59
  • dez
    #59
    Ez VAN. :D
  • huuu
    #58
    Lehet, hogy a kiadók kiadják a hd-t a nép meg megveszi a lejátszót, sőt ez is lesz.
    Viszont a merevlemezes asztali cuccoké sőt merevlemezes tv-é a jövő.
    ki a kutya arhivál dvd-re meg ki fog hd korongra?
    Hisz két év múlva tönkremennek.
    Kidobnak majd 100 euróért írót és a winchester árak annak a töredéke lesz.
    Lehet választani, a winyó még mindíg jobb.
    Ez el fog terjedni az tény de olyan instabil lesz mint a cd/dvd.
  • qwas
    #57
    Szerintem a cucc jól néz ki. Bár csak az én asztalomon lenne már.

    Másodszor. Sokan ott tévednek nagyot hogy nem Mo. körül forog a világ. Nyugat európában ha egy diák elemgy nyári munkára akkor a nyár végén simán vehet egy Full HD Tv-t mondjuk 32"-ig meg egy ilyen lejátszót és még bulizni is marad bőven pénze. Na most gondold el hogy miket lehet venni egy rendes fizetésből. Így azt gondolom hogy ennek a versenynek a kimenetelébe sok minden beleszól majd mondjuk a magyar viszonyokat kivéve.
  • dez
    #56
    Annál tuti laposabb szvsz. (Már nem azért, de inkább a HDDVD playerek néznek ki úgy, mint egy régi video.)
  • dez
    #55
    Ilyet még nem láttam, de olyan már van, hogy egy kis doboz, benne egy vinyóval, hd-s dekóderchippel, hálózati kapcsolattal (akár WiFi). Csak az újratömcsizett dolgokat viszi (és így persze nuku menü).
  • dez
    #54
    Jahh, egyébként a hd-s oldalakon az 1:1 Blu-ray és HDDVD image-ek ugyanolyan kelendőek, mint az újratömcsizettek. Megint nem M.o.-ból kellene kiindulni.
    Meg ez is, hogy "akkor lenne esélye", ha a hazai minimálbéreseknek is megérné... Na ne.
    A készüléken írót értesz? Egy normálisabb DVD iró is megvan 20k (vagy 1 éve még megvolt, és nem biztos, hogy amit 10k alatt kapsz, az ugyanaz a minőség...). A lemez meg bőven jó lenne 1000 forintért is, ennél feketén sem lehet sokkal olcsóbban hozzájutni a DVD9-hez, értelmes minőségben.
  • dez
    #53
    Hogy? Most akkor azért nem jók ezek, mert a netről újratömörítve jön? Hát, én láttam másfél méteres, jóféle megjelenítőn Blu-rayt (h.264) és DVD9-es x.264-es újratömcsizését, és az utóbbi igen tré volt az elsőhöz képest. De állítólag egy 80 centis LCD-n is kijön a különbség, ha nem is ennyire zavaróan.
  • dez
    #52
    Úgy tudom, most is elég jó a hang, nem?
    A DVD-Audioval az volt az idiótaság, hogy külön player kellett hozzá, és azt már kevesen vették. (Meg állítólag sok cucc egyszerű oversampled CD-s anyag volt.)
  • dez
    #51
    Jópár év lesz még, amig valamennyire is elérhető áron a sima áruházakban lesz a holodisc, de ha kicsit is értelmesebb lesz az ára, az legalább jó hatással lesz HD-s formátumok árára is.
  • dez
    #50
    Persze. De ugye a Toshiba cumója is hasonló méretekkel rendelkezik (kell a hely a benne lévő P4+hűtésnek, csak tudnám, minek az bele az egyszerűbb scriptes menühöz), és túl egyszerűnek tűnne mellette egy félmagas doboz. :)
  • dez
    #49
    A tápegység hol marad? Meg annak a pár chipnek hűtés is kell. Oké, én is láttam már ilyen 25x25x5 centis DVD lejátszókat, de ide nagyobb szám. telj. kell, ami egyelőre célchippel is nagyobb fogyasztás mellett megy, meg ott van a Java alapú menürendszer futtatása is.
  • Mike
    #48
    miért lennének csak kisképernyős tv-k?
    ugyan linkelj már be vmi statisztikát mire alapozod ezt az állításdodat!
  • gforce9
    #47
    Meg ez a másolásvédelem, amiről minden 2. cikk szól.. ez is elveszi a vsárlók kedvét eléggé. Már kezd mindenknek a töke tele lenni vele. Megveszi kurvadrágán a lemezt, és még üvölt a pofájába a film előtt, hogy: "Ne lopj!". Igaz ez a dvd-knél is így volt, de a most a BD és HD lemezeknél már lassan fontosabb a másolásvédelem, mint az a film amit kiadnak rajta.
  • endrúdí
    #46
    Én azt várom mikor lesz annyi esze valamelyik TV gyártónak ( hajrá Samsung ) hogy beleintegrálja a Media Centert ( nem túl nagy elektronika ) a TV-be. Letöltöd a filmet a gépre és megnézed a nappaliban ..... Csináljátok már meg !
  • huuu
    #45
    BaliBoy! Teljesen igazad van.
    Halott az egész, mivel ott a winchester.
    adat arhiválásra nem valók.
    + ott a merevlemezes asztali felvevő.
    Mire a hd dvd meg a bl. itt lesznek azok is tudják majd azt a felbontást.
    A neten úgyis tömörítik mivel 40 vagy mennyi giga lassan jön át 2 megás neten.
    innentől kezdve nincs miről beszélni.
    azaz egy esélye van a dolognak, ha 20 000 ft alá megy a készülék és az irható diszkek 200 ft álá mennek.
    Meglásd addig tárgytalan a dolog.
    Miről is cikkeznének a szaklapok, ha nem erről? :)
  • NYCBoy
    #44
    Hát ez a doboz valami rettenet! Úgy néz ki mint a nagymamám vidiója!
  • Tetsuo
    #43
    Ja meg a Rambó 40et aztán tökmind1 milyen felbontásban adják ki, aki azt nézi, annak a HD is jó..
  • Tetsuo
    #42
    Az se' lenne rossz, ha a video mellé 8 csatornában kapnánk 24/192-es hangot..
    De a zene esetében nem csak a hordozó tárolókapacitása a probléma, láthattuk ezt DVD-Audio esetében is..

