147
  • freemanone
    #147
    Last sign:

    This is an architectural question. What about the news saying is an other one. The IT section at the world anywhere, knows what they can do and where is they maximum limit. There is exiting an another section the Developers. They both don't like them :) This was started at the beginning and always will. hehe :)
    So i just like to say everyone: leave this, use OS what u like and don't care on it. All the same, got errors and differences. "$One" better in something than the "$Other". But, the "$Other" is got something better as well than the "$One."
  • freemanone
    #146
    Én az egyik ilyen multi cég-nél dolgozok IT szakemberként és állíthatom neked hogy ez policy. A managerek elhitetnek mindent a néppel... hasonló emberek írják az ilyen cikkeket is, csak azt felejtik el hogy ők nem látnak bele a háttérbe. Tény hogy hidd el nem is akarod ezt tudni. Szörnyű amit az ilyen cégek tesznek belül :)
    Bár én jól érzem magamat így és próbálom erre felhívni a figyelmet, de nem mindíg jön össze. Elsőre nem lehet megérteni sok dolgot, de mi "hülye IT(Infós)-s/ok akik semmit nem tudnak megcsinálni egy rendszert úgy, hogy az ne menjen tönkre soha és mindíg jól működjön amíg élünk." - mondja a manager! (aki nem tudott kicserélni egy villanykörtét a koleszban, mert az kiégett... ehelyett ő mit tett? lement a portára és bejelentette...
    Nah szal nem képesek átlátni a rendszert. (Tisztelet a kivételnek, mert akad! De ritka... sajnos.)
    Mi pedíg tudjuk, hogy egy-egy ilyen rendszer mennyire instabil. Persze ki más? A hülye IT-s.
    Részemről ez a téma OFF-os.
  • floatr
    #145
    Hát látod nekem pont ez bűzlik az egészben, miközben itt a jóember megmondja a frankót. Szvsz senki ne várja el h a jómunkásember majd a józanész alapján vesz bármit, és ezt magára a vistára önmagában is értem...
  • freemanone
    #144
    Nem akarok bunkó lenni deeee.... szerintem ha Te csinálnál valamit és el akarod adni nem fogsz róla rossz feedback-et adni. Csak egy kis logika. :)
  • tomcsa4
    #143
    Ráadásul nincs ilyen, hogy a MS Unixból lopta volna a parancsokat! Mert nincsenek levédve! Ami nincs levédve, az nincs ellopva (szellemi termék esetén). Ráadásul az ilyeneket (parancsokat) nem is lehet levédeni! Mert ez törvény- és alkormányellenes!
  • floatr
    #142
    Nem védeném a dolgot, de...
    Itt kifejezetten biztatnak erre
  • tomcsa4
    #141
    Én nem szeretem a Vistát. DE azt megrühellem, ha user azt mondja: de szarul futnak a játékok és látom ,hogy Ultimatet használ. Ez GIGALOL! Amikor ráadásul a legtöbb ember ha 10%kát ismeri az OSnek....
  • tomcsa4
    #140
    Akkor öntsübk tiszta vizet a pohárba: a Cell főprocesszora (mivel 1 fő és X alprocesszorból áll) Power mag! X360-ban 3 kisegítőproci van, a PS3-ban ha jól emlékszem 7db. DE a főCPU az POwer (mivel az IBM dolgozta ki).

    Továbbá az X360 VGA-ja egy Ati 48 shaderprocival, semmi extra.
  • A1274815
    #139
    Fogós. Mondjuk én egyiket sem venném meg. PC párti vagyok.
  • A1274815
    #138
    "Pont mint a vista... És ezt mondtam én is, hogy az ms elismeri hogy egy összegányolt szar a vista, és a windows 7-el kilöki a kukába az egészet. Örülök hogy ebben egyetértünk:)))"

    Egy csöppet el vagy tájolva. Nem írják nulláról újra a Windows 7-et, sőt még a kernelét sem. A miniwin-t pedig akár a Vista kernelével is összehozod és nem fog 40 MB-ot enni, hanem sokkal kevesebbet.

