Gyurkity Péter

Blokkolják a gyerekpornót a szolgáltatók

Három nagy amerikai internetszolgáltató állapodott meg bizonyos oldalak elérésének blokkolásáról, amely ezáltal közvetlenül is érinti a felhasználókat. Ezzel az érintett cégek feladták korábbi álláspontjukat.

A tengerentúli lapok a hét elején számoltak be arról, hogy a Verizon, a Sprint Nextel és a Time Warner Cable megállapodott bizonyos hírcsoportok és weboldalak blokkolásáról, mégpedig annak érdekében, hogy némileg visszaszorítsák a gyerekpornó áradatát az interneten. Az egyezség némi meglepetést keltett, hiszen a szolgáltató cégek korábban azzal védekeztek, hogy ők nem felelősek a felhasználók által feltöltött tartalmakért.

Az álláspont feladásához természetesen szükség volt némi ráhatásra és ez a New York állam főügyészi hivatalából érkezett. A hivatal azzal fenyegette meg a szolgáltatókat, hogy perbe fogják őket, amennyiben nem hajlandók együttműködni és eltávolítani az általuk felkutatott és beazonosított oldalakat. Külön hangsúlyt helyeztek a Usenet portál egyes hírcsoportjaira, hiszen itt 88 esetben találtak bizonyítékokat pornográf tartalmak feltöltésére - ezen hírcsoportok kifejezetten ilyen képek megosztására szakosodtak, és a pedofilok kedvelt forrásainak számítottak.

Andrew Cuomo főügyész korábban is nagy hangsúlyt helyezett az ilyen jellegű anyagok letiltására, visszaszorítására. Tavaly a Facebook nevű népszerű közösségi portált idézte be, miután az első megkeresésekre - véleményük szerint - lassan, vontatottan reagáltak. A komolyabb hangvétel azonban végül megállapodáshoz vezetett, amely az oldal és 49 amerikai állam főügyészei között jött létre.

Hasonlóan a korábbi ügyhöz, a szolgáltatók által bevezetett blokkolás nemcsak New York államban, hanem az egész USA-ban életbe lép majd. A lépés példát adhat más országok számára a gyerekpornó, és egyéb nem kívánt tartalmak visszaszorítása terén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mike #13
  USA-ban nem nehéz pedofilnak lenni
  ha hozzáérzs egy gyerekhez, hogy felsegítsd az utcán mert pedofilt kiáltanak

  uitthon 14+ fölöttivel dughatsz, ott kint ez pedofilia
  ölni szabvad, a szex tabu

  a legjobban azon szoktam röhögni, amikor mondjuk egy félmeztelen reklámfotó esetén is pedofiliát vizionálnak egyesek, nem is akarom mondani hogy ki a pedofil, ha egy félmeztelen gyerekről is a szex jut az eszébe

  vagy hány olyan játék van, ahol nem lehetnek egyerekek, mert akkor jaja pedofilok is játszhatnak ezzel a játékkal, ott volt a sims, jaj van benne gyerek egy szál fürdőruhában, összes pedofil erre izgul fel (legalábbis vmelyik valóban pedo? szenátor ezt bizonygatta ezerrel - ő biztos erre verte, normális embernek eszébe nem jutna ilyesmi)
 • Mike #12
  a gyerekpronó amerikában éppolyan hivószó mint a terrorizmus
 • Wittgen #11
  A gyerekpornót üldözését helyeslem. Viszont.
  Amcsiknál általában az a politikus erőlteti ezt, aki komoly szavazatokhoz szeretne jutni, nem a személyes meggyőződése áll az ügy hátterében. Meg amint tudjuk, az amcsi politikusok előszeretettel rendelnek maguknak kiskorúakat különböző "társaságoktól". Lehet, hogy ezért nem a gyerekpornót készítőkre akarnak lecsapni, hanem csak a mezei letöltőket akarják szívatni.

  Tehát ennek csak úgy lehet gátat szabni, hogy a feltöltőket, készítőket, az aktusokat elkövető felnőtteket sittelik le. Azért mert valaki letölt valamit még nem feltétlenül pedofil. Persze, ha véletlenül nem jut a napi betevő filmjéhez, lehet, hogy erőszakossá válik és gyerekeket fog abajgatni. Kemény dió ez.

  Jut eszembe, nálunk is keményebben odacsaphatnának a "pedofiloknak". Értem ezalatt azokat, akik 15 éves csajoknak már a 2. gyereket csinálják stb...gondolom nem kell ecsetelnem.
 • Frosty01 #10
  szerintem már szánalmas amit müvelnek. nem vok pedó, de szerintem sem a mezei júzerek üldözésével kellene kezdeni, hanem a gyerekfarmok tulajaival kéne leszámolni, akiknek soksoksoksoksok és még több dodó hasznot hoz a videók készítése, a kiccsávók "bérbeadása" stb stb. dehát ők tudják. tisztára mint az illegális szoftverhasználat ellen folytatott hadjárat
 • Dark Angel 666 #9
  az arabokat nevezik így :)
 • Mr Gumby #8
  Kik azok a kampósorrúak? Minden hozzászólásodnál megemlíted.
 • A1274815 #7
  öldözni = üldözni.
 • A1274815 #6
  "Es pont ezt talalta ki maganak,hogy uldozi pedofileket,..."

  Ez önmagában nem lenne rossz dolog, csak a megfelelő módon kéne, nem az oldalt öldözni, hanem az aktív feltöltöket elkapni.
 • A1274815 #5
  "arról nem beszélve, hogy a politikusok fele is pedofil"

  Azt nem tudom, de az biztos, hogy a politikusok körében nem 5% a pszichopata.
 • duke #4
  "és minél kétségbeesettebbül próbálkoznak valami ellen, annál nagyobb ellenhatást váltanak ki, tkp.: ezzel a cikkel is csak tovább népszerűsítik ,"

  Nem is azert csinaljak mert ezzel most jobb lenne a vilag.Hanem mert valami idiota gatlastalan politikus ebbol akar maganak politikai karriert csinalni.Es pont ezt talalta ki maganak,hogy uldozi pedofileket,mert akkor biztos nagyon nepszeru lesz a sok parasztnal.