Gyurkity Péter

Új PS3 konzol érkezőben

Az észak-amerikai kontinensre vonatkozó árcsökkentéssel egy időben a Sony a PlayStation 3 egy új változatát is bejelentette, amely augusztusban jelenik meg - egyelőre szintén kizárólag a tengerentúlon.

A bejelentésről PlayStation blogban olvashatunk, amely rögtön egy képet is közölt a dobozról. A gyártó indoklása szerint a nagyobb merevlemezre a több játék, valamint az online szolgáltatások, ezek között is főleg a PlayStation Network miatt van szükség. A jelek szerint azonban a kompatibilitás is módosul és az árak alakulása is tartogat néhány érdekességet.

Az eddig megjelent információk szerint az új modell két fontos részletben tér majd el a korábbi változatoktól. Az egyik a nagyobb merevlemez, amely tehát 80 GB-os lesz, a másik pedig a régebbi fejlesztésekkel való kompatibilitás, amelyről a hardveres megoldás helyett szoftveres helyettesítés gondoskodik majd, ugyanúgy mint az európai változatban, amelyet éppen ezért marasztaltak el korábban. A Sony minden bizonnyal takarékossági indokok, az ár leszorítása miatt döntött emellett, amelynek eredményeként a készülék ára a 60 GB-os változat eddigi helyét foglalja majd el, vagyis 600 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban.


A gyártó emellett száz új játékot is ígér a konzolra az év végéig, ami talán némileg csökkenti majd a kompatibilitással kapcsolatos aggodalmakat. A készülék egyéb részleteiben nem változik, marad a Cell processzor eddigi változata, a Blu-ray meghajtó, a Wi-Fi elérés, illetve a SIXAXIS vezetéknélküli vezérlő. A blogbejegyzés szerint még ezen a héten számos felvételt tesznek elérhetővé a PlayStation Network-on, főleg a hivatalos bejelentésekről és sajtótájékoztatókról.

A PS3 árváltozása révén eközben Kanadában érdekes helyzet állt elő, hiszen a 60 GB-os változat itt most 549 dolláros kóstál, pontosan annyit, amennyibe az Xbox 360 Elite is kerül. Arról egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft emiatt szintén árat csökkent-e majd, ám ez könnyen lehet, hiszen az USA-ban továbbra is saját fejlesztésük az olcsóbb, igaz mindössze 20 dollárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • onimusha #29
    usa-ban 7%-os áfakulcs van, legalábbis texasban ennyi volt 2003ban amikor a sony digicam-em vettem :)
  • vax #28
    Az ár eltérés egy jelentős része az áfá-ban keresendő. Az Eu-s államokban ~20-25% között van, az USA-ban ez a felénél is kevesebb. Másrészt a vám-ban, az összefüggő fogyasztó csoportban, szállítási távolság, stb....
  • dez #27
    Csak honnan veszitek ezt az elhanyagolást? Az európaiak láthatóan drágábban is megveszik, akkor miért adnák olcsóbban? Az amcsiban kevesebben hajlandók erre, illetve akit nem tántorított el az ár, már megvette. Azaz ott valószínű már kezdenek visszaesni az eladások, így hát nem volt más hátra, mint árat csökkenteni. Ez amúgy csak átmeneti, mert el fognak fogyni a 60GB-osok, és a 80-asok ugyanúgy 600 dollárba kerülnek...
  • onimusha #26
    figy HDR annyira nem buli engem most Colin Dirt-be nagyon zavar mert rendesen vakit :), PS3-ra meg majd jönnek jó game-ok csak még kicsit kell rá várni.
  • onimusha #25
    kiváncsi vagyok ebből a "száz új játékot is ígér a konzolra az év végéig" -ból mennyi lesz a rendes játék és a PNetworkről leszedhető vmi PS1 vagy egyéb akrád fos, Wii-re is bejelentettek egy rakás játékot év végéig aztán csöndben hozzátették hát abból 60-70% az régi szupernintedós/egyéb hülyeség, semmi baj azokkal sem, de ne vegyük azért már ezeket teljes játéknak, xbox live arcade-ra sem mondja senki, hogy teljes game :)))
  • Ronny #24
    Annak ellenére, hogy az EU a legnagyobb felvevő piac, mégis mindíg minket hanyagolnak el. Nincs annyi gerinc a kis geekboyokban, hogy ilyenkor példát statuáljanak?
  • opeca #23
    Nos, ezért hülyeség az USA-belieken és a japánokon kívűl bárkinek is támogatnia a konzol-piacot.
    Nem elég, hogy teljes mértékben egy kartell-monopóliumot akarnak szerezni az elektronikus szórakoztatópiacon, ráadásul már úgy gondolják, csupán bizonyos országok privilégiumának tekintik ezt.

    Ez olyan hányingerkeltő.
  • dez #22
    Tud HDR-t a PS3, kb. amennyire egy 7800GT. Csak alapesetben AA-val együtt nem megy, de állítólag megoldható.
  • Yfel #21
    Nekem még mindig a PS3 HDR megjelenítésével van bajom... valami szakértő mondja már meg nekem: ez most azért van, mert az XBOX-nak jobb a GPU-ja, vagy azért, mert a programozók még nem tudják rendesen kihasználni a PS3 képességeit (annyit tudok, hogy a PS gépeket nagyon nehéz programozni az XBOX-hoz képest)?

    Ha megnézek egy játékból egy HDR-al megspékelt jelenetet, akkor a PS3-nak közel sincs olyan "életszerű" megvilágítása mint az X360-nak, pedig ez rengeteget számít a jó játékélményhez.

    A másik gond a játékok hiánya... a Sony nekem ne 100 játékkal jöjjön ki, hanem 2-3 _jó_ játékkal (ami kb annyira ütős, mint a Halo, GoW, Oblivion...)

    Y
  • NEXUS6 #20
    Killzone2 viszont csak PS3-ra lesz!;)))

    Fiúk irány a Sony bolt!!!
    ;)