    Ergonómiai szempontból hasonlítottam csak össze őket, úgy lehet. Különben meg több dimenziós rendszerek a matematikusok szerint nem összehasonlíthatóak. Szerintük az összehaosnlításhoz át kell transformálnod (akár veszteségesen is) egyszerű valós (nem jó a complex sem) számok halmazára és ott összehonlíthatod őket.
    Ha a lehetőségek szerint nézzük a Windowsos (nem power shell, wmi-t sem használok, sem WHS-t, sőt a Server2003 pláne nem a 2008 illetve a Vista prancsosrát sem használom), akkor valóban borzasztóan gyenge egy Unix-éhoz képest, de ha a projectciós transzformácót átállítjuk az ergonómiára, akkor már fordúl egyet a helyzet, igaz hogy a windowsé is megszeg szábolyokat (mondjuk a dir, vagy a copy, xcopy, diskcopy trió) de nem annyít és nem annyíra.
  • freemanone
    #137
    Ezzel nem tudok vitázni :) Nem volt még dolgom cell-hez. Remélem nem is lesz, habár még bármi lehet.

    viszont nem vagyok benne biztos, hogy jó az álláspontom ezzel kapcsban de:
    http://www.gamespot.com/features/6125087/index.html?type=tech
    ez alapján nekem PS3 erősebbnek tűnik márcsak azért is mert az xbox 512mb ramja shared-ként működik a GPU és CPU között. Abban viszont szintén nem vagyok biztos hogy CELL vs IBM PPC közül ki nyerne.
  • homeless
    #136
    "Na mi van, szúrja a pofád, hogy van, aki meg van elégedve a Vistával?"
    Neked meg szúrja a pofád, hogy nincs mindenki megelégedve a vistával? Tipikus ms fanboy szokás, hogy ha valami neki működik, akkor azt feltételezi, hogy másnál is működik, ellenkező esetben a felhasználó az idióta. Én viszont linux párti vagyok, de ellentétben a ms fanboyokkal, én legalább tisztában vagyok linux gyengeségeivel, és nagyon jól tudom, hogy nem megy mindenkinél tökéletesen.

    "az álatad használt XP is szar"
    Hol írtam én olyat, hogy xp-t használok? Mondjuk véletlenül ráhibáztál, mert most pl xp alól írok, de egyébként linuxot használok az esetek 90%-ában.

    "lásd a Win9x-es szériát, ami a DOS-ból származott, és a végén már csak egy toldozgatott-foltozgatott sz*rkupac lett belőle"
    Pont mint a vista... És ezt mondtam én is, hogy az ms elismeri hogy egy összegányolt szar a vista, és a windows 7-el kilöki a kukába az egészet. Örülök hogy ebben egyetértünk:)))

    "Az, hogy fájlokat is listáz, hatalmas nagy bűn, már csak ezért be kellett volna tiltani az MS-DOS-t."
    Kiforgatod a szavaimat. Mondtam én, hogy emiatt be kell tiltani a dos-t? A1274815 azt mondta, hogy szarok a unixos parancsok, mert a nevük nem türözi a funkciójukat. Én meg erre írtam a dir-t, hogy azért van ms vonalon is hasonló. Sőt a dir még rosszabb mert teljesen mást sugall, mint az eredeti funkciója. Mellesleg nevetséges összehasonlítani a windows parancssorát bármelyik unix shellel. Aki kicsit is ért hozzá az max röhög egy jót rajta. A power shell már talán labdába rúghat.
  • floatr
    #135
    Namost amit belinkeltem, az pont nem arról szól h bárki is marhára programozni akarna saját erőből ps3ra. Egyszerűen arról h altalános célú gépként tudod használni, anélkül h egy kanyi vasat ráköltenél. Najó billentyűzet + egér. Igaz a memóriája nem dönti be a kapukat, de amire egy lúzer pct vesz, arra elég.

    Carmackról meg annyit, hogy bármilyen véleménye is van róla, ugyanúgy pénzből él meg, mint az összes többi fejlesztő, játékok meg fognak jelenni ps3ra, a consumer meg eszi majd.
  • Csaba42
    #134
    Most mindjárt beírja pár frissen a falról lejött emberke, hogy azért, mert John Carmack nem tud programozni. Olvastam már ilyet a GSO-n. :)
  • Csaba42
    #133
    "Lehet itt isteníteni a vista-t, mert sokan bedőlnek a ms marketing gépezetének"
    Na mi van, szúrja a pofád, hogy van, aki meg van elégedve a Vistával? Verd akkor a segged a földhöz, hogy nem mindenki a Nagy Hontalan Honfoglalót bölcsességeit követi. De akkor hagy tegyem hozzá: az álatad használt XP is szar (és lehet itt isteníteni az XP-t; aki azt használja, már vagy ~2002 óta bedől az MS-nek, sőt, aki egyáltalán MS-DOS-tól kezdve MS terméket használ, az mégrégebb óta), mert nem azt a vonalat folytatják, tehát akkor a szavaidat felhasználva te is csak egy lúzer MS-user vagy.

