MTI

Kalózok áldozata a Pókember Kínában

Kalózkiadású DVD-n árulják a Pókember 3. című filmet Peking utcáin két héttel a hivatalos mozibemutató előtt - jelentette a Reuters hírügynökség.

Sam Raimi legújabb Pókfilmje alig több mint egy dollárért (mintegy 180 forintért) cserél gazdát a kínai fővárosban olyan eredetinek látszó borítóval, amelyen a szuperhős a filmben is szereplő fekete pókdresszében látható, és amelynek hátsó oldalán még azt sem átallják feltüntetni, hogy a kalózmásolatok készítése tilos. A legfrissebb hollywoodi sikerfilm illegális DVD-változatának megjelenése újabb példa az ázsiai országban a szerzői jogok terén uralkodó áldatlan állapotokra. Az Egyesült Államok kormánya éppen a minap fordult panasszal a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) a kínai kalózkiadványok miatt, amelyek évente csak az amerikai filmiparnak dollármilliárdokban mérhető veszteséget okoznak.

"Túl sokba kerül moziban megnézni a filmeket. Főként ez az oka annak, hogy az emberek inkább az utcán megvásárolják a kalóz DVD-ket, és otthon nézik meg a mozifilmeket. Ez nagyon elterjedt és logikus dolog" - érvelt egy pekingi a brit hírügynökségnek. Az olcsó kalózkiadványok azonban olyan rossz minőségűek, hogy szinte élvezhetetlenek, vagy le sem játszhatók, hiszen általában a moziban, előadás alatt veszik fel a filmet, aztán gyenge minőségű felszereléssel sokszorosítják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!