MTI

Lámpavaspárna sms-ezőknek

Puha anyaggal burkolják be a lámpaoszlopokat egy londoni utcán a gyalogosütközések sérülései ellen, elsősorban a menet közben mobiltelefont nyomkodó járókelők védelmében.

Gyalogolni és rövid szöveges üzenetet írni egyszerre veszélyes. Felmérések szerint minden tizedik brit szerzett is már valamilyen sérülést emiatt. Az ütközést az utcabútorokkal a többség megúszta pár karcolással vagy kisebb zúzódással, de előfordult már orrcsont-, illetve koponyatörés is.

A legtöbben lámpaoszlopnak mennek neki. A londoni East End egy utcáján ezért most kísérletképpen kipárnázták az összes lámpaoszlopot. Ha a bangladesi éttermeiről híres Brick Lane-en csökken az úgynevezett "Walk and Text" balesetek száma, akkor máshol is felszerelik a gyalogoslégzsákot. A városvezetés ezen kívül járdára festett figyelmeztető jelzések rendszeresítését is fontolgatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mighty #5
    Azt a hirdetésekk ellen tették. Leleményesebbje teljesen körbetekeri a ragasztószalaggal az oszlopot... Csak pénzkidobás volt. Inkább büntetnék meg rendesen a hirdetés gazdáit és a hirdetést kiragasztókat.
  • sarkiroka #4
    tavaly óta budapesten pedig egyes helyeken bekenték valami rücskös anyaggal, hogy ha nekimész, akkor még le is karmoljon az oszlop

    bárki bármit mond, ez kelet, az nyugat...
  • god25 #3
    lol Aaaazszéép. Ha ez Amerikában lenne jobban elhinném!
  • birge #2
    Remélem, hogy ez valami régi, rossz vicc, csak én nem nevetek.
  • matt taylor #1
    loál