    "Ja meg az is árulkodó, hogy az egész tízenakárhány éves munkájukat kilökik a kukába és teljesen előről írnak meg egy op. rendszert."
    Még szép, hogy X év után teljesen újraírnak mindent, lásd a Win9x-es szériát, ami a DOS-ból származott, és a végén már csak egy toldozgatott-foltozgatott sz*rkupac lett belőle (WinME, amivel ráadásul egyesek még mindig elégedettek). Most nem tudom, miért lenne jobb az megint az NT szériával.

    "hogy a dir szónak mi köze van a file-ok és könyvtárak listázásához"
    A dir a directories rövidítése (még sem lehet msls, vagy myls). Az, hogy fájlokat is listáz, hatalmas nagy bűn, már csak ezért be kellett volna tiltani az MS-DOS-t.
  • A1274815
    #132
    Az arány 10:1, különben az XBox360 tényleg gyengébb, mint a PS3 CPU viszonlytban, GPU viszonylatban pedig az XBOX 360 nyer. A programozhatóságról nem is beszélve. Carmack szerínt a Cell programozása rémálom, de nem csak ő állítja ezt.
  • A1274815
    #131
    "Egyébként arra még mindig nem kaptam választ h miért annyira jó olyan drivereket használni vista felhasználóként, ami felesleges loopback-eket tartalmaz, mielőtt elérné a harvdert, illetve ha elérte azt, akkor még azon is meggyőződik arról, h nem-e tudja a felhasználó megsérteni bárakárki szerzői jogait, persze még mielőtt használatba venné a hardvert."

    Ez nem minden driverre igaz, csak azokra melyek a User Mode Driver Frameworkkel készültek, ilyet még nem láttam. A WDDM pedig kicsit másképpen működik.

    A DRM-es rémálmok pedig nem igazak. A WDDM drtivernek és az Audio drivernek (ez utobbi Win98) óta csak annyít kell tenni, hogy felhasználja a védett mód lehetőségeit és levédi a buffert, audio driver pedig kikapcsolja a what U hear lehetőséget. Magyarán 0 ellenőrzésbe kerül az egész. WDDM-nél meg tényleg nem nagy kunszt levédeni egy buffert, kondolj bele XPDDM-nél még az egyik szál sem férhetett (ákár OpenGL, akár D3D9) hozzá a másik szál által létrehozott erőforráshoz mely ahoz a render context-hez volt hozzá renderve. Most egyszerűen csak nem adják oda a Képernyő bufferét ilyenkor.
  • freemanone
    #130
    Totál egyet értek vele. Amikor olvastam az előtte lévő HSZ-eket épp ez jutott eszembe... srácok a parancsokon nincs értelme vitatkozni sokkal régebbről jöttek mint a most kiadott oprendszerek. Vannak persze újak is, de egyik sem jöttment emberkéktől származik.

    A1274815: XBOX vs. PS3

    hmm... nah vajon meiket is érné meg? az M$ konzol vagy a sony féle...
    nehéz a döntés mert 1ik céget sem bírom viszont azt kell mondjam, az, hogy M$-nél pár hónapja arra voltak büszkék, hogy már csak 6ot küldenek vissza 10ből, mert karcolja a lemezt.... illetve egyéb hiányosságok miatt :S háááát... kicsit siralmas. Teljesítményben is elmarad vetélytársától így szerintem PS3 mellett döntenék :) bár nem vagyok egy nagy konzol párti. PC rlZ
  • floatr
    #129
    Egyébként arra még mindig nem kaptam választ h miért annyira jó olyan drivereket használni vista felhasználóként, ami felesleges loopback-eket tartalmaz, mielőtt elérné a harvdert, illetve ha elérte azt, akkor még azon is meggyőződik arról, h nem-e tudja a felhasználó megsérteni bárakárki szerzői jogait, persze még mielőtt használatba venné a hardvert
  • floatr
    #128
    Futtatnál rajta a kedvemért valami egyéb alkalmazást is a hozzá vehető játékokon kívül...?
  • A1274815
    #127
    XBox-on Win2k fut, XBox 360-on pedig valami Vista és XP közötti korcs 3 magos speciális PPC-re belőve.
  • A1274815
    #126
    Egy csomó parancsot a Unix-tól loptakra: ja "md, cd, rd,mkdir, chdir, rmdir", ezek még DOS-os hagyományok, amiket meg másképpen hívnak (pl: cp vs. copy) azokkal meg mi a baj, már meglévő értelmeseket ne vegyünk át, ne is próbáljuk leutánozni, hanem találjunk ki valami olyan újakat melyekből kéne összerakni az adott parancsot. LoL.

