MTI

Eltiltották az internettől, ezért megölte szüleit

Agyonszúrta anyját és apját is megkéselte internetfüggősége miatt egy 15 éves fiú Kínában: szülei nem adtak neki több pénzt internetkávézós szórakozáshoz.

A Reuters jelentése szerint a gyerek hangos veszekedés után kapta fel a konyhakést és döfte anyjába. Miután apja hazaért, őt is súlyosan megsebezte. A családfő a közelben lakó bátyjához sietett át segítségért, aki azután értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiúra a rendőrök az ágyán ücsörögve találtak rá.

Kínában becslések szerint a fiatalkorúak bűncselekményeinek 80 százaléka vezethető vissza internetfüggőségre. A kormány pár hónapja megtiltotta újabb internetkávézók nyitását és rendeletben korlátozta az időt, amennyit egy internetező eljátszogathat egy ültében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Filiic #13
    Persze becslés!=tény, de nem mindegy hogy kinek a becslése:c)
  • Filiic #12
    Arra gondolsz, hogy Kínában olvasható az a magyar hír, hogy bizony azért korlátozzák itt az emberek információhoz jutását, mert tele van elmebetegekkel az ország?
    Te tudsz ilyen propaganda hírről, amit a kínaiak olvasnak, és minket is beetetnek velük? Sztem egész más rendszer van itt mint ott, de lehet csak én vagyok túl naív? Lehet, hogy ez a piszkos kapitalista világ a rossz, és az a félrevezető információ jó, ami hozzánk változatlan formában bejön? Igaz, ha változna, már nem lenne tiszta az ügy (de legalább kommentelve lehetne, vagy legalábbis kiegészítve). Erre gondolok: "Kínában becslések szerint a fiatalkorúak bűncselekményeinek 80 százaléka vezethető vissza internetfüggőségre." mármint a kínai kormány szerint (Árnyaltabban, hogy semelyik irányba se legyen ferdítés lehetne mondjuk ez "Kínai tanulmányok szerint a fiatalkorúak bűncselekményeinek 80 százaléka vezethető vissza internetfüggőségre"). De nem ez van ide leírva, hanem tényként közölve, mint ahogy nekik is tényként közlik.
    Nem voltam érthető, de hátha vki érti:c)
  • Hegyikecske #11
    jaja, te jó Ég!
  • Acheron #10
    Hát tényleg...te Jó ég!
  • bakagaijin #9
    Igen, sajna ez van... Amit még csinálhatott volna, hogy keres "farmereket", akiknél játszhat éjjel nappal, igaz nem a játék érdekesebb részét. Ők meg jól továbbértékesítik a megtermelt tárgyait, pénzét, karakterét. Viszont éjjel-nappal játszhat.
  • k0zi #8
    Úgy tudom Kínában igen komoly cenzúra van és emiatt elég nehéz otthoni internethez jutni. Nem az itthoni ellátottságból kell kiindulni.
  • k0zi #7
    Talán azért nem nevelték a gyereküket, mert 14 órás műszakban dolgoztak egy gyárban a hét 6 napján, hogy neked legyen olcsó PC-d. Ilyenkor a gyereket vagy az internet, vagy a televízió neveli.
  • HJPOWER #6
    Csak azért mert már rég írtam, "kína elmehet a p*csába"
  • Csaba42 #5
    Arra nem gondoltál, hogy esetleg a magyar is eljut Kínába?

    Amúgy meg gusztustalan ez a fiú, fejbelőném a picsába az összes barlanglakó társával együtt, mert csak eltorzítják a társadlamat.
  • HuskyWolf #4
    miért nem köttették be otthonra az internetetet ?