MTI

Informatikai fejlesztés a győri Széchenyi Egyetemen

Műteremházat és a felsőoktatási intézmény egészét érintő informatikai fejlesztést adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen.

Az egykori kompresszorházból átalakított műteremház korszerű munkakörülményeket, tervezési lehetőségeket nyújt az építészképzésben részt vevő hallgatók számára - mondta Szekeres Tamás rektor az eseményen. A földszintet kiállítóteremmé alakították át. Az első emeleten kaptak helyet az építész tanszékek, a felső szinten pedig műtermet rendeztek be, ahol a tervező asztaloknál egyidejűleg 85 építészjelölt hallgató dolgozhat. A műteremház a nap 24 órájában a hallgatók rendelkezésére áll.

Az informatikai fejlesztés keretében bővítették és korszerűsítették az egyetem teljes internet hálózatát. Növelték egyebek között a felhasználói végpontok számát, továbbá a gerinchálózat kapacitását, sávszélességét. Ennek eredményeként az egyetem alkalmazkodni tud a folyamatosan növekvő felhasználói igényekhez, az új oktatási és tanulási technológiákhoz, köztük az e-learninghez, azaz az elektronikus távoktatáshoz.


Az egyetem 540 millió forintos támogatást nyert a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázatán. Az 540 millió forintból az európai uniós forrás 432 millió forint, a magyar állam támogatása 108 millió forint volt - közölte az átadáson Lipi László főmérnök, projektmenedzser. A fejlesztés költségeihez 60 millióval járult hozzá saját forrásából az egyetem. A beruházási összegből mintegy 340 milliót költöttek az építészműhelyre, az informatikai infrastruktúra-fejlesztésre pedig 260 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!