52
  • birdo #52
    Produkál kék halált.
    De, legalább megpróbál hibát keresni.
    Na és mi az eredmény ?
    Levesbe az offiszoddal!
    Oké... óvatosabban fogalmaznak...bizonyos összetevők...nem kompaktibilisek
    Pff
  • Inquisitor
    #51
    Pfff. Ezt szajkózták a W98-ról is, aztán két évvel az XP eljövetele után már csak elég elvetemült W98 rajongók használták új gépeken, sőt. Ugyan ez lesz Vistával is. A Millenium azért vot bukta, mert nem volt eléggé kompatibilis visszafelé, de újdonságot alig hozott. (Mondjuk legalább mentek alatta driver nélkül a pendriveok, azért az sem elhanyagolható ...)
  • Inquisitor
    #50
    "Ezek utan is csak a SP2-vel frissitett XP lesz elerheto, a SP3 meg csak netrol lesz majd letoltheto."
    OFF: Egy jó ideje már ilyen SP2a, SP2b, meg talán már SP2c van kint, nem sima SP2.
  • lordofchaos
    #49
    Windows XP SP3-ról tényleg nem találni pontos, hivatalos listát, de a Microsoft azt írja hogy minden az SP2 óta kiadott hotfix benne lesz.
    Egy nem hivatalos lista még a beta verzióról elérhető itt:
    http://www.thetecharea.com/wiki/index.php?title=XP_SP3_Fix_List
  • lordofchaos
    #48
    Pedig van pontos lista az SP1 RC változtatásokról:
    http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/49281e52-71d0-43e0-a885-4c229587c88d1033.mspx?mfr=true

    http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/005f921e-f706-401e-abb5-eec42ea0a03e1033.mspx?mfr=true

  • birdo #47
    Tegnap is frissitett, méghozzá a kettes szervizpakkból
  • assdf
    #46
  • birdo #45
    Nekem most kellett, és vistát vettem.
    Nincs nagyobb gondd, csak nem mennek a megszokott dolgaim.
  • Yv@n
    #44
    Talán, mert a vistához tartozó szerver oldal még nem készült el akkor? :)

    Ezek a pampogó gyártók pedig a mai napig vista-val szállítják a gépeiket - főleg notebookok esetén szembetűnő ez -de épp csak annyira, hogy xp drivereket sem tesznek elérhetővé a weboldalaikon. Ja kérem, így én is tudok ugatni, nem csak ők :)

    Mielőtt beindul a nagy theorycrafting, hogy az MS hejj így úgy nem teszi lehetővé hogy legyen hozzájuk xp-s driver: van mindenhez, csak épp rommá kell vadászni a netet érte, hw azonosítókból kivadászni, hogy egy adott eszközt ki a franc gyártott, és aztán beszerezhető az xp-s driver.
  • bippo
    #43
    Ha most kéne új oprendszert vennem, lehet, hogy Vistát vennék, hiszen ha már kb. ugyanannyiba kerül, jobb lesz az újabb. De ha már van egy XP-m, ne kelljen már azért pénzt kiadnom, gyorsabb gépet venni, stb. hogy (átlagfelhasználó szemszögéből) ugyanazt tudja, mint a mostani XPm.
  • vax
    #42
    Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de csak Nekem olyan az érzésem, hogy ezzel a Vista-val hasonló a helyzet mint a Millenium-al volt. Inkább érdemes kivárni a Vista utánit?
  • Dark Angel 666
    #41
    LOL
  • Ferrer
    #40
    Az XP úgyis az első marad még néhány 10-20 évig..
  • Polllen
    #39
    Az "xp felett eljárt az idő" nálam csak annyit tesz, hogy régi. Nincs vele semmi gondom, az igényeim most is kiszolgálná. De az áráért már kapok jobbat.

