Gyurkity Péter

A pénztárcánál is fontosabb a mobil

Egy nemzetközi felmérés megmutatta, hogy egyre több mobiltulajdonos választaná készülékét a pénztárca helyett, egy rövid távollét esetén. Sokan számos különböző internetelérésre alkalmas eszközt tartanak maguknál.

A kutatást az IDC végezte el, mégpedig a Nortel megbízásából, amely egyike Észak-Amerika legnagyobb gyártóinak. A több országban megkérdezett összesen 2367 mobiltulajdonos 38 százaléka, vagyis közel egyharmada választaná telefonját a pénztárcája helyett, amennyiben egy rövidebb, legfeljebb 24 órás távollétre kényszerülne. Ez az arány jóval magasabb a vártnál, pláne annak fényében, hogy a pénztárcát még ennél is kevesebben részesítik előnyben.

A Nortel igazából nem is erre, hanem elsősorban arra volt kíváncsi, hogy vajon a készülékek tulajdonosai milyen arányban esnek a "hyperconnected" besorolás alá. Ez alatt ők azt értik, hogy az illető legalább hét különböző eszközt használ a munkához és személyes célokra, illetve minimum kilenc olyan alkalmazást, amelyek között az azonnali üzenetküldést, a webkonferenciát, vagy az SMS-t is megtaláljuk. Érdekes, hogy a legtöbb ilyen válaszadó Kínából érkezett, míg az Egyesült Arab Emirátusok és Kanada a lista legalján található. Összességében véve a megkérdezettek 16 százaléka került be ebbe a kalapba.

Ez az arány azonban néhány év alatt akár 40 százalékra ugorhat, ami jól jelzi az új megoldások terjedési ütemét. Ez persze igencsak jól jönne a Nortel számára, hiszen a cég meglehetősen sok pénzt ölt a sávszélesség fejlesztésébe, bővítésébe, mégpedig abban a reményben, hogy ezzel megelőzhetik az ilyen irányú igények felerősödését. Nem véletlen, hogy örömmel konstatálták a felmérés ilyetén eredményeit és következtetéseit.

A munkához és személyes használatra szánt alkalmazások között természetesen nemcsak a fent említett megoldásokat találjuk meg, hanem a hagyományos elektronikus leveleket, és az egyáltalán nem hagyományos közösségi oldalakat is. Ez utóbbiak közül a Facebook portált emelik ki, amely mindkét területen jól jöhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sonic333 #2
    Telefon pénztárca?
    az egész blahát mi ketten uraljuk
  • Molnibalage #1
    Most erre mit mondjak? Barmok.