    /Ha én gazdag lennék! ...diga diga diga dajj!
  • Tetsuo
    #41
    én is drukkolok a holodisc-nek remélem a blu-ray hypeot megtöri.. nem akarok várni még 1 hullámot, bár szerintem muszáj, hiszen a filmeknek tökmind1.
    A filmek jól elvannak a HD-minőséggel, valszeg 1 nagyobb tárolón is csak HDben lennének, hiszen sok mozifilmet ilyen szutyok rendszerrel vesznek.. (na mind1)
    néhány kuriózumot érdemes kiadni 30-40GB felett: pl IMAX filmek. Kollekciókat nem szívesen adnak ki 1 lemezen, az nem jó biznisz..
    Tehát az ócska Blu-ray sajna sokáig marad a piacon, a filmkiadóknak nem érdekük, h továbblépjenek.
    A visszatartott technológiák, a fogyasztói társadalom velejárója. Ez van.
  • Tetsuo
    #40
    1et értek.
  • Tetsuo
    #39
    Dez, azért azt Te is tudod, h fele ekkorában meg lehetett volna csinálni.. belül valszeg a doboz több mint felében levegő van, a hűtést is pofon 1xerűen meg lehetne oldani.. de engem spec nem zavar, h 40cm széles.
  • LADA Kalina
    #38
    bocs az elírásokért...este van má álmos vok, szóval kívül meg doboz...
  • LADA Kalina
    #37
    még1x: br meghajtó számítógépbe ugye már van... azon kíül ebbe kell még néhány csip, meg csatlakozók... tehát minden elfér 1,5-max2x akkora méretben mint 1 hagyományos szgépes lemezmeghajtó, na most ez a dobaz legalább 12-15x akkora... így érthető?
  • dez
    #36
    Nem, épp azért írtam, hogy kényelmesebb is. Ebbe beleértettem pl. a menüt is, stb., ami nem rossz dolog, de igazából kevesen használják őket.
  • dez
    #35
    A holodics kib... drága, és ez addig így is marad, amíg az ipar meg is fizeti ezt az árat... Meg nem is egyszerű technológia.
  • gforce9
    #34
    nah az ismét nagy előrelépés lenne, mint a vhs-dvd kapcsán.

    dez, most komolyan te csak a felbontásbeli különbséget látod a vhs-dvd között? mert mintha lenne még pár előnye...
  • BaliBoy
    #33
    Egyébként már most halott technológiákról beszélünk, hogyha igazak a holodisc körüli híresztelések, márpedig annak tűnnek.
  • BaliBoy
    #32
    Véleményem szerint is van még a váltásra idő. Akkor fogja majd megérni váltani, ha majd a lejátszók/felvevők hasonló árban lesznek mint most a dvd-k. Addigra talán már nagy többségben lesznek az LCD ill. plazma tv-k amiken szépen ki fog jönni a különbség. Gondolom ezt abból, hogy ezen technológiák ára az utóbbi időben olyan mértékben kezdett zuhanni, hogy nacsak. Szóval igaza van azoknak is akik a váltás mellett vannak és azoknak is akik azt mondják, hogy mai magyar viszonylatokban nézve felesleges. E két tábort az idő kapcsolja.

