Napi Online

Egy év alatt 32 000 Toshiba notebook kelt el itthon

A Toshiba a március végével zárult 2007-es üzleti év során - az előző hasonló időszakhoz képest 38 százalékos növekedéssel - 32 ezer notebookot értékesített Magyarországon.

Ez hozzávetőlegesen kilencszázalékos piaci részesedést jelent, ezzel az ötödik helyet foglalják el a magyar notebookpiacon. A Toshiba is érzi azon tendenciát, hogy a felhasználók szívesebben vásárolnak notebookot, mint asztali számítógépet - mondta el Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe notebook-üzletágának magyarországi értékesítési vezetője. Hozzátette, ebből az átrendeződésből következően a klasszikus notebooktulajdonságok - mint például a könnyűség és hosszú akkumulátoros üzemidő - mellett számos új, speciális felhasználói igény is jelentkezik.

A felhasználói igények legszélesebb spektrumát a népszerű Satellite család fedi le, amelynek jelentős része 2008 második negyedévében megújul. Az idei üzleti év egyik fontos célkitűzése a Toshiba számára a piaci részesedés növelése és a notebookgyártók között a negyedik pozíció megszerzése - mondta Patonai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mipi #2
    Eggyetértek. 4 éve vettünk először egy laptopot. TOSHIBA márkájút. Lekopogom a mai napig nincs vele semmi gond! Most decemberbe vettünk egy újjat. Az is szintén TOSHIBA márkájú. Nagyon igényesen össze vannak rakva a TOSHIBA laptopok. Minőségi anyagok. A másik pedig az hogy nem tömegtermék ezért is minőségi. A TOSHIBA Japán cég és nem KÍNAI ezért ajánlott nem összekeverni KÍNÁVAL és az egész világon sikeres a TOSHIBA nem csak laptop gyártásban. Igaz hogy elvesztették a HD-DVD BlueRay formátumháborút De ezt a kutya nem érdekli. A másik meg az hogy a statisztikák mutatják hogy senkinek se kell a BlueRay amíg ilyen drága lessz meg a mostani flash memóriák melett.
  • Tinman #1
    Az persze nem derül ki a cikkből, hogy a MOL RT. sokezer dolgozója a VBK keretéből főleg Toshiba notikat vásárolhatott.
    Volt persze még Acer is mellette, de a Toshiba az igényesebb és jobb felszereltsége miatt egyértelműen favorit volt.

    Személyes véleményem az, hogy a Toshiba kifejezetten JÓ notikat gyárt, ajánlott vételek.