    Lehet hogy a parancsok nagyrésze már tükrözi a funkciót (bár a grep, rövidítésében nem igazán látom a logikát, findstrregexp jobb lenne) a funkciójukat, de tototál más logikájú minden parancsnak a kapcsolók körüli logikája, arról nem is beszélve, hogy minden programnál ugyan az a kapcsoló mást jelent.

    "Azt meg megnézném, hogy egy solarishoz vagy hp-uxhoz mikor ír hozzá minden jöttment. Illetve írhat programokat saját magának de attól még nem fogják beletenni a következő release-be."

    Hát most már nem, de a 1970-1990-ig terjedő fejlődési időszakban bizony igen, érdemes utánna olvasni. Szerinted miért vannak ugyan azok a parancsok ugyanazzal a logikával majdnem jelen minden egyes Unix distro, izé különböző gyártóktól származó változatban?
  • homeless
    #125
    A parancsok 90%-a tükrözi a funkciót. De ha már az ergonómiánál tartunk akkor elmondanád, hogy a dir szónak mi köze van a file-ok és könyvtárak listázásához? Meg az egész windows úgy ahogy van nem igazán nevezhető ergonómikusnak. Rengeteg parancsot loptak unixokból úgyhogy ha szerinted azok nem ergoómikusak akkor a windowsos parancsok se. Azt meg megnézném, hogy egy solarishoz vagy hp-uxhoz mikor ír hozzá minden jöttment. Illetve írhat programokat saját magának de attól még nem fogják beletenni a következő release-be.
  • floatr
    #124
    Ja egyébként nem mellesleg egy gyönyörű példa arra, hogy hogyan kell megoldani a problémákat

    http://psubuntu.com/

    Ezen csak ámulok-bámulok. Beszerzel egy PS3-at, felrakod a cuccost rá, aztán annyi. A Wii után a második legjobb játékplatform, a PC-t meg naná h helyettesíti. (tom volt ps2re is, de ez még ha lehet ütősebb)

    Ja, ha a windóz nyitott lenne, akkor vszeg azt is megpróbálták volna portolni, bár az értelme erősen a nullához konvergál. VM-ben viszont lehet futtatni :)
  • floatr
    #123
    Ez a grafcsip ékes példája annak, hogy mennyire leszarják azt h "általános hardver", és remekül mutatja a tehetséges tervezők/fejlesztők korlátait.
  • floatr
    #122
    A kulcsszó a "lehet"... Nekem nem tartott annyi ideig

    UI: nekem nem szoktak problémáim lenni a TV rákötésével, viszont totál máshogy műxik ATI és NV kártyák esetében a windóz, eltérő használatot igényel, nameg sok türelmet a primary display-el való szívás. Sakko ez csak pár dolog volt a mókatárból.

    UI2: egy hónapig szelidítettem, majd rájöttem h ebben nem akarok megdögölni. Kb ue vonatkozik az offce2k7re is (a traveszti céda édesanyját az összes designerének, azt... ergonómia).
  • A1274815
    #121
    Kéne tanúlni számítógép ergonómiát, kedves unix/linux testvéreim:

    Ergonómikus parncssor feltételei:

    -a parncs neve tükrözi a funkciót, egyértelmű rövidítés
    -egy funkciót egy utasítás hajtson végre, azaz ne legyen két majdnem azonos funkció ellátására tervezett parancs
    -azonos csoportba tartozó parancsok azonos módon értelmezik az argumentumaikat
    -a parancsok kapcsolói ugyan olyan szerkezetűek legyenek, ugyanazt a logikát kövessék

    A Windowsos parancsor nagyából teljesíti ezek, igaz hogy nehezen használható, ha csak nem használják a Windows Host Scripttel együtt, illetve a WMI-vel együtt
  • A1274815
    #120
    Csak nem az említett vacak inteles videó kártya a bűnös a negatív tapasztalatokban?
  • A1274815
    #119
    Hát X serveren is beimátkozni egy második monitort, vagy TV-t lehet pár órás szívás. Linux-os ismerősöm jó sokat vacakolt az X11 konfigjával mire össze hozta a GeforceFX kártyájával, hogy a második monitoron is jelenjen meg egy másik desktop. Szó val szubjektív.

