SG.hu

Megnyílt az Oracle OpenWorld konferencia

Több mint 42 000 résztvevőt köszönthetett az Oracle a San Franciscóban megrendezett nemzetközi üzleti és technológiai konferenciáján, az Oracle OpenWorld rendezvényen.

Az idei konferencia több mint 1600 oktatási szemináriumot kínál, a kiállító partnerek száma pedig meghaladja a 450-et, amelyek közül kiemelkedik az Intel Inside Innovation elnevezésű rendezvénye. Az Oracle ezen felül több mint 350 élő termékbemutatót szervez a DEMOgrounds fantázianevű területen. A konferencia vitaindító beszédeit az iparág elismert szaktekintélyei tartják, többek között az AMD, a Dell, a HP, az Intel, a Sun és az Oracle képviseletében. Mind a látogatókat, mind a kiállítókat számos olyan különleges program várja, mint az Oracle Agile PLM, a JD Edwards, az Oracle Develop, az Oracle Hyperion programok, valamint az Oracle PartnerNetwork fórum.

Az Oracle bemutatta az Oracle VM szervervirtualizációs szoftvert, amely nemcsak az cég saját termékeit, hanem más szoftvergyártók alkalmazásait is támogatja. Az Oracle VM jól méretezhető szervervirtualizációt kínál, ráadásul a cég szerint mindezt háromszor hatékonyabban, mint más gyártók hasonló termékei. Az Oracle Database adatbáziskezelő, az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád, az Oracle Alkalmazások és a többi alapvető Oracle termék hivatalosan is együttműködik az Oracle VM-környezettel.

A vállalat bejelentette három telekommunikációs Folyamatintegrációs Csomagjának piacra dobását, amelyek készre tervezett, fenntartható integrációt biztosítanak az Oracle Siebel ügyfélkapcsolat-kezelési, az Oracle Communications Billing and Revenue Management és az Oracle Pénzügy alkalmazások között. A három megoldás (az Order-to-Bill Integration Pack for Communications, az Agent-Assisted Billing Care Integration Pack for Communications és a Revenue Accounting Integration Pack for Communications) elsődleges célja, hogy a megrendeléstől kezdve a kiszámlázásig, a munkafolyamatok egyszerűsítésével, a telefonos ügyfélszolgálat és a könyvelés hatékonyságának növelésével, valamint a jogszabályi előírások betartatásával segítse a szolgáltatókat.

Az Oracle bejelentette a Software Configuration Manager megoldás legújabb verziójának piacra dobását is. Ez egy kis erőforrás igényű, biztonságos program, amely összegyűjti és összegzi a rendszerkonfigurációs adatokat, így a cég magas szinten automatizált, személyre szabott támogatást nyújthat. Egyúttal ez a program képezi a teljesen testre szabott, tudásalapú, magas hozzáadott értékkel rendelkező támogatási rendszer alapjait is.

A vállalat nyilvánosságra hozta az Application Integration Architecture for SAP nevű kezdeményezését. Ezzel az Oracle az alkalmazásintegrációs kínálatát bővíti az Oracle és SAP rendszereket alkalmazó ügyfelek körében, akik így szabványosított módszerrel egységesíthetik vállalati alkalmazásaikat és könnyedén térhetnek át a szolgáltatásorientált architektúrára. Vállalati üzleti objektumokat és szolgáltatásokat kínál, amelyek segítségével közös üzleti jelentéskörök és adatjellemzők hozhatók létre. Ezek a közös területek alapozzák meg az olyan kulcsfontosságú működési folyamatok alkalmazások közötti integrációját, mint például a rendelésteljesítés, számlázás, új termék bevezetése vagy a főkönyv pénzügyi konszolidációja.

Az Oracle szintén bejelentette, hogy a piaci igények kielégítése érdekében partnerei számára elindítja az Oracle Enterprise Security és GRC nevű kezdeményezést a biztonság és az elszámoltathatóság támogatásának az erősítésére. Ez a maga nemében szinte egyedülálló nemzetközi kezdeményezés elsősorban a technológiai értékesítőknek és szolgáltatóknak szól. A kezdeményezés célja, hogy a partnerek továbbfejleszthessék egyedi, értéknövelt termékeiket és szolgáltatásaikat, ami ma már elengedhetetlen a vásárlói igények magas színvonalú kielégítéséhez. A program kizárólag az Oracle PartnerNetwork azon tagjai számára érhető el, akik az Oracle biztonsági és szabványmegfelelési megoldásait kiegészítő termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak.

A cég egyben azt is bejelentette, hogy az Oracle-szoftverfejlesztők legfontosabb online erőforrása, az Oracle Technology Network (OTN) több mint egymillió taggal gyarapodott az elmúlt 12 hónapban, így továbbra is ez a világ egyik legnagyobb fejlesztőközössége. A több mint hatmillió tagot számláló OTN számos technikai tartalmat, erőforrást, letölthető szoftvereket, hasznos tanácsokat biztosít, így a felhasználók egy erős és aktív online közösséget alkotnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!