MTI

Ringier: rekordnyereség egymás után hat évben

Tavaly - akárcsak a megelőző öt esztendőben - ismét rekordnyereséget könyvelhetett el a Ringier kiadócsoport, Magyarországon a kormány megszorító intézkedéseinek ellenére is 12,5 százalékkal 130,5 millió svájci frankra nőtt a cég árbevétele.

Martin Werfeli, a Blikk egyetlen, a Népszabadság kétharmados svájci tulajdonosának vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: a csoport 51,5 százalékkal, 102,7 millió svájci frankra növelte nyereségét, miközben forgalma 9 százalékkal, 1,458 milliárdra emelkedett. A cég terjeszkedésének eredményeit ismertetve kiemelte a cseh Aha bulvárlap megvételét, ugyanott az ostravai nyomdai beruházást, betársulásukat a román Canal D tévétársaságba, valamint a magyarországi MediaLOG terjesztőcégben való tulajdonrészük emelését.

A tavalyit a Ringier számára "a konszolidáció éveként" említette, a másik vezérfonalként a digitalizációt említve; szavai szerint a következő évek erőteljes piaci mozgásainak az a tétje, mely társaságok szerzik meg maguknak az utolsó szabad piacokat, s ebben a versenyben az erős cégek között akarnak részt venni. Megjegyezte: a társaság jelenleg hétezres létszáma negyed század alatt duplázódást jelent, s emlékeztetett arra: tíz országban több mint 120 lapot, ötven internetes oldalt, 12 nyomdát, két-két tévét és rádiót működtetnek; "nem földrajzi értelemben próbálunk növekedni" - húzta alá Martin Werfeli, az internetes fejlesztésekre helyezve a hangsúlyt.

Michael Ringier, a médiacsoport tulajdonosa azon kérdésre, hogy az Oroszország felé való terjeszkedés szándékát rejti-e a tény, hogy az ott közismerten jó kapcsolatokkal rendelkező Gerhard Schröder egykori német kancellár a Ringier-csoportnál tevékenykedik, azt közölte: annyi feladatot adnak nekik a már meglévő piacaik, hogy nem akarnak új országban befektetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!