46
  • toto66
    #46
    Bocs "az" csak gépelési hiba!
  • toto66
    #45
    Ez igaz az a mobilozásra is!
  • toto66
    #44
    "Aki azt hiszi, hogy a tanár nem látja a puskázást az naív. Kb. két éve éppen az AUD.MAX környékén jártam és nem értettem, hogy miért van olyan nagy kuss, mikor 400-an ültek bent. A tekintetem csak kétszer suhant át a termen ismerős arcok után kutatva és nem vicc, de KAPÁSBÓL 6-8 embert láttam puskázni Minden erőlködés nélkül lazán kiszúrtam 10 másodperc alatt őket, pedig én még a trükköket sem ismerem, hiszen nem csinálom... Szerintetek egy tanár nem szúrja ki? De, csak az igazán pofátlanokat vágják ki. Azért sem puskázok, mert azt el kell készíteni... Bejárok minden órára és minimális tanulással is simán át lehet menni utána. Ugye milyen egyszerű? "

    Szó szerint így van!
  • Szefmester
    #43
    a kézzel készített puska készítése egy volt tanárom szerint azért is jó dolog mert látszik hogy a diák készült az órára :D és nem is büntette a puskázást csak azt akik amatőr módon csinálták és simán kiszúrta :D
  • KLT
    #42
    "Ha megnéztétek volna a linket, ami a hivatalos oldalra mutat,"

    Nem néztem meg, de most megtettem.

    "el lehetett volna olvasni, hogy a kütyü kizárólag a wlan és a bluetooth kommunikációt figyeli, így a tanár látja a kapcsolatokat, és ki tudja lőni a diákok gépein a kommunikációt. "

    Na ezt elhiszem. Mármint, hogy ki tudja őket lőni. Ezek frekvenciában elég közel vannak egymáshoz ;)

  • Hegyikecske
    #41
    a jó *** anyját Christian Inzko-nak!!! Ő maga írja h ő is puskázott, erre abból akar pénzt húzni, h én ugyan kipuskáztam amit lusta voltam megtanulni, de innentől vége, mer az fizet jobban ha mostantól "esélyegyenlőséget" teremtek... ekkora köcsögöt!!!!!
  • KLT
    #40
    "Már ne haragudj, de hülyeséget beszélsz. 1 antennával akár az összes létező frekin tudok zavaró jelet küldeni egyszerre"

    Tényleg????
    Jó szélessávú antenna lehet mínusz végtelen nyereséggel. ;)
    De ha a nyereség tekintetében nincs igazam, szabadalmaztasd, mert jó sok pénzt fogsz kapni egy olyan antenna ötletéért, ami ugyanolyan jó (és nem rossz!!!) 27MHz-en, 470MHz-en mint 2.1GHz-en, 2.4GHz-en, vagy akár 67GHz-en.

    "Ha a fehér zaj túlordítja az összes jelet, akkor meghalt az összes rádió alapú kommunikáció."

    A fehér zaj több szempontból is rossz ötlet.
    Ha ilyen egyszerű volna, miért nem így csinálják?

    Talán csak nem azért, mert a szórt spektrumú jeleket szinte lehetetlen megfogni????

    "Bár szerintem ennél egy kicsit bonyolultabb a kütyü."

    Szóval ki beszél hülyeséget?

    ;)

  • Gabesz84
    #39
    bme-n is van olyan tárgy amin lehet hasznalni a tankonyvet, es 1 db ketoldalan kezzel teleirt a4-es lapot. Csak az a baj hogy ott sok ertelme nincs, mert olyan peldakat adnak, amit konyvbol nem oldasz meg :D
  • DagadtNinja
    #38
    Nekunk egyik tanarunk engedte, sot megkovetelte, hogy csinaljunk "JO" puskat. O ugy volt vele, hogy amig megirjuk a puskat ragad rank annyi, hogy elesben mar anelkul is megoldjuk a dolgot:D Ez meg 0.3as rotringgal keszult papiralapu puska volt:DDDD
  • BlackRose
    #37
    Fogadok, hogy nemsokára megjelenik a zavaró amivel majd a diákok zavarják/kilövik ezt a kütyüt. :)
  • archelf
    #36
    Gondolom ez az eszköz teljes mértékben megfelel az CE és RF előírásoknak :D

