Alex

Kamera kerül a pisztolyokra is

A PistolCam egy aprócska, direkt a fegyverekre szánt videókamera. Célja a fegyverhasználat jogosságának utólagos vizsgálata.

A szerkezetet kifejlesztő Legend Technologies szerint a kamera forradalmasíthatja a modern rendőrségek munkáját. A PistolCam bármely pisztoly vagy géppisztoly aljára felhelyezhető. Ha a rendőr kiveszi a tokjából a fegyvert, automatikusan bekapcsol, és akár 60 percen át képes 30 képkocka/másodperc frissitésű MPEG4 videó felvételére, VGA felbontásban (640 x 480 pixel). Ha memóriája nemsokára megtelik, átvált képfelvételi üzemmódba, és fegyverhasználat esetén automatikusan 3,2 megapixeles fotókat készít. A tárolt anyagokat jelszó védi.


Akkumulátora egy heti készenlétet tesz lehetővé. A kamerát világítás és integrált lézeres célzó egészíti ki. A letöltés mini-USB kapcsolaton át történik. A felvett anyag segítheti a rendőrök munkáját, mivel egyértelműen bizonyíthatja a fegyverhasználat jogosságát, értelmetlenné teheti a későbbi vitákat. Ha az eljárás alá vont személy elszökne, a videó/fotó dokumentáció ebben az esetben is hasznos lehet.


A 140 gramm tömegű kamera ára 695 dollár, de természetesen kereskedelmi forgalomban nem kapható, csak hatóságok számára árulják. New York állam rendőrsége már döntött egy 300 000 dolláros tesztprogram indításáról, melynek keretében a helyi SWAT csapatok a gyakorlatban is kipróbálhatják az eszközt. A szakértők leginkább a fegyverek ergonómiája és a célzási pontosság romlása miatt aggódnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #23
    Még utóbb kiderül hogy a rendőrök dobáltak kockakövekkel meg ők gyújtogattak, és a gyalázatosak a békés tüntetőket is lötték könygázzal meg ütötték verték őket.
  • Hober Mallow #22
    Ez a kamera többfunkciós,ha éppen másik fegyverre szerelik rá akkor ellenőrizni tudják hogy elsütötte-e egy ilyen megerőszakolós ügyben
  • 05lampard #21
    Inkább pisztoly kerül a kamerákra, nem?
  • Tower Guard #20
    Csak éppenséggel az a bökkenő hogy nemcsak a rongálókat verték szét, hanem azokat is akik semmi mást nem csináltak, csak elmentek tüntetni és nem rongálni. Te nem nézted a híreket a videokat? nem láttad a képeket miket csináltak? Elég szomorú, bár igaz hogy a cionista kormány ezeket nem nagy sűrűséggel mutatta be az embereknek.
  • babajaga #19
    "Mo. már az is elég lenne, ha nem álarcos verőlegények oszlatnák fel a tüntetéseket"

    Nem randalírozó törő zúzó barmokat oszlattak fel? Autókat gyújtottak fel kockaköveket dobáltak rongáltak milliárdos kárt okoztak, ezek becsületes értelmes állampolgárok?
  • babajaga #18
    "Mo. már az is elég lenne, ha nem álarcos verőlegények oszlatnák fel a tüntetéseket"

    Te ilyet hol láttál?
  • babajaga #17
    Azért a rendőrök nem szoktak sűrűn szitává lőni ártatlan állampolgárokat.Viszont van hogy a bűnöző veszi el a rendőr életét.(Boros)Akár hiszed akár nem a rendőr téged véd.
  • babajaga #16
    Amikor egy támadásnál a rendőrnek elő kell rántani nagyon kell egy ilyen akadályozó tényező. Meg kell egy reflektor hogy a bűnöző lássa hol a rendőr.
  • macleod2005 #15
    A mérete relatív, Glockon télleg hatalmas, de a Barret M107 esen elvész a távcső alatt.
    (Az más kérdés hogy a Barretet a gonosz oldal használja, és arra lett kitalálva hogy 1-2000 méterekről pusztítson)
    Az meg megint más dolog, hogyha valaki egy ilyet fogna rám összeesnék a röhögéstől
  • roliika #14
    Dred bíró wazze!