SG.hu

Már valóság: 100 Megabit mobilon

Az Ericsson bemutatta M700-as mobilplatformját, a világ első, kereskedelmi forgalomban elérhető LTE-képes platformját, amely akár 100 Mbps előfizetői irányú és akár 50 Mbps hálózat irányú sebességre képes.

Az M700-as optimalizálva van mind a méret, mind az energiafogyasztás tekintetében, és hasonló a napjainkban rendelkezésre álló szabványos 3G platformokhoz. Az M700-as platformon alapuló első termékek adatátviteli eszközök lesznek, mint például laptop-modemek, ExpressCards kártyák és USB-modemek notebookokhoz, valamint egyéb kis méretű modemek szórakoztatóelektronikai készülékekhez. A gazdag interfész-készlet révén a termék könnyen integrálható egyéb kézikészülék-platformokkal, így többmódusú eszközöket létrehozva. Az ASIC-minták 2008-ban lesznek elérhetőek, a kereskedelmi bevezetésre a tervek szerint 2009-ben kerül sor, a platformra alapuló termékek pedig 2010-re várhatóak.

Az 1,4 és 20 MHz közötti sávszélességeket támogató M700-as világszerte minden hálózattal kompatibilis. Akár hat sávot is képes támogatni, köztük a 700 MHz-es sávokat is. Robert Puskaric, az Ericsson Mobile Platforms vezetője véleménye szerint: "Ez a világelső bevezetés egy újabb mérföldkő az Ericsson technológiai vezető szerepében és tükrözi azon elkötelezettségünket, hogy az LTE-technológia jelentse a fejlődés útját. Ez a technológia készen áll arra, hogy jelentősen kibővítse a hálózatüzemeltetők szolgáltatásválasztékát, a fogyasztók számára pedig kivételes élményt nyújtson a bármely készüléken bárhol és bármikor elérhető teljes körű szolgáltatásokat nyújtó szélessávú rendszer."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #5
    Az meg minimum 5-6 ev mire valaki tenyleg tetszoleges helyen 100 megan netezhet telefonon,es akkor is csillagaszti arakon.
  • shabba #4
    Wiki vagy gugli a barátod. ;)
    Pl. http://en.wikipedia.org/wiki/3GPP_Long_Term_Evolution
  • shabba #3
    Majd ha mobilszolgáltatók elkezdik kiépíteni az LTE hálózatukat, úgy 2011-12 körül, akkor majd adni fognak készüléket ahogy most is adnak HSPA-hoz. Persze a hálózat területi lefedettsége az nem egyik pillanatról a másikra fog ott teremni. Ugyanúgy hosszú évekbe fog telni, mint most a HSPA-nál.
  • nickwearby #2
    csatlakozom,
    és arról lehet-e tudni valamit, hogy itthon kapható lesz-e a készülék?
  • PíszLávJuniti #1
    a technológiáról kicsit bővebben ha lehet..