Gyurkity Péter

Jövőre csúszhat a Google Android

A mobiltelefonos szoftverpiacot megújítani hivatott csomag bizonyos problémák miatt csak 2009-ben jelenik meg - legalábbis egyes elemzők szerint. A Google ködösít, de igyekszik tagadni ezt.

A legfrissebb cikkek a Global Equities Research munkatársának elemzésére, illetve további forrásokra hivatkoznak, amelyek szerint több probléma is akad a szoftvercsomag körül, valamint a HTC háza táján, ezért a megjelenésre nem kerülhet sor a második félévben, ez mindenképpen jövőre csúszik majd. A Google ugyan igyekszik ezt tagadni, ám konkrétumokat nem árulnak el, így a lehetőség továbbra is fennáll.

Az természetesen igencsak kedvező fejleménynek számít, hogy a Google végre elkészült azon szoftverek listájával, amit minden, az Android logóval ellátott készüléknek tartalmaznia kell majd. Ezt a listát sajnos nem ismerjük, mindössze nagy általánosságban beszélhetünk róla: mindenképpen jelen lesz itt egy nyílt forráskódú mobil operációs rendszer, amelynek elsődleges célja a mobil internetezés további népszerűsítése, természetesen kiegészítve a keresőcég saját hirdetési rendszerével, amely tovább növeli majd annak bevételeit.


Súlyos problémának számít azonban, hogy a friss értesülések szerint a külső fejlesztők és gyártók jelenleg igencsak elfoglaltak a már meglévő platformok fejlesztésével és integrálásával. Ezek között megtalálható a Windows Mobile, a Symbian, a BlackBerry, illetve az iPhone is - nem csoda, hogy többen közülük nem igazán örülnek az újabb versenyzőnek. Legalább ilyen fontos azonban, hogy a HTC - amely elsőként mutatja majd be saját készülékét - az egyik mobil esetében gondokkal küszködik, ugyanis nem minden, erre kijelölt szoftvert tudtak működésre bírni a telefonon. Azt sajnos nem tudni, hogy ez mennyire veti majd vissza a munkálatokat, illetve hogy a HTC maga milyen gyorsan szeretné kiküszöbölni a hiányosságot.

A Google azóta reagált a hírre, ám ez mindössze annyiból állt, hogy továbbra sem válaszolnak a híresztelések miatt érkező kérdésekre. Azt azonban leszögezték, hogy mindenképpen szeretnék időben piacra dobni a fejlesztést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Xmas76 #2
    "..nem tudni, hogy ... a HTC maga milyen gyorsan szeretné kiküszöbölni a hiányosságot."

    Ekkora hülyeséget leírni! Természetesen nagyon gyorsan szeretné kiküszöbölni, mondhatni instant! :-D A "szeretné" helyett ajánlom pl. a: "tudja", "lesz képes", "sikerül"... és egyéb kifejezéseket a tisztelt cikkíró figyelmébe.
  • kvp #1
    Amig nem nyitjak meg a java futtatokornyezetuk kodjat, addig nyilt forraskod szempontjabol nem jobbak az apple-nel. Viszont az apple jobb marka a hardverpiacon. Ezek utan nem tudom hogy ki az aki ingyen nekiall fejleszteni az androidra. Az otlet jo, de a google kb. ott van ahol a microsoft a singularityval/midoroival. A koncepcio pedig azonos, meg a technologia is, csak a nyelvek ternek el. Forditoirasban es fejlesztoi kornyezetben pedig a microsoft a jobb.