Napi Online

Tévéhíradó a weben

Az ABC Television szokásos fél órás esti hírműsorát kiegészítette egy, kizárólag a webre gyártott negyedórás híradóval.

Az ABC híradó sztár-műsorvezetője, Charles Gibson vezeti a kizárólag az internetre gyártott, negyedórás hírműsort is, ami a szerkesztők szerint a televíziós híradózás berögzült kereteinek tágítására, és a nézettség jelentős növelésére is alkalmas lehet - számolt be a The New York Times.

Az ABC online híradója, amely a televíziós híradó elnevezése után - World News with Charles Gibson - egyszerűen a World News elnevezést kapta, a szerkesztők szerint kiváló fóruma lehet az új típusú hírszolgáltatás és a korábban szokatlannak ítélt történetmesélési formák kipróbálásának. Az "alternatív" híradó emellett a fiatalabb közönség meghódításának eszközévé válhat.

Az ABC az első olyan tévécsatorna, amely az esti hírműsorokat szerkesztő stábját egy különálló, kizárólag a webre készített napi hírműsor szerkesztésére is alkalmazza. A két híradó egyetlen közös pontja a műsort vezető Charles Gibson ikonikusnak számító személye; a beszámolók a híradókban nem megszokott részletességgel és személyességgel tárgyalják a híreket, videoblogokkal és interjúkkal színesítve azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!