    Nekem a pc+ a programok is olyan mint egy autó, vagy más használati tárgy. Szolgálja ki az igényeim. Attól, hogy kijön egy új modell még nem fogom azonnal zúzdábaküldeni a régebbit
  • tomcsa4
    #38
    Ja, lemaradt: természetesen tisztelet a kivételnek! Ja igen, és régebbi OS-sel is ez a helyzet. Csak azok még más alapon működtek. Az XP tökéletesen bevállt, és még van (lenne) létjogosultsága.
  • tomcsa4
    #37
    Kedvencem az XP! Legjobb OS. Ezt a mondatot szeretem, hogy "eljárt az XP felett az idő", holott a felhasználók 90%ka jó ha az OS 30%kát használta. Most nem rád célzok, ne vedd magadra, csak te írtad a fenti, ámde sokak által mondogatott mondatot! Olyan, mint az Office: kell a 2007, így kell, úgy kell, aztán a Word 2003 20%kát h hazsnálták (cégeknél, otthon) szerintem. Sokan azt se tudják, mit tartalmaz, én sem tesze. hozzá!! Nem vagyok kivétel én sem!
  • Polllen
    #36
    Ez igaz. Nálunk is az új géphez xpt kértek vista helyett, mert nem akartak kompatibilitási problémákat a kettő között. Cégnél érthető. Az otthoni felhasználóknál viszont nagyobb volt az "olvastam,h rossz, ezért kérnék xpt" tábor. Persze ehhez meg hozzájön az nvidia (és kicsit ati) bénázása az első 2-3 hónapban.

    De azért a negatív kampány sztem lényegesen eltúlzott és legtöbbször légbőlkapott dolgokkal vagdaloznak.
  • birdo #35
    A Win 98-ashoz, és igen igazad van... méghozzá flopiról butolt.
    Abban is igazad van, hogy szervizbe kellett elvinnem a gépet... mert ez már tényleg nem " csak egy kis felhasználó kell.
  • sathinel
    #34
    azért hozzátartozik hogy sok cég aki megvette vistás gépeket kérte a szállítót hogy xp-t kérnek mégis. Nemhiába acer, hp, és más cégek pampogtak miatta. Nem épp kisbolti statisztika. Lehet ez is jó lessz, de még most gáz.
  • Polllen
    #33
    Azért a te véleményed is nagyon vicces, mert úgy tűnik mindent elhiszel, mint a mesében

    A nagyvállalatok, akik keretszerződésben kapják az os-ket xp-nél is vártak. Itt a
    legtöbben azt mondták, hogy sp1-g hozzá se szagolnak. Nem azért mert szar, hanem mert nekik gördülékeny átállás kell. Xp-ből kiindulva azért a service pack sokat segített a rendszeret. Majd meglátjuk, hogy ez a tábor átáll vagy sem.

    Az üzleti élet másik nagy hányada meg általában új géppel együtt veszi az oprendeszert, nem fognak venni egy újat, amíg nem térül meg. Ergo amíg az xp kiszolgálja őket. (Ugyebár ők sem nézik meg milyen a vista, egyszerű üzleti döntés, minek adjak ki 30k-t ha nem kapok érte olyan funkciót, amit az eddigi ne tudna.)

    Aztán itt van a sok user, akiknek egy része probálta, egy része lopta, egy része látta már a szomszédnál vagy olvasott ról és van egy része akinek megfelel. Olyan, hogy mindenkinek jó legyen, soha sem lesz.

    Ha visszagondoltok (ezt is el lehet mondani ezerszer), xpnél ugyanez volt, 1 éven keresztül jót nem hallottam róla.(lassú, az új játékaim pl Imperium Galactica 2 nem fut el rajta, juj de nagy a gépigénye, bla-bla-bla) Ma ez az oprendszer mindenki számára istenkirály, pedig sztem már eljárt felette az idő.

    Most annyi, hogy kb mindenkinek van nete, mindenki kifejti a véleményét a témáról. Éppen ezért többet lehet vele találkozni, olvasni róla, mint xp idején. És persze az emberek mindig annak adnak igazat, aki a leghangosabb, vagy a stílusa megnyerő, nem számít van-e értelme annak amit mond.
  • kvp
    #32
    "Mikor volt olyan hogy " külön zelepítőlemezt kelett fabrikálni egy oprendszer telepítéshez??"