    U.I.: Nekem nem szoktak problémáim lenni a TV-re való rákötéssel.

    U.U.I.:Mennyíre probáltad felfedezni a Vistat, én már lassan betakkal együtt 2 éve használom.
  • floatr
    #118
    A processz listám szerint 58MB-ot eszik az X, de még így is optimálisabb, mint a dír kompetísön.

    A compiz emlékeim szerint néha eljutott 53MBig is de tegyük hozzá, hogy hogy jóval több fícsört (plugint) használok, mint amire az aero képes. Amellett pöccre megy i915ön is, szal optimálisabb is...

    Bár nyilvánvalóan az én hibám, windóz alatt sehogyse tudom h mennyi memória van felzabálva, és mennyi van még. Igaz nem használok taskman kiegészítőt/helyettesítőt.
  • floatr
    #117
    Szubjektivitás: mindenki az. Tegyük hozzá azt h egy évvel ezelőttig nagyjából énis meg voltam győződve h a windózos vonal jó. Aztán megláttam a vistát, és kipróbáltam mást.

    X: korlátozzuk le a felhasználást egy egyfelhasználós szimpla desktoptos egy monitoros esetre, és tán igazad is lesz. De abban a pillanatban h már legalább egy tv-t kötsz rá, kezdődnek a gondok, szív az ember a gyártó elképzelései miatt, mert nem az OS az úr ezen a ponton már, hanem az eszköz és drivere. Ja mellesleg vehetsz nem tiltott segédeszközöket hozzá jópénzér...
  • homeless
    #116
    "de az attól még kreténség, hogy a loopback interfacen keresztűl kommunikál a lokális grafikus programom"
    Miért kreténség? Az x server hálózati használatra lett tervezve. Pl futtathatunk x servert egy gépen és távolról tudunk rajta grafikus felületen dolgozni anélkül, hogy ez a server erőforrásiat zabálná, mert a grafikus megjelenítés nem a serveren történik hanem a kliensen. Akkor min is kéne kommunikálnia ha nem a loopback interface-en?

    "Különben a Unix tényleg egy ergonomiai katasztrófa parncssorral rendelkezik"
    Mert a windows parancssosra az tökéletes? Még viccnek is rossz. És most lehet jönni a power shell-el, de az nem rég jött ki, és az se tökéletes. Ja meg rengeteg parancsot unix-okból vett át:) Nekem nincs semmi bajom a unixok parancssorával. Meg kell tanulni használni és kész.

    "Az már csak extra, hogy egy modern nem xgl-t tartmazó X Server ~100MB-ot eszik. Ugyan ez Windows Vista alatt 3D felülettel együtt 60MB, annélkül pedig <20MB."
    Jó akkor beszéjünk arról is, hogy az xp(nem vista) eszik 400+ MB-ot úgy hogy nem fut semmi extra, az ubuntum meg ha fut egy firefox, mplayer, open office writer(ami köztudottan erőforrás zabáló), és még a compiz is be van kapcsolva nagy szó ha átlépi a 300MB-os határt. A vistát meg inkább hagyjuk.
  • A1274815
    #115
    Az már csak extra, hogy egy modern nem xgl-t tartmazó X Server ~100MB-ot eszik. Ugyan ez Windows Vista alatt 3D felülettel együtt 60MB, annélkül pedig <20MB.
  • A1274815
    #114
    "Az ablakkezelőről meg inkább ne is szólj, mert ami a windóznak van, az labdába sem rúg az x11 hatékonysága/rugalmassága mellett."

    Ezen jót röhögtem.

    1., Az X11 nem ablak kezelő kb. gdi32.dll színtjét hozza.
    2., Lehet hogy az X11 rugalmas, de az attól még kreténség, hogy a loopback interfacen keresztűl kommunikál a lokális grafikus programom, az X11 majd az átszól az ablakzezelően ugyan ezen interfacen keresztűl, majd az pedig szintén további kommunikációt végez ugyan ezen keresztűl az X Serverrel.

