SG.hu

Elindult az Oracle tavaszi Junior képzése

Az előző két félév sikerét követően az Oracle Hungary tavasszal is elindította a Junior képzést informatikus hallgatók számára. Erre háromszor annyian jelentkeztek, mint az őszi szemináriumsorozatra.

Az Oracle Hungary Kft., a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék együttműködésével létrehozott térítésmentes szemináriumsorozat legjobban teljesítő résztvevői - a záróteszt eredménye alapján - egyenként 2 millió forint értékű, 240 órás Oracle University oktatáson vehetnek részt, amelynek sikeres elvégzését követően az Oracle illetve partnercégei álláslehetőséget is felkínálnak számukra. A tavaszi szemeszter témája a nagyméretű adattárházak és az üzleti intelligencia rendszerek adminisztrációja és fejlesztése.

A 2007 tavaszán indult képzés első szemeszterére 100 fő jelentkezett, közülük tíz fő sikeresen el is helyezkedett az Oracle-nél, illetve valamelyik partnercégénél. A 2007 őszi szeminárium hallgatói még a vizsgák és az Oracle University képzés előtt állnak, de már most valószínűsíthető, hogy tovább emelkedik a partnercégeknél sikeresen elhelyezkedők száma. Az Oracle a vidéki hallgatók számára is elérhetővé teszi a tanfolyamot, a tananyaghoz pedig rugalmas hozzáférést biztosít. Ennek eredményeként az Oracle Junior képzés tavaszi szeminárium sorozatára több mint 500 fő regisztrált, fele-fele arányban képviselve a fővárosi és vidéki intézményeket. A korábbi két szemeszter tapasztalatait, eredményességét összegezve az Oracle Hungary arra számít, hogy a partnercégeknél közel negyven fő fiatal informatikus tud majd elhelyezkedni a képzést és a vizsgákat követően.


"Az Oracle Junior képzésben résztvevők magas szintű, átfogó, de egyben speciális szaktudásra tesznek szert, melynek birtokában nagyobb eséllyel helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon" - mondta Tóth Veronika, az oktatási program felelőse. "A felsőoktatásban megszerzett tudás biztos alapjaira építve az Oracle Junior képzés további, gyakorlati ismereteket biztosít a hallgatók számára, így jobban megfelelhetnek a folyamatosan változó informatikai piac elvárásainak. Továbbá a programban együttműködő partnereink számára is fontos, hogy így olyan fiatal, pályakezdő szakembereknek kínálhatnak pozíciót, akik már a kezdetektől magabiztosan és eredményesen helytállnak."

"Az Oracle Hungary Junior képzése ideális kiegészítése és specializált folytatása az egyetemi tanulmányoknak a maga technológia-orientált, hallgatói karrier lehetőséget is magában hordozó formájában" - mondta Kardkovács Zsolt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének oktatója. "Már a kezdetektől felkaroltuk a kezdeményezést, hiszen az Oracle mint meghatározó szereplője a szoftver- és technológiapiacnak olyan egyedülálló, átfogó betekintést adhat az intézményi tevékenységeket lefedő informatikai megoldásokba, amely a hallgatók számára közvetlenül hasznosítható, naprakész, üzleti gondolkodásra ösztönző, gyakorlatorientált tudást kínál. Ráadásul, a hallgatók számára az Oracle további karrierépítési lehetőségeket is kínál, részt vesznek termékfejlesztésekben is, ami az egyetem megítélése, vonzóképessége szempontjából kiemelt jelentőséggel bír."

A tavaszi szemináriumsorozat tematikájában az Oracle adatbáziskezelője és adatintegrációs megoldása, adattárház-technológiák, illetve az üzleti intelligencia megoldások szerepelnek (Oracle Database, Oracle Data Integrator, Oracle Warehouse Builder, Oracle Business Intelligence Suite). A sorozat végén a hallgatók egy teszt kitöltésére kapnak lehetőséget, és a megfelelő eredményt elért hallgatók oklevelet kapnak. A szemináriumsorozatot követően a Junior képzés következő fázisára felvételt nyert diákok egy 240 órás emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében köztesszoftverek témakörben. Az Oracle partnerei ezután kínálnak munkalehetőséget a legjobban teljesítő hallgatóknak.

""Az elmúlt években egyre növekvő kereslet tapasztalható felkészült Oracle szakértők iránt" - mondta Brandhuber Zoltán, a Delta Informatika ZRt. fejlesztési igazgatója. "Cégünk az elmúlt évben közel duplájára növelte Oracle technológiában jártas szakembereinek számát. Folyamatosan képezzük őket az új technológiai trendek mentén, hogy ügyfeleink számára minél teljesebb szolgáltatásokat nyújthassunk. Az innen kikerült új munkatársaink közel naprakész tudással rendelkeztek az Oracle fejlesztések területén, így szinte azonnal munkába állhattak. Az eddigi tapasztalataink nagyon kedvezőek, így a következő fázisban is számítunk a képzési programból kikerült fiatal informatikusokra. Különösen örülünk annak, hogy a következő időszakban már BI termékek is bekerültek az oktatási anyagba - ilyen irányú képzettséggel rendelkező szakemberekre továbbra is nagy igény mutatkozik a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!