Gyurkity Péter

A Microsoft nem aggódik az SP1 miatt

A szoftvercég szerint nem számíthatunk komoly kompatibilitási gondokra a Vista első javítócsomagja miatt, az Ultimate változat esetében viszont két részletben jön a frissítés, az eltérő nyelvi csomagok miatt.

A Microsoft részéről Kevin Turner, a cég vezetésének oszlopos tagja beszélt a témában a CeBIT-kiállítás alatt. A ZDNet-nek adott interjúban ezt követően elmondta, hogy nem tartanak komoly kompatibilitási problémák megjelenésétől, még akkor sem, ha korábban ők maguk tettek közzé egy többé-kevésbé teljesnek mondható listát. Ezen főleg biztonsági szoftverek szerepeltek, ám a cég most úgy véli, hogy mégsem lesznek nagy számban előforduló problémás esetek.

Érdekes megfigyelni a Turner által elmondottakat. Az ügyvezető igazgató ugyanis megjegyezte, hogy bár a hivatalos megjelenésre még nem került sor, máris több millió letöltést regisztráltak, amely kellő nagyságú mintavételt jelent. A Microsoft Developer Network (MSDN) regisztrált tagjai már jó ideje hozzáférnek az első javítócsomag különböző változataihoz, emellett pedig az érintett cégek is kipróbálhatták a frissítést. Ezzel kapcsolatban Eugene Kaspersky, az azonos nevű biztonsági cég társalapítója elmondta, hogy bár ő maga még nem találkozott ilyen gondokkal, a szoftvercég komoly vásárlókat veszíthet el az esetleges problémákkal. Megjelenik emellett a sebesség és a felhasználhatóság kérdése is, amely a Mac OS, illetve a Linux felé hajthat bizonyos céges és otthoni felhasználókat.

A javítócsomag tehát a házigazda szerint nem lesz problémás, igaz azt már jelezték, hogy az Ultimate változat frissítése csúszni fog. Egészen pontosan arról van szó, hogy két hullámban jelenik meg az SP1 Ultimate, az első körben ugyanis mindössze öt nyelven (angol, francia, japán, német és spanyol) lesz elérhető, a többi nyelvi változat csak később jelenik meg. Hogy pontosan mikor, azt még nem tudni, de aki bármilyen más nyelvi csomagot használ a Vista Ultimate változatán, az még várhat a hivatalos frissítésre.

Az összes jelenleg támogatott, 36 nyelvet kezelő frissítés az ígéret szerint hamarosan elkészül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • freemanone #147
    Last sign:

    This is an architectural question. What about the news saying is an other one. The IT section at the world anywhere, knows what they can do and where is they maximum limit. There is exiting an another section the Developers. They both don't like them :) This was started at the beginning and always will. hehe :)
    So i just like to say everyone: leave this, use OS what u like and don't care on it. All the same, got errors and differences. "$One" better in something than the "$Other". But, the "$Other" is got something better as well than the "$One."
  • freemanone #146
    Én az egyik ilyen multi cég-nél dolgozok IT szakemberként és állíthatom neked hogy ez policy. A managerek elhitetnek mindent a néppel... hasonló emberek írják az ilyen cikkeket is, csak azt felejtik el hogy ők nem látnak bele a háttérbe. Tény hogy hidd el nem is akarod ezt tudni. Szörnyű amit az ilyen cégek tesznek belül :)
    Bár én jól érzem magamat így és próbálom erre felhívni a figyelmet, de nem mindíg jön össze. Elsőre nem lehet megérteni sok dolgot, de mi "hülye IT(Infós)-s/ok akik semmit nem tudnak megcsinálni egy rendszert úgy, hogy az ne menjen tönkre soha és mindíg jól működjön amíg élünk." - mondja a manager! (aki nem tudott kicserélni egy villanykörtét a koleszban, mert az kiégett... ehelyett ő mit tett? lement a portára és bejelentette...
    Nah szal nem képesek átlátni a rendszert. (Tisztelet a kivételnek, mert akad! De ritka... sajnos.)
    Mi pedíg tudjuk, hogy egy-egy ilyen rendszer mennyire instabil. Persze ki más? A hülye IT-s.
    Részemről ez a téma OFF-os.
  • floatr #145
    Hát látod nekem pont ez bűzlik az egészben, miközben itt a jóember megmondja a frankót. Szvsz senki ne várja el h a jómunkásember majd a józanész alapján vesz bármit, és ezt magára a vistára önmagában is értem...
  • freemanone #144
    Nem akarok bunkó lenni deeee.... szerintem ha Te csinálnál valamit és el akarod adni nem fogsz róla rossz feedback-et adni. Csak egy kis logika. :)
  • tomcsa4 #143
    Ráadásul nincs ilyen, hogy a MS Unixból lopta volna a parancsokat! Mert nincsenek levédve! Ami nincs levédve, az nincs ellopva (szellemi termék esetén). Ráadásul az ilyeneket (parancsokat) nem is lehet levédeni! Mert ez törvény- és alkormányellenes!
  • floatr #142
    Nem védeném a dolgot, de...
    Itt kifejezetten biztatnak erre
  • tomcsa4 #141
    Én nem szeretem a Vistát. DE azt megrühellem, ha user azt mondja: de szarul futnak a játékok és látom ,hogy Ultimatet használ. Ez GIGALOL! Amikor ráadásul a legtöbb ember ha 10%kát ismeri az OSnek....
  • tomcsa4 #140
    Akkor öntsübk tiszta vizet a pohárba: a Cell főprocesszora (mivel 1 fő és X alprocesszorból áll) Power mag! X360-ban 3 kisegítőproci van, a PS3-ban ha jól emlékszem 7db. DE a főCPU az POwer (mivel az IBM dolgozta ki).

    Továbbá az X360 VGA-ja egy Ati 48 shaderprocival, semmi extra.
  • A1274815 #139
    Fogós. Mondjuk én egyiket sem venném meg. PC párti vagyok.
  • A1274815 #138
    "Pont mint a vista... És ezt mondtam én is, hogy az ms elismeri hogy egy összegányolt szar a vista, és a windows 7-el kilöki a kukába az egészet. Örülök hogy ebben egyetértünk:)))"

    Egy csöppet el vagy tájolva. Nem írják nulláról újra a Windows 7-et, sőt még a kernelét sem. A miniwin-t pedig akár a Vista kernelével is összehozod és nem fog 40 MB-ot enni, hanem sokkal kevesebbet.

    Ergonómiai szempontból hasonlítottam csak össze őket, úgy lehet. Különben meg több dimenziós rendszerek a matematikusok szerint nem összehasonlíthatóak. Szerintük az összehaosnlításhoz át kell transformálnod (akár veszteségesen is) egyszerű valós (nem jó a complex sem) számok halmazára és ott összehonlíthatod őket.
    Ha a lehetőségek szerint nézzük a Windowsos (nem power shell, wmi-t sem használok, sem WHS-t, sőt a Server2003 pláne nem a 2008 illetve a Vista prancsosrát sem használom), akkor valóban borzasztóan gyenge egy Unix-éhoz képest, de ha a projectciós transzformácót átállítjuk az ergonómiára, akkor már fordúl egyet a helyzet, igaz hogy a windowsé is megszeg szábolyokat (mondjuk a dir, vagy a copy, xcopy, diskcopy trió) de nem annyít és nem annyíra.