    Egyébként a napokban vásároltam egy 22" Samsung monitort... hááát magam alá csináltam a HD-s filmektől.
  • dez
    #31
    1.a. Először a DVD sem volt olcsó mulatság, és egy kisebb tévén nézve nem annyival jobb, mint egy gyári VHS kazetta, inkább csak kényelmesebb.
    1.b. Ma már az LCD-k is elég jók. 5-6eFt-os részletre haza lehet vinni. És veszik is.
    2. Az új technilógiákat először mindig egy kisebbség veszi, aztán lassan tovább terjed. Így lesz most is.

    Nem csak Magyarország van a világon. Ha az amcsik úgy gondolkodnak, mintha az egész világ az USA lenne, az is nevetséges, hát még ha a magyarok, mintha az ország határain kívül ugyanez lenne a helyzet... (Talán éppen ez a baj itt, egyéb szinten is...? Hogy nem fogjuk fel, odaát kicsit máshogy mennek a dolgok...)

    Nyugaton alig adnak már el CRT-s tévét...

    Szerintem az vált csak a trendiség miatt, aki rövidlátó (és nem hord szemüveget, mert az már nem trendi).

    Szerintem nagyon jó dolog a HD, persze nyilván nem akármilyen áron. Egyelőre nekem is drága, de tervben van egy HD-s tévé, a többit meg PC-ről intézem egyelőre (most monitoron nézem, így is jó, de jobb lenne nagyobb képen nézni). De később, ha a HD-s lejátszók olcsóbbak lesznek, majd arról megy, mert kényelmesebb. Plusz a vinyón nem tárolok 20 gigás filmeket, viszont az jobb minőség, mint az 1-2 DVD-s újratömörítése.
  • dez
    #30
    Még1x: van valami, ami mindent tud, ami ehhez kell, és 1/10 ekkora?
  • gforce9
    #29
    1. Igen láttam tényleg szép. És? Nekem nem szebb anyival mint amivel többe kerül. Nevezz parasztnak, de nekem kurvára nincs igényem ilyen áron, ilyen felbontásra. Meg bocs, de nekem nem telik 80-100 centis plazmára. Illetve telne, ha erre költenék mindenekelőtt. Csak sztem ezzel a többség így van. Nem ez az első dolog a listán.
    2. Egyelőre Károly bácsi meg Juci néni alkotja többséget, amíg az árak nem zuhannak odáig, hogy pc-be megérje megvenni. A 100eFt-os ár még messze nem olyan amit meg fognak venni az emberek (legalábbis a többség) a pc-be, de még a lejátszó is bőven drágább ennél.

    Tudom, hogy szerinted minden, ami jobb az előzőnél, arra érdemes váltani. Szerintem meg csak akkor érdemes váltani, ha az ésszerűség azt diktálja. Egyébként meg ennyi, marketing. 100 emberből 10 vesz a minőség miatt nagyfelbontású filmet, 90 meg azért veszi mert trendi.
  • gforce9
    #28
    igen sztem is.. a háztartások többségében plazma meg lcd van.. jó ok átgondolom :DD
  • LADA Kalina
    #27
    ahhoz képest hogy kábé az 1tizedében elfér minden cucc, felesleges ilyen szélesnek és magasnak lennie... a szélesslget még meg lehet magyarázni a deck jelleggel, de akkoris, minek ekkora órmótlan doboz neki?
  • dez
    #26
    Ja, Jucinéninél és Károlybácsinál nincs nagyobbra igény...
    Láttál te már HD-s filmet? (De nem ám valami upscale-elt sz@rt...! Mint pl. az egyik elterjedt T2 eresztés...)
    Esetleg egy 12"-es, 800x600-as monitoron mindegy...
  • dez
    #25
    Mihez képest nagy?
  • cloud.strife
    #24
    Na azért ezt gondoljuk át mégegyszer???

    Amikor már egy halom LCD tv, plazma tv van a háztartásokba......
  • robertone
    #23
    A dvd és a cd sem volt nagy olcsóság amikor megjelent...
  • Praetor
    #22
    A Toshibát nem csak árban, hanem minőségben sem könnyű alulmúlni.
  • Mice
    #21
    meg még annyi se...
  • Szefmester
    #20
    nem biztos.. azért másodpercenként 25 papírlap egy másfél órás filmél nem kevés.. és nem kevés erdőt vágnál ki ezért :P