Gyurkity Péter

Nemzetközi lesz az Amazon zeneboltja

Az Amazon elhatározta, hogy megkezdi a zenebolt kiterjesztését az Észak-Amerikán kívüli régiókra - mind a négy legnagyobb kiadó, valamint számos kisebb szinte teljes kínálata elérhető, másolásvédelem nélkül.

A cég közleményben jelentette be, hogy idén megkezdik a zenebolt kiterjesztését, ennek részeként pedig végre több más régióban is elérhető lesz a szolgáltatás. Mivel a zenei anyag MP3-formátumban elérhető, mindenféle másolásvédelem nélkül, a letöltött fájlokat számos hordozható készüléken és személyi számítógépen meghallgathatjuk, nem kell inkompatibilitástól tartanunk.

"Emailek ezreit kaptuk kézhez a vásárlóktól, akik kivétel nélkül a további lépések iránt érdeklődtek, és elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy mikor lesz elérhető a zenebolt az Egyesült Államok területén kívül" - áll a közleményben. A kínálatra valóban nem lehet panasz, hiszen megtalálhatók itt a négy legnagyobb, valamint több mint 33 ezer kisebb kiadó által támogatott alkotások: összesen mintegy 270 ezer előadótól 3,3 millió MP3-szám, 256 kbps-on. Nagyjából 1 millió szám kapható 89 centért, beleértve a top100-at, az albumok pedig 6 és 10 dollár között elérhetők.

A vásárlás az Amazon 1-Click shopping felületén, illetve az MP3 Downloader felületén is lebonyolítható, ezt követően pedig a letöltött fájlokat az iTunes, vagy akár a Media Player szoftveren belül is rendezgethetjük. Természetesen CD-re is kiírhatjuk az egyes számokat vagy albumokat, hiszen az MP3 semmilyen korlátozást nem hordoz magában. Azt egyelőre nem árulják el, hogy pontosan mikor indul el a szolgáltatás a cég nemzetközi oldalain, azonban ez már nem lehet nagyon messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KLT #6
    Vehetsz tőlük CD-t is, azt kiküldik postán :))
  • Darth Sith #5
    Ha már fizetek érte, akkor legyen min wav de inkább flac. Akármilyen jó tömörítésü mp3,nehogy már 10dollárt fizessek egy mp3 albumért.. Akkor már inkább megveszem az eredetit picivel drágábban.
  • sKie #4
    Teljesen egyetertek, akkor engem is megnyernek. Mar nem tudom, hogy melyik oldal volt, de vhol 320kbps-es mp3-ak mellett flac-ben is meg lehetett venni a kivant albumot. Addig marad a hazi flac csinalas cd-rol.
  • beef #3
    Ha feltolják majd FLAC-ben is, akkor nyertek még egy vevőt, addig marad a CD.
  • tnm #2
    és pp-lel kell majd fizetni??? :S
  • Oldern the 1st #1
    6 és 10 dollár között van egy album ára?
    Akkor bizony van egy újabb vevőjük.