    Mindig ha egy alap driver (pl. a lemezvezerloe) nincs rajta a telepitolemezen. De ha valaki lusta sajat dvd-t irni, akkor inditaskor floppy lemezen is beteheti a szukseges kiegeszito drivert. (ha masra nem jo, ezert meg szukseg van a floppy-ra) Ha az alaplap nem tamogatja a floppy-t akkor lehet hack-elni, mint linuxnal a sajat kernellel. Ez a winnt 4 ota igy van, most sem valtozott, csak az emberek hanyagoljak a floppy-kat.

    Ha a microsoft rendesen megcsinalta volna a vistat, akkor csak efi-s gepen indult volna el, ahol minden driver kotelezoen megvan. Igaz, hogy akkor csak macintosh-os gepeken mukodne, de eredetileg is efi-hez terveztek, csak a tobbi gyarto meg nem allt at (mert akkor meg az xp is csak bootcamp-el menne fel). Ha efi eseten hianyzik egy driver, akkor az efi parancssorabol kell felugyeskedni azt a gepre, maramennyiben a driver nem volt benne az egyik kartya eepromjaban (vagy flasheben). Alternativakent ilyenkor lehetoseg van az efi biosbol felmenni a netre es onnan letolteni, persze csak akkor ha a net eleresehez van driver es megfelelo szoftver elotelepitve.

    Alapvetoen a vistat sem lenne szabad telepitokent arulni, csak gyari elotelepitett markas gepekhez, ahol hiba eseten is a gyarto telepitoje rakja urja a rendszert, nem a microsofte. (egyebkent a legtobb markas szervergepen van egy kis fat-es particio, az adott gephez valo osszes driverrel es egy 'assisted install' programmal ami felrakja a kivalasztott os-t)

    Egyrei inkabb oda jutunk, hogy egy gepet csak a szerelok fognak tudni javitani. De ez az autoknal is igy van. A ford t-modell-t meg egy patkolokovacs is meg tudott javitani es barki par perc alatt megertette hogyan mukodik. Egy mai hibrid autot mar csak a gyarto markakepviseletenek a szereloi tudnak megcsinalni. A vista es a macosx is ilyen, valaki vagy hacker, vagy hivatalos szerelo, vagy nem nyul a rendszerhez csak hasznalja.
  • sathinel
    #31
    nem unalmas mindíg azt mondani hogy nállad megy, tehát nincs vele gond? Az hogy cégek, és magánemberek nagytömegben pampognak valsz csak azért van mert szemétkedni van kedvük? annyiszor el lett mondva hogy nem 1-2 emberből kéne kiindulni, hanem több százezerből. És ha rossz a visszajelzés akkor hiába mondogatja 1-2 okoska hogy nálla megy, és ezzel semmi gond. Mindenki vegyen ugyanolyan konfigot mint ami neked van? és a többi dögöljön meg akinél nem megy?? nem érzed hogy kicsit ellentmodassz a vásárlók egy nagy részével?
  • DjDano
    #30
    "Nekem a Vistáról folyamatosan a rossz emlékű WinME jut eszembe."

    Csaknem 1 évnyi Vista használat után ezt tökéletesen meg tudom cáfolni...
  • DjDano
    #29
    Szóval akkor a január végi/február eleji időpont ugrott....

    Magyar SP1-et május elött ne nagyon várjatok
  • Kovász
    #28
    SP3 semmi újat nem fog tartalmazni, csak az SP2 óta megjelent frissítéseket. Legalábbis anno vmi ilyesmiről volt szó.
  • birdo #27
    Azért van talán " akkora felhajtás, mert egy egyszerü halandó még csak telepíteni se tudja a vistát.... már az elején gond van a telepítőlemezzel....
    Mikor volt olyan hogy " külön zelepítőlemezt kelett fabrikálni egy oprendszer telepítéshez??
  • bippo
    #26
    Vista Ultimate licenszhez jár Downgrade, azaz kvázi jár hozzá az XP licensz. De csak Ultimate-hez.(és lehet, hogy csak vállalati szinten, ezt nem tudom pontosan) Office-nál tudtommal nincs ilyen.

