendszert magába foglaló következő generációs architektúrát, amely új multimédiás funkciókat és fejlett többfeladatos (multitasking) képességeket kínál. Az U500-as nemcsak új fogyasztói szolgáltatások előtt nyitja meg az utat, de a meglévő multimédiás szolgáltatások használhatóságát és minőségét is javítja.

Robert Puskaric, az Ericsson mobilplatform üzletágának vezetője szerint: "Az U500-as egy teljesítmény, grafikák, és használhatóság jellemezte nagy teljesítményű multimédiás platform, amely sokkal inkább hasonlít egy mobil számítógépre, mint napjaink mobiltelefonjaira. Az U500-as platform révén az Ericsson ez elkövetkező évek során is megtartja világvezető szerepét a multimédia tömegpiacon."

Az U500-as mobilplatform a fejlett multimédiás funkciók és a tökéletesebb felhasználói élményt nyújtó szolgáltatások iránti egyre növekvő igényre adott válaszként jött létre. A tömegpiaci mobilkészülékekhez tervezett U500-as olyan funkciókra képes, mint például kiváló minőségű videofelvevő, 12 megapixeles fényképezőgép, WVGA-kijelzők, fejlett 3D-játékok, 3D felhasználói felület, CD-minőségű hangteljesítmény és nagy felbontású videojel a valódi mobiltelevíziós élményhez.

Az Ericsson U500-as mobilplatformja a három ARM11 processzor és hardvergyorsítók segítségével elért nyers erőt csúcstechnológiájú platformarchitektúrával kombinálja azáltal, hogy egy egymagos processzorba van integrálva a digitális alapsáv és egy fejlett multimédiás companion chip. Az eredmény egy nagy teljesítményű multimédiás platform, amely a jelenleg elérhető hasonló termékeknél kisebb és költséghatékonyabb. Az U500-as által kínál grafikai funkciók a programozható OpenGL ES 2.0 grafikus processzor, az ARM Mali200 GPU beépítésének az eredménye, amely gyors, nagy felbontású képeket állít elő a kézikészülékektől elvárt alacsony energiafogyasztás mellett.

Az U500-as kereskedelmi forgalomban 2009 első felében lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!