Gyurkity Péter

Gyorsan terjed a Blu-ray

Legalábbis Japánban, ahol az utóbbi hónapokban egyre nagyobb ütemben folytatódott a szabvány térhódítása. A Sony szintén nagy tervekkel készül, összesen 150 millió PS3 konzolt szeretnének eladni.

A friss adatok ezúttal is a Japan Electronics and Information Technology Industries Association (JEITA) felmérése révén kerültek ki, a szervezet folyamatosan figyelemmel követi a fogyasztói technológiák eladásainak alakulását a szigetországban. Eszerint a Blu-ray formátumot támogató asztali írók első alkalommal szakították át a havi százezres álomhatárt, ami a forgalom további fellendülését jelzi.



Januárban még mindössze 35 ezer ilyen készüléket sikerült értékesíteni a Sony jelenléte révén a szabvány otthonának minősülő országban, ez azonban az ezt követő hónapokban folyamatosan javult. Áprilisban már 81 ezer készülék értékesítését jegyezték fel, amit májusban is sikerült némileg meghaladni, júniusban azonban - hasonlóan a PS3 esetéhez az Egyesült Államokban - meglódultak az eladások. Összesen 122 ezer író talált gazdára, ami elemzők szerint megalapozhatja a Sony további terveit a formátum terjedésével kapcsolatban. Ez persze a pekingi olimpiai közeledtével is magyarázható, ám jó eséllyel végre valóban beindul a nagy felbontású generáció gyorsabb ütemű térhódítása.

A cég terveiről eközben Kazuo Hirai, a Sony Computer Entertainment vezérigazgatója beszélt a Financial Times-nak adott interjúban. Elmondta többek között, hogy a PlayStation 3 hosszabb távon akár a család második tagjának eddigi rekordját is megdöntheti, mivel összesen mintegy 150 millió konzolt szeretnének eladni csak ebből a változatból. Az 1994-es első változat 102 millió példányban kelt el, ezt az eredményt a 2000-ben megjelent utód 140 millióval überelte.

Más kérdés, hogy a PS2 valóban uralta a mezőnyt, míg a harmadik változat esetében ez már korántsem mondható el. A Wii túlsúlya rányomja bélyegét a piacra, így a Sonynak hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy egyáltalán komolyan vegyék az ilyen kijelentéseket a cég részéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ati711 #59
    Laptop vásárlás előtt állok éppen - Acer Aspire 8920-as körül gondolkodom - ebben van Blu-ray drive - nem tudom eldönteni mert mindenhol mást irnak hogy most ezzel lehet DVD-t, CD-t írni vagy csak olvassa a korábbi lemezeket. Nagyon nagy segitség lenne

    Acer Aspire 8920
    Acer Aspire 8920 - 2

    Több tipusa is van:
    AS8920G-6A4G32BN LX.AP50X.293
    AS8920G-834G32BN LX.AP50X.336
    AS8920G-934G50BN LX.AP30X.063
    AS8920G-6A3G25BN LX.AS60X.018

    Bővebb info itt

    Vagy van még a 6920-as
    ITT
  • dez #58
    "ui: dez, a reszletgazdagsag = elesseg. azert latod reszletgazdagnak, mert eles (akkora a felbontasa amekkora)."

    Tudom, tudom. Csak éppen a legtöbben, amikor azt hallják, hogy "sokkal élesebb a kép", akkor egyedül a vonalak, szélek, stb. élességére gondolnak, és azt mondják, hogy "a DVD is elég éles". :P
  • Tetsuo #57
    Azert 1 kicsit en is vitaznek.. :) Ahogy itt latom, van penz dogivel. Ha en keresek 40h-val heti £300-ot betanitott parttime-ban, akkor 1 angol valamivel tobbet.. ha szakmaja van akkor joval tobbet, ha diplomas szakmaja van akkor meg..
    A vizdij meg 100valahany font 1evre, mennyisegtol fuggetlenul. Havi £17 egy nagyon jo internet, telefon havi 30-40 fontert beszelhetsz 1 csomot, stb.. van 1 rakas akcio.
    Az allam tamogatja az oktatast, a gyerekvallalast, a lakasfelujitast..
    Az utakon rengeteg auto tuningolt, meg az oreg neni Celicaja is Yokohaman gurul. Rengeteg Subaru (ami zabalja a benzint), AMG Merci, ha bemegyek a kozpontba biztos h latok 1-2 Bentley-t v Rolls-t, Ferrarit.
    A tobb eves autoknak nincs ertekuk, kivetel kb a Lexus.
    Azt latom, h az angolok kicsit igenytelenek, csupan a trendek utan mennek azt ennyi. A legtobb boltban ugyanazok a markak vannak, a hypermarketek kinalataban sem talalunk nivos termekeket. Ez ellentmondasnak tunik, de nem az.
    Tegnap 1 "hi-fi" boltban 1 huszoneves gyerek kerdezte h melyik a legdragabb tv. -Ez a pl Sony 2300ert. -Melyik a kovetkezo legdragabb? -Ez a Samsunk 1400ert. -Akkor azt kerem. :) LOL
  • cateran #56
    vagy inkabb ilyet,legyen full hd
  • cateran #55
    Hat en pedig vitaznek,baratom:) Az a csalad jo esellyel fizeti a mortgage-t a lakas utan,a szamlakat(itt sincs am ingyen az aram meg a viz)a kocsi(kat) is fenntartjak (mar ha vannak,mert bizony nem mindenkinek van am..) enniuk is kell(ok is csak emberek)es meg 1000 mas kiadasuk van..nem mondom, hogy nem lehet osszesporolni ra,de kisebb gondjuk is nagyobb lesz ilyesminel,inkabb vesznek negyed annyiert 1 bohom lcd tv-t....
    pl ilyet
  • cateran #54
    eszak devon,exeter es vonzaskorzete:)
  • gere1 #53
    4k-s mozikamera eddig 1 fele letezik a vilagon. 4k-s vetioto pedig 1 _darab_ . az is teszt. szoval 4ks mozielmenyt meg egy darabig el lehet felejteni. perpill a digitalis mozivilag csucsa a 1080p. jo ideig az is marad. 7000euros (vagy 7000 usd-s) vetitot pedig egy atlag amerikai v ny.eu-i csalad siman megengedheti maganak. errol (is) kar vitazni.

    ui: dez, a reszletgazdagsag = elesseg. azert latod reszletgazdagnak, mert eles (akkora a felbontasa amekkora).
  • Tetsuo #52
    te merre lax? en lancashire-ben.
  • Tetsuo #51
    igazabol a hozzaszolas elso felere vonatkozott a szmajli :)
    vagyis a regi analog soxor jobb minoseg volt, mint a mai digitalis, v csak szentimentalis vok? (A cd-s dolog pelda volt amit nagyjabol vagok, hiszen mar beszelgettunk rola ;)
  • cateran #50
    "a d80 tolunk nyugatabbra atlag csalad 1 havi bere"
    Meg az eszed tokja....4500 angol font nem eppen 1 atlag csalad keresete (persze ha 5 tagu a csalad es mind aktiv kereso,akkor siman:D)....no es persze elni is kellene am (nyugaton sincs am kolbaszbol a kerites,csak aranylag konnyebben elnek..persze ez nezopont kerdese:),itt is sirnak am rendesen minden szarert,ado pl(anglia))
    eves atlagkeresetek

    ez meg hungary...
    kivancsi lennek mennyire megbizhato:S
    usa...