Gyurkity Péter

Márciusban jön a Vista első javítócsomagja

A Microsoft megerősítette, hogy a Vista SP1 végleges (RTM) verziója márciusra elkészül, míg a Windows XP harmadik javítócsomagja esetében némileg tágabb intervallumot szabtak meg, ami júniusig ad időt a tesztelőknek.

A BetaNews pénteken kapott megerősítést Redmondból korábbi kérdésükre, miszerint várható-e újabb halasztás a két operációs rendszer frissítésével kapcsolatban. A válaszból számukra úgy tűnik, hogy a fontos márciusi megjelenési dátum és rendezvény - a CeBIT - miatt nincs más választásuk, mint időre elkészülni a sokak által várt javítással. Éppen ezért a Vista SP1 csúszásától nem kell tartanunk, az XP harmadik átfogó újratatarozása azonban egészen nyárig várathat magára.

A mintegy 15 ezer bétatesztelő éppen a napokban kapta meg az SP1 legfrissebb verzióját, amely az RC Refresh 2 nevet kapta. Pontos verziószámot ezúttal nem említettek, ami sokak szerint jelzi, hogy ez már nagyon közeli a végleges változathoz, bár további kisebb módosításokra számítanak. Az viszont biztos, hogy jelentős halasztásra ezúttal nem kerül sor, mivel a cég szeretne a korábbi útiterv mentén haladni a fejlesztéssel. Eszerint az első negyedévben kell elkészülniük a javítócsomaggal, ami várhatóan menni is fog, hiszen az RTM-verzió márciusban már elérhető lesz.

A Microsoft Connect regisztrált tagjai a Windows XP SP3 friss változatát is kézhez kapták, ez szintén RC Refresh 2 néven jelent meg. Az egyetlen jelentős különbség a két program között, hogy utóbbi esetében némileg hosszabb időt hagynak a tesztelésre és emiatt egészen nyárig, pontosabban júniusig várhatunk az RTM-változatra, amely már készen áll a megjelenésre. A cég szóvivője ehhez még hozzáfűzte, hogy a vásárlói visszajelzéseket tartják a legfontosabbnak, vagyis nem zárják ki a kisebb halasztásokat, amennyiben arra szükség van.

A szoftvercég nem hajlandó kiadni a friss változtatások pontos listáját, így kizárólag az esetlegesen kiszivárgó információkra hagyatkozhatunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birdo #52
    Produkál kék halált.
    De, legalább megpróbál hibát keresni.
    Na és mi az eredmény ?
    Levesbe az offiszoddal!
    Oké... óvatosabban fogalmaznak...bizonyos összetevők...nem kompaktibilisek
    Pff
  • Inquisitor #51
    Pfff. Ezt szajkózták a W98-ról is, aztán két évvel az XP eljövetele után már csak elég elvetemült W98 rajongók használták új gépeken, sőt. Ugyan ez lesz Vistával is. A Millenium azért vot bukta, mert nem volt eléggé kompatibilis visszafelé, de újdonságot alig hozott. (Mondjuk legalább mentek alatta driver nélkül a pendriveok, azért az sem elhanyagolható ...)
  • Inquisitor #50
    "Ezek utan is csak a SP2-vel frissitett XP lesz elerheto, a SP3 meg csak netrol lesz majd letoltheto."
    OFF: Egy jó ideje már ilyen SP2a, SP2b, meg talán már SP2c van kint, nem sima SP2.
  • lordofchaos #49
    Windows XP SP3-ról tényleg nem találni pontos, hivatalos listát, de a Microsoft azt írja hogy minden az SP2 óta kiadott hotfix benne lesz.
    Egy nem hivatalos lista még a beta verzióról elérhető itt:
    http://www.thetecharea.com/wiki/index.php?title=XP_SP3_Fix_List
  • lordofchaos #48
    Pedig van pontos lista az SP1 RC változtatásokról:
    http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/49281e52-71d0-43e0-a885-4c229587c88d1033.mspx?mfr=true

    http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/005f921e-f706-401e-abb5-eec42ea0a03e1033.mspx?mfr=true

  • birdo #47
    Tegnap is frissitett, méghozzá a kettes szervizpakkból
  • assdf #46
  • birdo #45
    Nekem most kellett, és vistát vettem.
    Nincs nagyobb gondd, csak nem mennek a megszokott dolgaim.
  • Yv@n #44
    Talán, mert a vistához tartozó szerver oldal még nem készült el akkor? :)

    Ezek a pampogó gyártók pedig a mai napig vista-val szállítják a gépeiket - főleg notebookok esetén szembetűnő ez -de épp csak annyira, hogy xp drivereket sem tesznek elérhetővé a weboldalaikon. Ja kérem, így én is tudok ugatni, nem csak ők :)

    Mielőtt beindul a nagy theorycrafting, hogy az MS hejj így úgy nem teszi lehetővé hogy legyen hozzájuk xp-s driver: van mindenhez, csak épp rommá kell vadászni a netet érte, hw azonosítókból kivadászni, hogy egy adott eszközt ki a franc gyártott, és aztán beszerezhető az xp-s driver.
  • bippo #43
    Ha most kéne új oprendszert vennem, lehet, hogy Vistát vennék, hiszen ha már kb. ugyanannyiba kerül, jobb lesz az újabb. De ha már van egy XP-m, ne kelljen már azért pénzt kiadnom, gyorsabb gépet venni, stb. hogy (átlagfelhasználó szemszögéből) ugyanazt tudja, mint a mostani XPm.