Gyurkity Péter

Zuhan a Blu-ray ára

A Sony korábban beharangozott BDP-S300 jelzésű asztali lejátszója még alacsonyabb áron jelenik meg, ezzel éppen a felére csökkentik a tavalyi indulási árat. A HD DVD azonban továbbra is olcsóbb választás.

Bár a gyártó korábban kijelentette, hogy a BDP-S300 599 dolláros áron rajtol majd el az Egyesült Államokban, egyes források szerint egy nagy áruházláncot a napokban értesítettek, hogy az ár időközben 499 dollárra csökkent, vagyis a Sony még agresszívabban szorítja le saját árát, hogy kedvezőbb pozíciót harcoljon ki magának a versenyben. Mindez a szakértők szerint a többi gyártót is hasonló lépésekre kényszeríti, így a rivális formátumot igencsak megszorongathatják.


BDP-S300

Az értesülést alátámasztja, hogy míg a SonyStyle.com az eredeti áron hirdeti a hamarosan megjelenő készülékeket, az online értékesítésre szakosodott Crutchfield már 499 dollárért ajánlja ugyanazon lejátszókat. A 100 dolláros csökkenés önmagában nem jelentős, ám mégiscsak jelzésértékű, hiszen ezzel éppen a felébe kerül majd az új fejlesztés, mint amennyibe a tavaly elsőként megjelenő előd került. A mindössze hat hónap alatt végbement feleződés még az iparágban is kiemelkedően gyorsnak számít, egyben jelzi a gyártó elégedetlenségét és a verseny kiéleződését.

A Toshibát azonban ezzel a húzással sem tudják utolérni, hiszen ez utóbbi már 399 dollárért - egy akció keretében pedig 299 dollárért - árulja saját HD DVD lejátszóit. A 100 dolláros különbség viszont már nem tűnik olyan nagynak és a Blu-ray által kínált nagyobb kapacitás kompenzáló tényezőként jelenhet meg. Chris Fawcett, a Sony Electronics otthoni termékekért felelős divíziójának alelnöke elmondta, hogy az ár csökkentését az előállítási költségek folyamatos zuhanása és a kereslet növekedése teszi lehetővé. A verseny azonban továbbra is nyitott, hiszen egyik tábor sem tudta eddig meghódítani a vásárlók tömegeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #59
    Ez VAN. :D
  • huuu #58
    Lehet, hogy a kiadók kiadják a hd-t a nép meg megveszi a lejátszót, sőt ez is lesz.
    Viszont a merevlemezes asztali cuccoké sőt merevlemezes tv-é a jövő.
    ki a kutya arhivál dvd-re meg ki fog hd korongra?
    Hisz két év múlva tönkremennek.
    Kidobnak majd 100 euróért írót és a winchester árak annak a töredéke lesz.
    Lehet választani, a winyó még mindíg jobb.
    Ez el fog terjedni az tény de olyan instabil lesz mint a cd/dvd.
  • qwas #57
    Szerintem a cucc jól néz ki. Bár csak az én asztalomon lenne már.

    Másodszor. Sokan ott tévednek nagyot hogy nem Mo. körül forog a világ. Nyugat európában ha egy diák elemgy nyári munkára akkor a nyár végén simán vehet egy Full HD Tv-t mondjuk 32"-ig meg egy ilyen lejátszót és még bulizni is marad bőven pénze. Na most gondold el hogy miket lehet venni egy rendes fizetésből. Így azt gondolom hogy ennek a versenynek a kimenetelébe sok minden beleszól majd mondjuk a magyar viszonyokat kivéve.
  • dez #56
    Annál tuti laposabb szvsz. (Már nem azért, de inkább a HDDVD playerek néznek ki úgy, mint egy régi video.)
  • dez #55
    Ilyet még nem láttam, de olyan már van, hogy egy kis doboz, benne egy vinyóval, hd-s dekóderchippel, hálózati kapcsolattal (akár WiFi). Csak az újratömcsizett dolgokat viszi (és így persze nuku menü).
  • dez #54
    Jahh, egyébként a hd-s oldalakon az 1:1 Blu-ray és HDDVD image-ek ugyanolyan kelendőek, mint az újratömcsizettek. Megint nem M.o.-ból kellene kiindulni.
    Meg ez is, hogy "akkor lenne esélye", ha a hazai minimálbéreseknek is megérné... Na ne.
    A készüléken írót értesz? Egy normálisabb DVD iró is megvan 20k (vagy 1 éve még megvolt, és nem biztos, hogy amit 10k alatt kapsz, az ugyanaz a minőség...). A lemez meg bőven jó lenne 1000 forintért is, ennél feketén sem lehet sokkal olcsóbban hozzájutni a DVD9-hez, értelmes minőségben.
  • dez #53
    Hogy? Most akkor azért nem jók ezek, mert a netről újratömörítve jön? Hát, én láttam másfél méteres, jóféle megjelenítőn Blu-rayt (h.264) és DVD9-es x.264-es újratömcsizését, és az utóbbi igen tré volt az elsőhöz képest. De állítólag egy 80 centis LCD-n is kijön a különbség, ha nem is ennyire zavaróan.
  • dez #52
    Úgy tudom, most is elég jó a hang, nem?
    A DVD-Audioval az volt az idiótaság, hogy külön player kellett hozzá, és azt már kevesen vették. (Meg állítólag sok cucc egyszerű oversampled CD-s anyag volt.)
  • dez #51
    Jópár év lesz még, amig valamennyire is elérhető áron a sima áruházakban lesz a holodisc, de ha kicsit is értelmesebb lesz az ára, az legalább jó hatással lesz HD-s formátumok árára is.
  • dez #50
    Persze. De ugye a Toshiba cumója is hasonló méretekkel rendelkezik (kell a hely a benne lévő P4+hűtésnek, csak tudnám, minek az bele az egyszerűbb scriptes menühöz), és túl egyszerűnek tűnne mellette egy félmagas doboz. :)