    Visszatérve a könyvhöz, valóban szubjektív, de te sem vagy a megtestesült objektivitás, sőt Richie sem az. Ugyan akkor ha a szubjektivitást eldobjuk marad tényleges negetív kritikája, sőt néha építő jellegű. Megjegyzem a szerző késöbb került az MS-hez.

    Különben a Unix tényleg egy ergonomiai katasztrófa parncssorral rendelkezik, és itt is ugyan az az ok miatt ami a Linuxokban is jelen van: bóldog-bóldogtalan hozzáír, kibővíti. A parancs nevének alig vagy semmi köze nincs a funkciójához. A termcap fájl marhasága, stb.
  • floatr
    #113
    Ne feledd h az NT is így indult, igaz VMS irányból...
  • floatr
    #112
    :) 10 kötet...
    az egész msdn site arról szól
  • homeless
    #111
    Írtam már, hogy nem a pénzről van szó. Hanem az itt a baj, hogy ma már annyira fejlettek a hardware-ek, hogy egy villámgyors op rendszert lehetne rájuk írni, de a ms ahelyett, hogy kihasználná ezt a lehetőséget, pont az ellenkezőjét teszi. Mindenféle mondvacsinált szarral telehányja az op. rendszert, hogy minél több erőforrást zabáljon. Ez nem fejlődés, hanem visszalépés. A vista fanoknak csak azt üzenem, hogy a microsoft a windows 7 fejlesztésével beismerte, hogy az eddigi koncepció egy darab szart se ért. Gyengébbek kedvéért a windows 7-et unix mintára fejlesztik. Lesz egy végtelenségig lecsupaszított kernel és e köré fognak épülni a kisebb alkalmazások. pl a grafikus felület is egy teljesen különálló alkalmazás lesz, és semmi köze nem lesz a kernelhez. Lehet itt isteníteni a vista-t, mert sokan bedőlnek a ms marketing gépezetének, de ha kijön a windows 7 akkor majd meglátjátok, hogy a ms szerint is a vista egy elavult szar lesz és a windows 7 lesz az isten. Ja meg az is árulkodó, hogy az egész tízenakárhány éves munkájukat kilökik a kukába és teljesen előről írnak meg egy op. rendszert.
  • floatr
    #110
    Elmondom neked: azért nem olvastam végig, mert a könyv javarésze szubjektív (jobb szót nem találok rá) mocskolódás. Ha van érdemi része, akkor eleve nem ezzel a címmel kellett volna indítani. Olyan dolgokat vet fel problémaképpen legtöbbször, ami nem probléma, max egy olyan embernek, akinek fizetnek azért h ez szerinte probléma legyen.

    Ritchie lehet h büszke ember, de asszem letett vmit az asztalra, és mint írta is nem a kritikával van baj, hanem a módjával. (jahh és a mikorszofttól ingyé töltheted le, gratula)

    Hamár egyébként ezeknél a problémáknál tartunk, a filenevekkel, jogosultságokkal a korabeli és mostani windózok használata során csak problémák voltak/vannak, vajon miért is van ez a trend h egyre inkább a unix-os irányba mozdul az xp/vista. Az ablakkezelőről meg inkább ne is szólj, mert ami a windóznak van, az labdába sem rúg az x11 hatékonysága/rugalmassága mellett.
  • homeless
    #109
    Az sp nélküli xp-re nem kellett semmilyen kémprogram, mert gyerekes bugok tömkelege volt benne, amiket távolról bárki kihasználhatott, és a legtöbbet, még a publikálásuk után se javították ki, csak pár hét múlva. A publikálás előtt meg sokáig pénzért árulták xp-re az exploitokat. Erre egyesek a 94-ben megjelent unix haters handbook-al jönnek, hogy mekkora szarok a unix rendszerek. LOL. Ha windows-ról születne most egy hasonló könyv, akkor 10 kötet se lenne elég...
  • Camouflage
    #108
    es #91: 190e-es TOSHIBA Dual core, 1GB rammal volt anno (eladtam - az uj gepemre pedig most meg semmikepp sem teszek VISTA-t, mert minek). Nem neveznem TESCO-s notinak.