Gyurkity Péter

Lépniük kell a szolgáltatóknak a fájlcserélők ellen

A brit illetékesek közölték, hogy az internetszolgáltatók áprilisig kaptak haladékot az együttműködés megkezdésére - a fájlcserélők ellen készülő szabályozásban mindenképpen számítanak rájuk.

Finoman fogalmaztunk, hiszen a leendő szabályozás kialakításáért felelős csoport (BERR) szóvivője a napokban adott nyilatkozatában kiemelte, hogy amennyiben a szolgáltatók nem lépnek a megadott határidőig és nem ülnek le a tárgyalóasztalhoz, készek megtenni a szükséges jogi lépéseket. Ezzel gyakorlatilag megfenyegették a brit internetszolgáltatókat tömörítő szövetséget, bár hozzátették, hogy szeretnének kölcsönös alapokon kialakítani az együttműködést.

Ezzel persze az érintettek nem sokra mennek, hiszen eddig is hiába hivatkoztak arra, hogy nem áll módjukban ellenőrizni és megszűrni az összes átmenő forgalmat a saját hálózaton. Ezzel kapcsolatban most kiemelték, hogy helyzetük hasonló a postáéhoz, amely szintén nem nyitja fel az összes feladott borítékot, így eleve hiábavaló a próbálkozás. Ezen kijelentésükhöz megfelelő alapot képez a 2002-es, jelenleg is érvényben lévő rendelkezés, amely kimondja, hogy az internetszolgáltatók mindössze a kommunikáció, az internetes forgalom továbbítói. Vagyis mindaddig nincs lehetőségük a forgalom szűrésére, amíg a kifogásolt tartalmak (többnyire illegális másolatok) nem a saját szervereiken foglalnak helyet.

A kormányzat által létrehozott illetékes testületet azonban nem hatotta meg a fenti érvelés, így számítanak arra, hogy legkésőbb áprilisig le tudnak ülni a tárgyalóasztalhoz. Azt, hogy ekkor pontosan miről és hogyan döntenek majd, az még a jövő kérdése. Biztosra vehetjük azonban, hogy a brit felhasználók fokozott ellenőrzése, az internetes forgalom valamilyen szintű megszűrésére számíthatnak, mivel a BERR - a tartalomszolgáltatókkal közösen - minden illegális letöltés, így a fájlcserélés visszaszorítására törekszik.

A jelek szerint tehát a kiadók és filmstúdiók által évek óta folytatott lobbi végül mégis eredményre vezet - hogy pontosan milyenre, áprilisban kiderül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arrakistor #78
    és ugyanez vonatkozik a zenészekre is .. lehet hogy egy aluljáróban zenélő kalapos zenész sokkal tehetségesebb, jobb zenész, mint a felkapott, befutott, befuttatott sztár kollégája, csak éppen az utóbbinak sok nagyorrú, vágottfarkú bentfentes ismerőse van
  • Molnibalage #77
    Nekem 1:16 arány van. Májusban váltok is a sztuyok Invitelről... Nem torrenthez kell, egyszerűen sok adatot töltök fel.
  • Molnibalage #76
    Én is így vagyok, ha már letöltök lejön amikor lejön. Ha már warezolsz akkor legyél türelmes...
  • arrakistor #75
    kutyát nem érdekli, hogy 1 óra alatt, vagy 1 nap alatt jön le a kedvenc filmje, beállítja az azureust és kényelmesen (átlag) egy nap alatt lerántja kódolt csatornán keresztül dvd verzióban. ennyi. beállít egyszerre 10 filmet és mindegyik leputtyan a winyójára 1 nap alatt. ennyi. és csókolom. és ez akkor így is lessz ha a vágottfarkú nagyurak , meg a rendőrbácsi pribékjeik összesz*rják magukat.
  • BobaFett #74
    Szvsz egyetlen módja van a torrent és fájcserélők korlátozásának, ami jelenleg is folyik, az isonyú kicsi upload sebesség a legtöbb helyen. Nagyon nem véletlen ez az 1/10-es sebességarány ami jelenleg van. De nálam pl. még roszabb mert 8mbites vonalon a tényleges sebesség amit eltudok érni az 700k lefele 25k felfele. mertha nagyobbra rakom megöli a downloadot.
    Épp ezért muszály ftp-znem és csak ami gyorsan kell vagy nem találom azt torrentezem.
  • arrakistor #73
    szinte kivétel nélkül - hacsak a programokat nézzük- mindig van egy nyílt forráskódú, ingyenes , kicsi , gyors és stabil program ugyanarra a feladatra, mint a lomha, trójai programokkal teli, hájas, batárnagy, gépigényes, instabil, platformfüggő stb. és fizetős verzió. ott van hogy mást ne mondjak a 3d renderelésre a blender nevű platformfüggetlen szoftver, 10 mega és ugyanazt tudja, ha nem többet, mint a 300 megás 3Dstudió ami testvérek között is vagy fél milla bótban. de ezer példát tudnék mondani szinte minden számítástechnikai kérdésre, a cd írástól kezdve a dvd lejátszáson át a komplett operációs rendszerig.