    AE
  • AbyssLord
    #35
    Ha megnéztétek volna a linket, ami a hivatalos oldalra mutat, el lehetett volna olvasni, hogy a kütyü kizárólag a wlan és a bluetooth kommunikációt figyeli, így a tanár látja a kapcsolatokat, és ki tudja lőni a diákok gépein a kommunikációt. Ennyi. A telefonodhoz, vagy az sms kommunikációhoz hozzá se nyúl. Tehát nem kell pánikolni, hogy jaj nem fognak tudni vészhívást indítani baleset esetén.
    Aki meg annyira pénzes, hogy sms-ben puskázik, az meg is érdemli, hogy hülye maradjon. Legalább az értelmesebb réteg meg tudja majd fejni könnyedén.
  • AbyssLord
    #34
    Már ne haragudj, de hülyeséget beszélsz. 1 antennával akár az összes létező frekin tudok zavaró jelet küldeni egyszerre. Az elv baromi egyszerű. Kell egy jó fehér zaj generátor, és egy erős rádió adó. Ha a fehér zaj túlordítja az összes jelet, akkor meghalt az összes rádió alapú kommunikáció. Bár szerintem ennél egy kicsit bonyolultabb a kütyü.
  • ati88
    #33
    Te most miről beszélsz?
  • kricsi
    #32
    Tudom láttam már teszteket "Diszkrét Matematika" néven :D
  • KLT
    #31
    Lefogadom, hogy a csak a 900 vagy 1800 MHz GSM-et zavarja.
    Egy antennával képtelenség a kettőt, és ide a rozsdás bökőt, hogy 3G-t nem tudja kiütni, azt sokkal nehezebb...
    Ráadásul ebben a méretben 5m-nél nemigen lehet nagyobb a hatósugara.
  • Calidor
    #30
    Jaja magyarországon ez a cuccli illegális, pontosan azert mert , nem tudod korlatozni hogy csak a teremben ülöket zavarja azaz Annus néni mobilját is zavarhatja a szomszédban aki épp mentőt hivna,

    Aki meg tanárkénet zavarot helyez el az bűncselekményt követ el
  • smv
    #29
    Bárhova, csak mérnök infóra ne... :D Mi eddig még nem láttunk számítógépet közelről az egyetemen, de ellenben minden óránk matek. Csak máshogyan hívják őket...
  • nirriti
    #28
    Puskázzon az aki túl lusta, hogy megírja, én azvagyok.
  • Molnibalage
    #27
    Én egész eddig egyetemi pályafutásom alatt 2-szer tettem meg és egyszer még el is basztam, mert rosszat írtam a puskára, de annak a segítségével le tudtam vezetni a jó megoldást.

    Aki azt hiszi, hogy a tanár nem látja a puskázást az naív. Kb. két éve éppen az AUD.MAX környékén jártam és nem értettem, hogy miért van olyan nagy kuss, mikor 400-an ültek bent. A tekintetem csak kétszer suhant át a termen ismerős arcok után kutatva és nem vicc, de KAPÁSBÓL 6-8 embert láttam puskázni Minden erőlködés nélkül lazán kiszúrtam 10 másodperc alatt őket, pedig én még a trükköket sem ismerem, hiszen nem csinálom... Szerintetek egy tanár nem szúrja ki? De, csak az igazán pofátlanokat vágják ki. Azért sem puskázok, mert azt el kell készíteni... Bejárok minden órára és minimális tanulással is simán át lehet menni utána. Ugye milyen egyszerű?
  • Librarian
    #26
    Papírfecni módszer rúlz! :D Értsétek: Teljes Töri TK lefénymásolása, körülbellül a 20%-ára. Faszán olvasható, kicsit pepecs munka ugyan, meg nagy a papír pocsékolás, de ha év elején megcsinálod egész évben jól jön.
    Vagy géppel megírjuk azt, ami kell, utána olyan kicsiben lehet kinyomtatni, amilyenben akarjuk. :))))

