Berta Sándor

A britek SMS-eznek a legtöbbet

A szigetországban lakó emberek átlagosan havonta száz rövid szöveges üzenetet küldenek, derült ki az Universal McCann reklámügynökség legfrissebb felméréséből.

Semelyik másik európai államban nem kedvelik annyira az SMS-eket, mint Nagy-Britanniában. Összehasonlításul: Németországban az emberek átlagosan 65, míg az Egyesült Államokban csupán 32 SMS-t küldenek havonta. Leginkább természetesen a fiatalok szeretnek SMS-ezni.

A britek gyakrabban írnak SMS-t, mint telefonálnak. A szigetországiak havonta átlagosan csupán 76 hívást kezdeményeznek a mobil készülékükről. Az oroszok és a görögöknél viszont ugyanez az adat 137 hívás havonta. A britek járnak az élén a mobiltelefonok multimédiás funkcióinak használatában is. 90 százalékuk már legalább egyszer fotózott a mobiltelefonjába beépített kamerával, 27 százalékuk pedig legalább egyszer már töltött le videoklipet. A mobil televíziós ajánlatok viszont csak a nyolc százalékuk érdeklődését keltették fel. Ugyanakkor 33 százalékuk közölte, hogy a jövőben ki fogja próbálni a mobil TV szolgáltatásokat.


A mobiltelefon funkciók használati aránya országok szerinti felbontásban

"Nagyon nehéz arról rangsort felállítani, hogy a mobiltelefonok melyik funkcióit szeretik a legjobban a felhasználók, de az biztos, hogy ezen a listán a telefonálás mellett az SMS-ezés nagyon előkelő helyet foglal el" - reagált a felmérésre Manfred Breul, a BITKOM német szakmai szervezet telekommunikációs részlegvezetője. A BITKOM augusztusi felmérése szerint a német előfizetők évente átlagosan 350 rövid szöveges üzenetet küldenek. Mindez azt jelenti, hogy idén becslések szerint Németországban körülbelül 23 milliárd SMS-t küldenek majd el.

Az SMS-ezés népszerűsége töretlen. Az idei esztendő első negyedévében világszerte kereken 620 milliárd SMS-t küldtek el, ez 50 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A mobil adatforgalom 23 százalékkal nőtt és az értéke elérte a 34,3 milliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kanduhr #2
    Minden hónapban jön egy olyan hír, amiben a britek az elsők. Érdekes mód, mindig vmi brit cég csinálja a felmérést is. Nem unják már?
  • Molnibalage #1
    Atyaisten... Én havonta nem írok egyet átlagban. Mondjuk e-mailt meg dögivel írok.