Napi Online

Plazmára támad az LCD

A Samsung a tervezettnél korábban, már e hónapban átadja a 8. generációs LCD-tévéket gyártó üzemét.

A korábban tervezett augusztus helyett már a napokban megindulhat a termelés a dél-koreai Samsung új gyárában, amely a 8. generációs LCD-tévéket fog előállítani. E készülékek különlegessége - jobb képminőségük mellett -, hogy alaposan beleharapnak a korábban a plazmatechnológia felségterületének számító nagy képernyős tévék piacába, hiszen a gyártást az 50-52 hüvelykes (150 centiméteres képátlójú) készülékek előállítására optimalizálják. A Samsung létre akar hozni egy második gyáregységet is az új tévéfajta gyártására.

Eközben a japán JVC sem várja, hogy berepüljön a sült galamb a szájába: a cég négy új modellel gyarapította kínálati palettáját, képátlójuk 37-től 47 hüvelykig terjed. Végül örömhír azoknak, akik a kertben szeretnek tévézni: már itt is élvezhetik a HD-technológiai örömeit, hiszen a kanadai APG cég AQUiVO LCD-képernyője, amely jelenleg 55 hüvelykes méretben kapható, ellenáll a víznek, a párának, de még a pornak is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Munch #4
  Samsung új lcd/plazmái nagyon ütősek. Nemtom mitől lenne fos.
 • cloud.strife #3
  Mindegy, csak a fos Samsung imádata süssön a cikkből... LOL
 • Zero Albedo #2
  kapott*
 • Zero Albedo #1
  Vajon a cikkíró talán "tengeri hüvelykkel" számolt, hogy 50-52 hüvelykre 150 cm-t kapot és nem 127-132 cm-t? A felelősség jelen esetben természetesen az sg.hu munkatársát is terheli, mivel kritikátlanul és ellenőrizetlenül (vagy hozzáértést nélkülözve) vette át a híranyagot idegen forrásból.