SG.hu

HSPA mobilmodulok kerülnek a Toshiba laptopjaiba

A modulok akár 7,2 Mb/s-os adatsebességet tesznek lehetővé előfizetői irányban és akár 2,0 Mb/s-ot központi irányban.

A vezeték nélküli LAN (WLAN) technológia használatának terjedésével jelentősen megnövekedett az igény a valódi szélessávú internet-hozzáférésre és a vállalati hálózatok elérésére bárhol és bármikor. Piaci elemzők előrejelzése szerint a laptopok a produktivitás kulcsfontosságú eszközei maradnak a jövőben is, és a HSPA technológia kulcsszerepet játszik majd ebben.

A ma bejelentett együttműködés keretén belül a Toshiba és az Ericsson egyesíti saját szakterületén megszerzett, kiterjedt szaktudását. Thomas Teckentrup, a Toshiba számítógépes rendszerekkel foglalkozó európai divíziójának vezérigazgatója, így értékelte az együttműködést: "A Toshiba és az Ericsson jól kiegészíti egymást. Míg a Toshiba pozíciója az üzleti felhasználású laptopok piacán erős, az Ericsson a szélessávú mobilmegoldások üzletágában rendelkezik átfogó tapasztalattal. Az együttműködés révén ügyfeleink számára rendkívül előnyös termékek születnek majd, amelyek minden szempontból elősegítik üzleti életük sikerét".

A modulok GPS (globális helymeghatározó rendszer) vevővel is rendelkeznek, amely a helymeghatározó alkalmazásokkal használható. A Toshiba 2008 második felében tervezi piacra dobni az Ericsson szélessávú mobilmodult tartalmazó első laptopokat. A vállalat hosszú történetében nem először fordul elő a legfrissebb technológiák alkalmazása: a Toshiba 2006-ban vezette be első beágyazott 3G laptopját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!