SG.hu

Multimédiára gyúrnak az új ThinkPad-ek

A következő generációs ThinkPadek, a szélesvásznú Z61 és a "Series Pack Performance"-szel szerelt R60 a mobil munkavégzést segítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A Lenovo ma bemutatta új ThinkPad Z61-es és R60-as notebookjait, amelyek az Intel Core Duo processzorát multimédiás szolgáltatásokkal és vezetéknélküli kapcsolódást lehetővé tevő kiegészítőkkel kombinálják. A 14,1 colos (Z61t) és a 15,4 colos (Z61m) kijelzőjű modellek igény szerint integrált vagy különálló grafikus kártyával, illetve akár 4 GB DDR-SDRAM-mal is megvásárolhatóak. A Z61t WXGA felbontású, 185 vagy 200 cd/m2 fényességű kijelzője, amely WXGA MaxBright opcióval is rendelkezik.

“A ThinkPad Z61 egyesíti az erőt és a teljesítményt a munkavégzés közben is hasznos szélesvásznú monitorral," mondta Marc Godin, a Lenovo notebookok marketingért felelős alelnöke. “Az iparág egyik legvékonyabb és legkönnyebb laptopjának megteremtésekor arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a ThinkPad Z61 minden tekintetben alkalmazkodni tudjon a gyakran utazó üzletemberek változatos igényeihez." Mindkét Z61 modell (Z61m és Z61t) beépített kamerát és sztereó mikrofont tartalmaz a videókonferenciák érdekében, valamint 802.11 a/b/g Wi-Fi és integrált vezetéknélküli WAN (WWAN) kompatibilitással bír.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Lenovo másik újdonsága az R60-as, amely megnövelt akkumulátor-élettartammal, több csatlakoztatási lehetőséggel és egy új, 14 colos, SXGA+ felbontású kijelzővel rendelkezik. Mindezeken túl, az R60-as olyan különlegességekkel is bír, mint például az integrált WWAN, a ThinkPad Roll Cage, a magnézium-ötvözetből készült váz vagy a ThinkPad Shock Mounted Hard Drive, amelyek megvédik a merevlemezt és más belső alkatrészeket az esetleges ütődésektől.

Az R60 és a Z61 egyaránt tartalmazza a Lenovo ThinkVantage technológiáját, amely egy központi irányítópulton keresztül teszi egyszerűvé és gyorssá a számítógép védelmét és teljesítményének optimalizálását. Az új gépek a ThinkVantage Client Security Solution (Ügyfélbiztonsági Szolgáltatás) legfrissebb verziójával érkeznek, amellyel a felhasználók akár maguk állíthatják vissza bejelentkezési jelszavaikat. Ezen kívül egy könnyen kezelhető lemezkódoló rendszer, továbbfejlesztett jelszókezelő és a System Security Audit gondoskodik a felhasználók számítógépeinek biztonságáról.

A gépek WWAN-képességeit kihasználva, az Access Connections legújabb változatának segítségével a mobil notebook-használók zavartalanul mozoghatnak, miközben Thinkpad-jük automatikusan vált az elérhető kapcsolatok között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!