Gyurkity Péter

Vizsgálják a Yahoo és a Google közötti megállapodást

A várakozásoknak megfelelően nem lesz egyszerű elfogadtatni az illetékesekkel a két keresőóriás között némileg meglepő együttműködés gondolatát. Ezalatt további részletek kerülnek napvilágra a Microsoft korábbi puhatolózásáról.

Az amerikai igazságügyi minisztérium jelezte, hogy vizsgálatot indítanak a korábban bejelentett megállapodás részleteinek megismerése és annak várható következményeinek felderítése érdekében. Itt természetesen elsősorban arra kíváncsiak, hogy a szerződés milyen módon érinti majd az internetes keresőpiac helyzetét, illetve a vásárlókat, akik jelen esetben felhasználóként jelennek meg a képletben.

Akik figyelemmel követték a fejleményeket, azok tisztában vannak azzal, hogy a Yahoo és a Google közötti megállapodás némi zavart keltett az Erőben - főleg miután a Microsoft hónapokon keresztül édesgette magához Jerry Yang cégét. Az egykor úttörőként, mostanában inkább a többiek után loholó, kissé lemaradó versenyzőként ismert Yahoo azonban ellenállt a medve ölelésének és inkább a legerősebb riválist választotta partneréül, igaz egy igencsak korlátozott megállapodás keretében, amely kizárólag az online hirdetések megjelenítésére és a bevételek megosztására vonakodott.


A teljes akvizíció tehát nem jött létre, és a kudarc után a szoftvercég feladta - legalábbis látszólag, mivel a most napvilágra került információk szerint még ezt követően is történtek próbálkozások. Legutóbb június 30-án kellett volna Steve Ballmer vezérigazgatónak és Roy Bostock elnöknek találkoznia, hogy megvitassák a Microsoft és egyéb partnerek bevonásának részleteit, ám Ballmer az utolsó pillanatban lemondta a találkozót - valószínűleg nem találtak külső partnereket a lépés kivitelezéséhez.

Remond tehát nem mondott le végleg egy ilyen lépésről - most már azt is tudjuk, hogy Yang hajlandó lett volna eladni a cég központi weboldalát, ám ettől a megoldástól a Microsoft végül visszalépett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #6
    Melyik egyetemünk van benne a világ első 10-ében? Jó legyen első 50. Áh. 100. Nah, itt megtalálni 1-2-t.
  • archkoven #5
    Van egy másik megközelítése is a dolognak.
    Vajon a magyar egyetemeken miért nem hemzsegnek a külföldi diákok?
    Talán azért mert rakás szarok, életidegen faszságokkal tömik a diákok fejét mint ahogy azt az előttem szóló is említette.
    Amerikába tömegével mennek, Magyarországra csak akit nem vettek fel máshova.
    Több kérdés?
  • DjDano #4
    Mindig szidják az amerikai oktatási rendszert, hogy pl oda kimegy egy közepes tanuló Magyarországról és kitűnő lesz. Csak ott hibádzik a dolog, hogy hiába tanítanak többet itthon, ott az életre nevelik a gyerekeket, ami 100x többet ér mint a lexikális tudás, vagy hogy tud e bonyolult egyenleteket megoldani
  • kernerster #3
    Off:
    A fenti kép összes szereplője tősgyökeres amerikai lehet. Ez különösen jól mutatja az amerikai egyetemek színvonalát, valamint azt, h usánka polgárainak van mire büszkének lenniük, már ami a felsőbbrendűségbe vetett hitüket illeti.
  • DjDano #2
    Várható volt... Mellesleg a Yahoo elindult azon az úton, hogy a Google bekebelezze...
  • balee66 #1
    Ehh...