    ezt hívják röviden és frappánsan : evolúciónak. hulljon a férgese. csúnyábban : d*g*lj*n éhen az aki sz*rt csinál. de legalábbis ne járjon a p*fája, de fenyegetőzni aztán végképp ne fenyegetőzzön, mert hamar találkozni fog az öklömmel.
  • Grifidos #72
    A bal kéz...

    Na, mit fognak kapni az internet szolgáltatók, ha korlátozzák a p2p kapcsolatokat?
  • arrakistor #71
    senkit nem érdekel a lépcsőházi dumájuk. leáldozóban van a csillagjuk. örüljenek annak hogy egyszer egy másik korban meg tudtak gazdagoni, de most új világrend van. ma már ők nem urak, csak csicskák és a kutyát nem érdekli a pöncögésük, a művészetük, vagy ha mégis akkor se fizet érte egy tiplákot se. nagyon sok tehetséges művész/zenész éhezik naphosszat aluljárókban. ma már a rendszergazda az úr , a művész. aki egész eddigi életében napi 24 órából 25-öt töltött el otthon egyedül a sötétben, amíg ezek az urak napfényes karibi partikon mulatoztak.. most pedig d*g*ljenek éhen.. ennyi.. és senki nem fogja őket sajnálni.. ilyen kemény az élet.. ha összesz*rják magukat akkor sem fognak már egy tiplákot látni az emberektől, mert letöltik , lewarezolják stb. ingyér a netről.. (ha egyáltalán érdekli őket)
  • arrakistor #70
    ha ilyen bénák hogy nem tudják elkapni azt aki feltöltötte a sz*ros adatjukat akkor magukra vessenek, de ne b*szogassák azt aki letölt.
    vagy adják el a zenéjüket/filmjüket/programjukat csak egyszer, egyetlen CD-n olyannak aki valós pénzt fizet érte a helyszínen és elégedjenek meg azzal és örüljenek , hogy lyuk van a se99ükön és szelel. ennyi. mit akarnak? egész életükben adózzon a sok alattvalójuk, csak azért mert egyszer húdejól zenéltek/forgattak/programoztak.. d*g*ljenek éhen , ha nem csinálják meg mindennap. mindennapi kenyerünket ad meg nekünk ma ! kinek képzelik ezek az ún. beképzelt művészek magukat? és kik ezek a vágottfarkú pribékjeik, hogy fenyegetőznek itt nekem ezzel + azzal, hogy így meg úgy el leszek dádázva ha letöltök???!!!
  • arrakistor #69
    egyetértek , és csak annyit tennék hozzá, hogy a kapzsiság mindenhol jelen van, és túlnyomórészt mindenhol pajeszos , feketekalapos uriemberek vagy hozzájuk hasollók állnak a kapzsiság hátterében.