MTI

Az internet miatt esnek teherbe a sanghaji tinilányok

A várandós sanghaji tinilányok csaknem fele az interneten ismerte meg partnerét - olvasható a China Daily című angol nyelvű lapban.

A várandós tizenéves lányok segélyvonalát felügyelő Csang Cseng-zsung (Zhang Zhengrong) doktor szerint a Kína gazdasági központjának számító Sanghajban, a két év óta hozzájuk forduló 20 ezer leányanya 46 százaléka vallotta be, hogy az interneten keresztül ismerte meg azt a fiút, akitől gyereket vár. "A leendő apák többsége eltűnt, amikor megtudták, hogy partnerük teherbe esett, néhány anya még az apa nevét sem tudta"- olvasható a lapban.

Csang doktor a felnőtteknek szóló internetes oldalakat, videókat és könyveket hibáztatta, valamint azzal a kéréssel fordult a szülőkhöz, tanárokhoz és a társadalom egészéhez, hogy a szexuális felvilágosításra több figyelmet szenteljenek. A segélyvonalat felügyelő orvos korházában készült tanulmány szerint a szülők 7,9 százaléka nem volt biztos benne, hogy a nemiségről valaha is beszéltek-e gyerekeiknek,a középiskolás és egyetemista fiatalok 79 százaléka szerint a szexualitásról alkotott elképzeléseiket az internetről szerezték.

A kínai társadalom szexualitáshoz való hozzáállása az utóbbi évtizedben sokat enyhült, és ez a házasságon kívüli viszonyok özönét indította el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Penge4 #10
  Miért nem védekeztek?
 • uniu #9
  ehh, eloiteletek:) Csak nem 1 diszkos akart teherbe ejteni ?:)) Amugy fiu letedre hogy vagy ovatos a terhesseggel szemben, foleg idegenekkel ?
 • Csaba42 #8
  Ha neked csak ennyi jött le, akkor mélyen tudlak sajnálni, primitív balf*sz (gyanítom, nyurga diszkós kis strici vagy, azoknak van ennyi eszük, és azt hiszik, mekkora jópofizós nagymenők. El vannak tévelyedve, de nagyon).
 • Csaba42 #7
  Már miért lennék fura? Luxus kifejteni nálad a véleményed? Nem tanítottak meg erre a szüleid, tanáraid?
 • Theodora #6
  Biztos azt hitték, hogyha megfelelő védelemmel rendelkeznek a számítógépen, akkor az mér elég!
 • PíszLávJuniti #5
  loál
 • Tinman #4
  Fura vagy.
 • Penge4 #3
  Csúnya, rossz internet! Be kell tiltani!!!
  Wazze, itt már ennyire kóros a hülyeség?
 • dawinD #2
  miért, téged is csaknem teherbe ejtett egy csetes ?
 • Csaba42 #1
  Nem tudom sajnálni őket, aki ennyire hülye, az így jár. Én már azelőtt tudtam, hogy óvatosnak kell lenni (főleg idegenekkel), mielőtt "felvilágosítottak" volna ezekről a dolgokról. Ez pusztán értelem és logika kérdése. Remélem, ebből az esetből tanultak, és többet nem lesznek ennyire felelőtlenek!