Berta Sándor

DT: 600 millió euró vidéki DSL-hozzáférésekre

Úgy tűnik, hogy a közvélemény és a tartományok kormányainak nyomásgyakorlása végül meggyőzték a Deutsche Telekomot arról, hogy érdemes vidéken is szélessávú internetelérést biztosítani.

"A Deutsche Telekom legújabb döntése értelmében az idén összesen 600 millió eurót fordít a vidéki telefon- és a DSL-hálózatok kiépítésére. A program célja az, hogy még a legtávolabbi faluban is legyen az esztendő végére nagy sávszélességű internetkapcsolat" - jelentette be Timotheus Höttges, a DT elnökségének tagja. Höttges hozzátette, hogy ugyan a jelenlegi telefonhálózatok 96 százaléka már alkalmas a DSL-bekötésekre, azonban ennek ellenére számos kritika érte a vállalatot, hogy megfeledkezik bizonyos régiókról és ott egyáltalán nem fejleszt.

A vezető elmondta, hogy eddig mintegy 650 település kereste meg őket a szélessávú internethozzáférések kiépítésével kapcsolatban, ezek közül 170 faluval már szerződést is kötöttek, további 300 faluval pedig az év végéig fognak megállapodni. A konszern azt várja, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően jelentős mértékben nőhet DSL-előfizetői tábora, amely jelenleg 18,5 millió embert jelent. A DT ezenkívül továbbra sem tett le az internetes televíziós terveiről: az esztendő végéig már 20 millió háztartás számára akarják elérhetővé tenni az IPTV szolgáltatást, amely várhatóan olcsóbb lesz a jelenlegi kábeltelevíziós és műholdas előfizetéseknél.

Mint ismeretes, korábban számos német szervezet bírálta a Deutsche Telekomot, egyes tartományok pedig a maguk kezébe vették a fejlesztéseket. Rheinland-Pfalz belügy- és gazdasági minisztere például bejelentette, hogy 2008 és 2012 között összesen 10 millió eurót fordítanak a szélessávú internetelérések kiépítésére. A német tartományban 62 000 embernek nincs nagy sávszélességű internethozzáférése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #13
    UPC alatt CSS-el 20 alatt volt a ping német szerveren. Elég jó volt mert több 100 szervert láttam úgy hogy 50 alatti pingeket néztem. A kábel elég jó sávszél és a központokon múlik szerintem hogy mennyire jó. Bár lehet hogy csak szerencsés helyen voltam.
  • Sanyix #12
    Mert megosztott rendszer, a telefonvonal meg mindenkihez külön megy.
  • sathinel #11
    A teknológiai hátérre lettem volna kíváncsi hogy miért is lassú egy kábelnet.
  • sathinel #10
    Miért tréonline? mert amiket művelt az gáz és vidékről származok ahol a monopólhelyzete miatt semmit nem lehetett csináli. + volt még pár dolog max nem olvasgattál híreket. Azért FPS-el is szoktam játszani. Igaz nem sokat. UPC alatt semmi gond nem volt vele. ki kell próbálni. Tréonline óta még nem próbáltam de ha ugyanaz a teknológia akkor nincs vele gond. ) ha játszol hetente 20-30 órát már 6-7 éve akkor kb elmondhatod hogy egy szinten vagyunk de kijelenteni hogy nem játszok mással..... gz
  • sKie #9
    Hat nem wow-ra gondoltam. En fps-t jatszom es tudom mi a kulonbseg 12, 40 es 52ms-es valaszido kozott jatekban. Eleg sok mindent tud szamitani mar 4 milisec is. (Vannak, akik mas szervert kernek komolyabb meccseknel, ha ilyen merteku a kulonbseg.) Igazabol ezert preferalom a DSL-t. Ha nem jatszanek, akkor igazan nem erdekelne a dolog, hogy 16 vagy 44ms, kabel vagy DSL.
  • bertino #8
    inkább nem mondom senkinek, majd rádöbben szépen mindenki maga :D
  • AzUs #7
    Először is: Ha semmi gond vele, ko miért "tréonline"?
    Másodszor: Kétlem hogy wowban számítana is valamit ha van p/l-ed... Szerintem skie fps-ekre gondolt, én speciel játszok wow-val és fps-ekkel is. Wowot -hát nem túlzok sokat- 256kbps-os nettel is simán lehet játszani, fps-ekre ez aligha igaz.

    "2 gép a neten, ventri vagy ts ,és wow mindkettőn. Közben még van hogy internet rádió is megy. Márpedig 25 fős raid közben elég sok adat mászkál és semmi gond vele." Mi a frász gond lenne vele, wowban 130ms is alig tűnik fel 30as után... Kábelnettel, ilyen net használtság mellett el nem tudnám képzelni, hogy tudnál fps-t játszani hajtépés nélkül...
  • sathinel #6
    Miért is? 2 évig UPC kábelen jött a net, most meg tréonline kábelnet szintén. Semmi gond vele. 2 gép a neten, ventri vagy ts ,és wow mindkettőn. Közben még van hogy internet rádió is megy. Márpedig 25 fős raid közben elég sok adat mászkál és semmi gond vele. ezek melett 50-90 közötti ms-el játszol. Arra kell vigyázni, hogy ha nem megy valami normálisan, akkor azonnal ugatni kell hogy valami gond van, és meglepő módon ha látják hogy értessz hozzá( első válaszuk: nézze át a gépét vírusok, patch-ek, stb után.) akkor gyorsan javítják(szerintem csak leszedik a korlátozást ami a legtöbb embernek fel sem tűnik).
  • sKie #5
    "kábelnet rulz" Na ezt annak mondjad, aki interneten jatszik es fontos neki a valaszido es a p/l mentes kapcsolat. Kivancsi lennek a reakciora. Jatekra meg mindig a legjobb valasztas a DSL.
  • bertino #4
    maga a technológia egy rakás szar :)
    kábelnet rulz

    vagy VDSL és további DSL-ek, de azoknak elterjedése nem épp pont holnap várható...