Berta Sándor

Zavaróeszköz az elektronikus puskázás ellen

Napjainkban az iskolákban már nem papírfecniken vannak a legfontosabb puskák, hanem laptopokon és SMS-ekben érkeznek az információk. Ennek egy konnektorba dugható készülékkel véget lehet vetni.

A puskázás a XXI. században digitális dimenziókba lépett. A vizsgaidőszakban vagy a dolgozatok írásakor rövid szöveges üzenetekben kérnek segítséget a diákok a társaiktól és így érkezik a válasz is vagy éppen a laptopjuk segítségével az interneten néznek utána az őket érdeklő adatoknak. A tanárok a legtöbb esetben tehetetlenek, sőt, sokszor észre sem veszik, hogy mi folyik a teremben. Két osztrák szakember erre a problémára igyekezett megoldást találni.

Christian Inzko egy iskolában figyelt fel a digitális puskázásokra és úgy döntött olyan megoldást fejleszt ki, ami meggátolja a termeken belüli kommunikációt. A munkában részt vett Dieter Kirchmeier klagenfurti vállalkozó is. A hivatalosan Játékelrontónak nevezett készüléket elég csak egy konnektorba dugni és megakadályozza a laptopok, illetve a mobiltelefonok közötti kommunikációt. Így nem csak a beszélgetések és az SMS-ezés válik lehetetlenné, de a notebookokkal való vezeték nélküli internetezés is.


"Én magam is rengeteget puskáztam diákkoromban és kreatív puskázási megoldásokról voltam híres. Úgy gondolom, hogy ha valaki képes egy olyan módszer kidolgozására, amelyet még a legjobban figyelő tanár sem vesz észre, akkor megérdemli a jó jegyet. Ugyanakkor azon a véleményen vagyok, hogy esélyegyenlőséget kell adni. Csak azt tudom tanácsolni a diákoknak, hogy álljanak át újra a hagyományos, jól bevált papír alapú puskázási megoldások használatára" - jelentette ki Christian Inzko.

A Játékelrontót bárki ki is bérelheti, akár egyetlen napra is, ebben az esetben az ára csupán egy euró. Az eszközt egyaránt megvásárolhatják cégek és magánszemélyek, így a szülőknek is lehetőségük nyílik csemetéik kommunikációjának blokkolására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • toto66 #46
    Bocs "az" csak gépelési hiba!
  • toto66 #45
    Ez igaz az a mobilozásra is!
  • toto66 #44
    "Aki azt hiszi, hogy a tanár nem látja a puskázást az naív. Kb. két éve éppen az AUD.MAX környékén jártam és nem értettem, hogy miért van olyan nagy kuss, mikor 400-an ültek bent. A tekintetem csak kétszer suhant át a termen ismerős arcok után kutatva és nem vicc, de KAPÁSBÓL 6-8 embert láttam puskázni Minden erőlködés nélkül lazán kiszúrtam 10 másodperc alatt őket, pedig én még a trükköket sem ismerem, hiszen nem csinálom... Szerintetek egy tanár nem szúrja ki? De, csak az igazán pofátlanokat vágják ki. Azért sem puskázok, mert azt el kell készíteni... Bejárok minden órára és minimális tanulással is simán át lehet menni utána. Ugye milyen egyszerű? "

    Szó szerint így van!
  • Szefmester #43
    a kézzel készített puska készítése egy volt tanárom szerint azért is jó dolog mert látszik hogy a diák készült az órára :D és nem is büntette a puskázást csak azt akik amatőr módon csinálták és simán kiszúrta :D
  • KLT #42
    "Ha megnéztétek volna a linket, ami a hivatalos oldalra mutat,"

    Nem néztem meg, de most megtettem.

    "el lehetett volna olvasni, hogy a kütyü kizárólag a wlan és a bluetooth kommunikációt figyeli, így a tanár látja a kapcsolatokat, és ki tudja lőni a diákok gépein a kommunikációt. "

    Na ezt elhiszem. Mármint, hogy ki tudja őket lőni. Ezek frekvenciában elég közel vannak egymáshoz ;)

  • Hegyikecske #41
    a jó *** anyját Christian Inzko-nak!!! Ő maga írja h ő is puskázott, erre abból akar pénzt húzni, h én ugyan kipuskáztam amit lusta voltam megtanulni, de innentől vége, mer az fizet jobban ha mostantól "esélyegyenlőséget" teremtek... ekkora köcsögöt!!!!!
  • KLT #40
    "Már ne haragudj, de hülyeséget beszélsz. 1 antennával akár az összes létező frekin tudok zavaró jelet küldeni egyszerre"

    Tényleg????
    Jó szélessávú antenna lehet mínusz végtelen nyereséggel. ;)
    De ha a nyereség tekintetében nincs igazam, szabadalmaztasd, mert jó sok pénzt fogsz kapni egy olyan antenna ötletéért, ami ugyanolyan jó (és nem rossz!!!) 27MHz-en, 470MHz-en mint 2.1GHz-en, 2.4GHz-en, vagy akár 67GHz-en.

    "Ha a fehér zaj túlordítja az összes jelet, akkor meghalt az összes rádió alapú kommunikáció."

    A fehér zaj több szempontból is rossz ötlet.
    Ha ilyen egyszerű volna, miért nem így csinálják?

    Talán csak nem azért, mert a szórt spektrumú jeleket szinte lehetetlen megfogni????

    "Bár szerintem ennél egy kicsit bonyolultabb a kütyü."

    Szóval ki beszél hülyeséget?

    ;)

  • Gabesz84 #39
    bme-n is van olyan tárgy amin lehet hasznalni a tankonyvet, es 1 db ketoldalan kezzel teleirt a4-es lapot. Csak az a baj hogy ott sok ertelme nincs, mert olyan peldakat adnak, amit konyvbol nem oldasz meg :D
  • DagadtNinja #38
    Nekunk egyik tanarunk engedte, sot megkovetelte, hogy csinaljunk "JO" puskat. O ugy volt vele, hogy amig megirjuk a puskat ragad rank annyi, hogy elesben mar anelkul is megoldjuk a dolgot:D Ez meg 0.3as rotringgal keszult papiralapu puska volt:DDDD
  • BlackRose #37
    Fogadok, hogy nemsokára megjelenik a zavaró amivel majd a diákok zavarják/kilövik ezt a kütyüt. :)