    Amúgy korábban már úgy nyilatkozott a Microsoft, hogy nem fognak SP3-mal integrált lemezeket csinálni semmiképp, tehát emiatt nem kéne váratniuk a népet. (Meg ha most kiadnák, akkor is mire legyártanák a lemezeket, vége lenne a forgalmazásnak amúgyis, szóval adják csak ki nyugodtan.)
    SP2-es Windowssal szépen letölti mindenki. Én meg majd integrálom magamnak :))
  • tomcsa4
    #25
    Utána is leeht igényelni, csak meg kell várni, míg a szerződést felfrissítik (újra megkötik, vagy meghosszabbítják).
  • tomcsa4
    #24
    Oktatásban dolgozol (tanár vagy diák)? Mert akkor van ez a Campus, ott tudsz igényelni egy csomagot (ingyens a kód, de a telepítólemezek 3000 Ft - az összes együtt). De siess, mert február 27ig van ez!!!!

    Vista-licencel Vistát, XP licencel XP-t, Office 2007-licencel Office 2007et stb tudsz használni, keresztben nem!
  • oneman
    #23
    tényleg srácok.
    arra van lehetőség, hogy vista licensel XP-t használjak?
    meg office 2007 licensel 2003-at?
    hogyan kell lerendezni ezeket MSékkel?
  • daneelolivaw
    #22
    akkor márciusba visszateszem a vistát
  • waterman
    #21
    az is lehet, hogy az xp sp3-ba raknak pár végtelen ciklust, hogy ne legyen olyan gyors a vistához képest.. :)
  • uTomi
    #20
    Szerintem meg azért csúsztatja szándékosan a Microsoft az SP3at mert gondoljatok már bele milyen blama lenne a Microsoftnak ,hogy a Vista SP1 továbbra is egy lassú bughalmaz és egy év után képtelenek javítani azt míg ap SP3-al az XP csak egyre gyorsabb lesz. Nekem a Vistáról folyamatosan a rossz emlékű WinME jut eszembe.
    Na majd talán a Se7en.
  • szvini
    #19
    már ugy is uj windows lesz a vista helyett szoval :)

    Mellesleg, manapság mindenkinek van nete tőccse le :D, ám ha nincs, akkor várjona ddig mig lesz frissítés :D
  • Kaadi
    #18
    Szerintem a Microsoft szandekosan csusztatja a Windows XP SP3 kiadasat a hivatalos kereskedelmi elerhetoseg datumaig, hogy ne kelljen sok szazezer uj csomagot eljuttatnia az OEM gepgyartokhoz. Ezek utan is csak a SP2-vel frissitett XP lesz elerheto, a SP3 meg csak netrol lesz majd letoltheto.
    Amennyiben a Vista SP1-el egyutt kiadnak az XP SP3-at is, le kellene gyartsanak egy szeria XP telepitocsomagot ezzel az uj javitocsomaggal. Meg a vegen az "uj" XP leelozne a Vista-t eladasi szamokban...
  • Vorpal
    #17
    Azta ezdelecsuszott a jó/friss hirekről.
  • bippo
    #16
    Egyébként sajnálom, hogy ennyit csúszik az SP3. Most fent van az RC1, és semmi gondom nincs vele, de jó lett volna, ha abból is kijön márciusig a végleges.
  • Su0my
    #15
    #2 az APPLE-lel kapcsolatban nem 1 hasonlóan 'velős' cikk született...
  • bippo
    #14
    "pontosabban júniusig várhatunk az RTM-változatra, amely már készen áll a megjelenésre"
    Számomra ez kicsit képzavar. Ha kész lenne az RTM, akkor kiadnák.
    Ha meg arra akart utalni a cikkíró, hogy az RTM-ig komoly változtatás nem lesz a csomagban, akkor tessék normálisan fogalmazni. Ha meg arra, hogy az RTM azt jelenti, hogy az a változat, ami készen áll a megjelenésre, akkor is kicsit sánta az a mellékmondat.
  • Su0my
    #13
    sajna nem csak ez az 1 cikk ilyen :(