    De rég írtam kézzel puskát. Viszont elektronikus eszközből még nem is puskáztam... :-)
  • neoG
    #25
    minden vizsga elött el kell sütni egy EMP-t oszt jóvan.nem tom mit kell itt trükközni, meg belevinni a fantáziát az egyszerű dolgokba
  • kricsi
    #24
    Pár év választ el az egyetembtől, már nagyon várom. Egyébként a diák az örökké diák marad, ezt is ki lehet kerülni, megoldani, satöbbi. Nincs lehetetlen.
  • atomkrumpli
    #23
    sajnos már az államvizsgán is egyre többen használnak fülbe elrejthető nagyon pici vezeték nélküli cuccokat, lediktálja valaki a tételt kintről aztán csak vissza kell olvasni
  • matt taylor
    #22
    "na most gondoljatok bele, hogy pl szomszédos teremben meg baleset történik, ahol még mindig zavar ez a cucc"-kihuzod a cuccot az áramforrásból és telozhacc is
    nállunk a tanárok többet teloznak orán mint a diákok, szal ez csak nekik lenne szar
    Puskázás volt, van és LESZ IS!
    de már én is megvilágosodtam ezzel kapcsolatban UnnameD-hez hasonlóan, szal tanujjatok gyerekek mer nem leztek oan okosak mint az állam bácsik
  • nothes
    #21
    Én az ilyen mellékes (föci, biosz stb) tantárgyakból mindig is puskáztam. Előző este felrakom a PDAmra a cuccot, az órán meg egyszerűen kiteszem az asztalra a kezem mellé. Tök természetesen kell viselkedni és észre sem veszik. Ha meg úgy dönt a tanár, hogy elkezd császkálni a padok között, akkor simán eltakarom a pulcsim ujjával.
  • Dodo55
    #20
    Remélem olvassa ezt valaki az NHH-tól...
  • Dodo55
    #19
    Magyarországon vagy egy olyan, hogy hírközlési törvény.
    Ellentétben a legtöbb magyar törvénnyel, ez nem elnyomja, hanem védi az állampolgárok jogait. Pl ennek köszönhető, hogy a netet nem fizetés esetén sem kapcsolhatja ki a szolgáltató egy jó ideig.

    Nem ismerem szó szerint ezt a törvényt, de abban biztos vagyok, hogy az ilyesmi eszközök használatát szigorúan tiltja.

    Szóval nem kell aggódni emiatt a szar miatt, ha meg trükközéssel bevezetik, akkor meg majd úgyis lesz belőle hatalmas botrány, amikor valaki nem tud mentőt hívni a cucc miatt, és meghal.

    Amúgy nem az zavar engem, hogy a puskázást akadályozza, nem puskáztam én soha, mert jobban féltem a lebukástól, mint az 1-estől.
  • oneman
    #18
    na most gondoljatok bele, hogy pl szomszédos teremben meg baleset történik, ahol még mindig zavar ez a cucc, és nem tudnak rögtön mentőt hívni, mert mindenkinek eltűnik a térerő... ilyenkor persze senki sem a zavaróra fog gondolni, hanem arra, hogy a szolgáltatüval van valami...
    a többit kitalálhatjátok...
    valószínűleg ezért (és jogosan) illegális az ilyen használata...
  • Godefroy
    #17
    4 éve szereltem fel egy zavarót a atnteremben, nem örülnek neki a diákok...
  • Csaba42
    #16
    Azóta megjavult, mint a tékozló fiú.
  • Sanyix
    #15
    Hülye álszent fax, még ő papol a puskázásról, mikor ő is csinálja... ráadásul szinte minden tanár ilyen.
  • Cat 02 #14
    csak az a baj h Magyarországon illegális a bekapcsolt mobil órán
  • Csaba42
    #13
    De ha cigánynak/romának születsz, akkor annyi támogatást kapsz, hogy egyetemi professzor is lehetne belőled INGYEN!
  • MaSzKa
    #12
    én nem szertnék olyan lenni, mint a balfasz amerikaiak
    csak az a baj a kispénzű ember aki képes lenne rá és tanulna is annak sajnos nincs lehetősége rá

    mert akinek pénze nincs az abba a világba megcseszheti magát!!!!!!!!
  • MaSzKa
    #11
    hello nekem is ilyen gépen volt:-) 386DX20 Turbo 25MHz tüskés ramokkal

    sokat nem érnek mert bevisze a 2gs- psp-met arra 1 könytár ráfér:-) főleg ha veszek 8gb-os kártyát

    csak sajna nincs pénzem a tandíjra :-(
  • ProClub
    #10
    Hajjaj... egy mai memkártyára az egész iskolai tananyag ráfér kb százszor... és még kereshető is. :D
  • Csaba42
    #9
    A pacemaker használata is puskázásnak számít!!!
  • AranyKéz
    #8
    Megtudhatnám kedves Christian Inzko-tól, hogy ez a hülye terméke hogy fogja a pacemakeremet bezavarni ?
  • UnnameD
    #7
    Régebben én is puskáztam, de valahogy időközben megértettem azt, amit oly sokan mondtak az évek során "magadnak tanulsz". A puskázást engedni kell, nem ott kéne kiderülnie, hogy a gyerek kreatív-e, hanem amikor előadja magát a vizsgákon. Ugye sok helyen ez így működik is, itthon szigorúbbak a körülmények (bár már pár éve elkezdték az oktatást szétcseszni itthon, jelentem, sikerrel), ami csak jó lehet... Ugye senki nem akar olyan ostoba lenni, mint az amerikai átlagpolár? ;)