Napi Online

Chipgyárat épít Kínában az Intel

Több milliárd dolláros befektetéssel félvezetőgyártó üzemet létesít Kínában az Intel - értesült a Reuters.

A világ vezető chipgyártó társasága 65 nanométeres többmagos processzorokat gyárt majd Kínában, ahol eddig mintegy 1 milliárd dollárt fektetett be. Szakértők szerint az Intelnek szüksége van a piaci terjeszkedésre, legnagyobb riválisa, az AMD ugyanis növelte piaci részesedését az utóbbi években.

Az Intel 1985 óta van jelen Kínában, és több mint hatezer alkalmazottal rendelkezik az ázsiai országban, de eddig jellemzően a kevésbé bonyolult munkafolyamatokat végeztette el a cég kínai üzemeivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    "Kíváncsi vagyok hogy milyen ütemben fog fejlődni a drágalátos kínai gazdaság ha majd nem éri meg senkinek se hogy ott alkalmazzon embereket."

    Ebben van egy kinai csapda. Az allam nem hagyja hogy toket vigyenek ki a cegek. Ez azert nem tunik fel senkinek, mert jelenleg mindenki csak befektet kinaban, meg learatja a hasznot. Viszont ha megprobalna kivonulni valaki a piacrol, akkor a kinai allam 'atvenne' a ceget. (es eleg nehez reklamalni)
  • AranyKéz #2
    Kíváncsi vagyok hogy milyen ütemben fog fejlődni a drágalátos kínai gazdaság ha majd nem éri meg senkinek se hogy ott alkalmazzon embereket. Meg arra hogy hol néznek olcsó munkaerő után (afrika?)
  • AgentKis #1
    "de eddig jellemzően a kevésbé bonyolult munkafolyamatokat végeztette el a cég kínai üzemeivel."
    Ja mert azt meg tudják csinálni a gyerekek és asszonyok is, napi 14 órában éhbérért.