SG.hu

Ultravékony notebookkal jelentkezett a Lenovo

A Lenovo bemutatta az elődjénél még erősebb ThinkPad X301 notebookot, amely a cég szerint kategóriájának legkönnyebb és legvékonyabb teljes funkcionalitású készüléke.

A ThinkPad X301 13,3 hüvelykes LED-es háttérvilágítású kijelzővel, SSD-meghajtóval és számos energiatakarékos technológiával bír. Az 1,36 kg tömegű notebook szeptembertől már 128 GB-os SSD-meghajtóval is választható, ráadásul a kiadott közlemény szerint a DDR3 memória és az Intel új Core 2 Duo ultra-kisfeszültségű (ULV) processzorainak alkalmazása miatt átlagosan 20%-kal gyorsabb elődjénél. Az Access Connections alkalmazás egy átlátható kezelőfelületen segíti az internethez, illetve egyéb hálózatokhoz való csatlakozást, míg a Power Manager segítségével a felhasználók könnyedén menedzselhetik notebookjuk beállításait, ami akár az akkumulátoros üzemidő meghosszabbítását is lehetővé teszi.


A számítógép számos vezetéknélküli technológiát ismer, amelyek közül például a WiFi-vel az internethez, míg a Bluetooth-szal más eszközökhöz kapcsolódhat a notebook. A WiMAX-technológia az év hátralevő részében válik elérhetővé. Kiemelendő még a DisplayPort-csatlakozó és az ultravékony DVD-olvasó megléte. Sam Dusi, a Lenovo notebookokkal foglalkozó termékmarketing üzletágának alelnöke elmondta: "a ThinkPad X301 számos olyan fontos újdonságot tartalmaz, - például a nagyobb kapacitású SSD-meghajtókat - amelyet a folyton úton levő felhasználók nagyra fognak értékelni, hiszen jól tudják, hogy ezek révén a legkorszerűbb ultrahordozható számítástechnikai megoldást használhatják."

A Thinkpad X301 szeptembertől lesz kapható a boltokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • meteoreső #1
    Folyton ezen gondolkozom EE pck vagy valami ilyesmi.
    Melóhelyre net elérésre.