SG.hu

Aprócska Lenovo PC

Az energiatakarékosság új csúcsait ostromolja a Lenovo legkisebb és legcsendesebb asztali PC-je. A cég közleménye szerint a ThinkCentre A61e a vállalat legkisebb, legcsendesebb és legenergiatakarékosabb asztali gépe. Mindössze akkora helyet foglal, mint egy átlagos telefonkönyv, nagyon halk és a 45 wattos fogyasztású AMD Athlon 64 X2 kétmagos vagy az AMD Sempron egymagos processzora révén felettébb takarékos is. A gép csomagolása mintegy 90%-ban újrahasznosítható anyagokból készült, ráadásul egy opcionálisan megvásárolható napelemről is működtethető.

Tápegységének hatékonysága 85%-os, és hatékonyan segíti a felhasználókat abban, hogy a korábbi modelleknél megszokott áramköltség akár 50%-át is megspórolják. Így a cég közleménye szerint egy felhasználó évente átlagosan több, mint 20 dollárt spórol meg, valamint körülbelül két Boston - New York repülőútnak megfelelő széndioxid-kibocsátástól kíméli meg a világot. Egy olyan ügyfél, akinek 50 számítógépe van, évente 1000 dollárt, valamint több, mint 9000 kilogrammnyi széndioxid-kibocsátását spórolja meg.


"A maximális energiatakarékosságra és környezettudatosságra való törekvés egyre fontosabb manapság, hiszen életünk minden részében jelen van a speciális villanyizzóktól kezdve a hibrid autókon át a környezetbarát számítógépekig" - mondta Peter Schrady, a Lenovo alelnöke és a fejlődő termékek üzletágának igazgatója. "A Lenovo elkötelezte magát, hogy számos környezetbarát, energiatakarékos technológiai megoldással bővítse kínálatát - a ThinkCentre A61e asztali gép ennek első bizonyítéka. Ez az első alkalom, hogy egy nagy PC-gyártó a kis méretet és csendes működést megfizethető árral és kiemelkedően energiatakarékos működéssel kombinálja."

Az IDC adatai szerint az asztali számítógépek globális piaca 4,2%-kal, a Lenovo pedig 20,4%-kal nőtt 2007 második negyedévében, az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Az IDC előrejelzése alapján 2005 és 2010 között várhatóan 52%-kal több ultrakicsi asztali gép kerül forgalomba. A 25%-kal kevesebb helyet foglaló és kevesebb, mint 4 kilogrammos ultrakicsi asztali gép kiválóan illeszkedik az egyre kisebbé váló mai munkakörnyezetünk zsugorodó irodai területeire. Azonban nemcsak apró mérete említésre méltó, hanem alacsony sebességű ventillátora is, amely a megbízhatóság és a csendes működés garanciája pihenés közben és csúcsidőszakokban is.

A ThinkCentre A61e asztali gép a nemrég bejelentett ThinkCentre A61 torony modell követője, és olyan tulajdonságokkal ruházza fel a nagyvállalati felhasználókat, mint az I/O portok kikapcsolása a maximális biztonság érdekében, egyidejűleg négy monitor csatlakoztatásának támogatása a sok adattal dolgozó feladatok megoldására, valamint a kiemelkedő energiagazdálkodás az EPA Energy Star 4.0 szabványának való megfeleléssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nyalógép #1
    Szimpatikus ez a kis Lenovó, elfogadnék belőle egyet.
    Teljesítmény van bőven, ideje volt már a fogyasztásra és a zajcsökkentésre is odafigyelni. Jó úton haladnak.