Napi Online

Milyen laptopokat szeretünk?

A PriceGrabber.com által végzett felmérés szerint az internetes vásárlók a kisebb, könnyebb notebookokat kedvelik inkább, hiszen ezek utaztathatók a legegyszerűbben.

A PriceGrabber.com közel 2000 online vásárló megkérdezése alapján állította fel a legújabb toplistáját, ennek alapján pedig arra a következtetésre jutott, hogy a három kilogrammnál könnyebb és 15 arasznál kisebb képernyő-átmérőjű laptopok a legkedveltebbek a felhasználók között. A megkérdezettek 72 százalékának birtokában volt a felmérés idején notebook számítógép, ezek közel 60 százaléka pedig az úgynevezett portable kategóriába tartozik, azaz a fenti paramétereknek megfelel.

A megkérdezettek 38 százaléka dolgozik legalább két laptoppal; erre a csoportra jellemző, hogy míg az általuk használt notebookok egyike az esetek túlnyomó többségében egy erőgép, a másik laptoppal szemben a legtöbb esetben alapvető követelmény nem a teljesítmény, hanem a minél könnyebb hordozhatóság. A megkérdezettek 44 százaléka úgy nyilatkozott, gyakrabban vinné magával utazásaira notebook számítógépét, ha az a megfelelő teljesítmény elérése mellett kisebb és könnyebb lehetne.

A megkérdezettek 46 százaléka úgy véli, a teljesítmény a legfontosabb a megfelelő hordozható laptop kiválasztásakor; problémát jelenthet azonban technikai fejlődéssel azonos léptékű áremelkedés - az egyre gyorsabb és egyre kisebb laptopok ára ugyanis átlépheti az átlagvásárló által megfizethető árkategóriát, azaz a 2000 dollárt. Azoknak a többsége (62 százalék), akik a felmérés során úgy nyilatkoztak, hajlandók 2000 dollár fölötti összeget áldozni egy laptopért, azonban a teljesítményre figyelnek a leginkább; 11 százaléknak a legfontosabb az akkumulátor élettartama, míg 9 százalék szerint az elsődleges paraméter a számítógép súlya.

A megkérdezettek többsége 1000 dollár alatt szeretne hordozható notebookot vásárolni; a PriceGrabber.com-on feltüntetett 20 legkelendőbb notebook közül 12 felel meg a vásárlók által támasztott árkövetelményeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mirtil #4
    én is szeretnék egy olyat! betöltené az egész falat, de azt kétlem, hogy egy 15 arasz képernyő-átmérőjű laptop könnyen hordozható volna...
  • slickboy #3
    képátló forever
  • CsZ #2
    Szeretnék egy 15 arasz képernyő-átmérőjű laptopot látni :))
  • sanyynn #1
    "A PriceGrabber.com által végzett felmérés szerint az internetes vásárlók a kisebb, könnyebb notebookokat kedvelik inkább, hiszen ezek utaztathatók a legegyszerűbben."

    "míg 9 százalék szerint az elsődleges paraméter a számítógép súlya"

    ??? :S