Kruza Richárd

Publikussá vált a Joost internetes TV-szolgáltatás

Hivatalosan is elindult a Joost Internet TV szolgáltatása. A rendszer eddig tesztelés allatt állt és nem volt elérhető a nagyközönségnek. A szükséges szoftver, a Joost konzol a meghívottaknak máris letölthető.

Május elsején jelentették be, hogy hivatalosan is elindult a Niklas Zennstörm és Janus Friis, a Skype és a Kazaa alapítói által létrehozott peer-to-peer alapú Joost internetes tévéműsor-szolgáltatás. A rendszer eddig csupán fejlesztői stádiumban, zárt körben működött, de úgy tűnik a fejlesztők szerint mostanára eléggé megérett ahhoz hogy megnyissák a közönségnek, a szolgátatás igénybevételéhez szükséges szoftver ugyanis eddig nem volt publikus. Mostantól megváltozik a helyzet, a tesztelőknek frissíteniük kell a szoftvert, és bárkinek küldhetnek meghívót a belépéshez. A meghívottak pedig letölthetik a Joost konzolt.

A konzol természetesen reklámokat is tartalmaz: tévézgetés közben 32 cég, köztük a Coca-Cola, az Intel, a Hewlett Packard és a Nike reklámjait láthatjuk rajta. Annak ellenére, hogy a szolgáltatás teljesen publikussá vált és reklámfelületek is vannak rajta, maga a Joost konzol továbbra is csak beta verzió. A szolgáltatás egyébként ingyenes.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Joost azt is bejelentette, hogy bővítette kínálatát, mivel szerződéseket kötött a Turner Broadcasting System- el, a National Hockey League (NHL)-el, a Sports Illustrated-el, a Hasbro-val és Sony Pictures Entertainment-el, de további cégekkel is folyamatos tárgyalásban vannak. Az új szerződéseknek köszönhetően hamarosan olyan klasszikusokat is meg lehet majd tekinteni a Joost-on, mint a Starsky & Hutch, a Charlie Angyalai, a Hasbro-nak köszönhetően pedig 80-as évekből származó Transformers-t és a G.I. Joe rajzfilmek válnak elérhetővé. Az NHL pedig általában sportot, idén tavasszal viszont a teljes Stanley kupát rendelkezésre fogja bocsátani a Joost-on.

A Joost-on elérhető program egyébként a világon nem lesz teljesen egyforma, mivel a egyes térségekre különféle szerzői jogok érvényesek.

A szolgáltatást bemutató részletes cikkünk

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GeneralsHungary #71
    Légyszíves egyet a morpheus[kukac]gamehunter.hu -ra
  • Riko21 #70
    KÖSZI!!!
  • Riko21 #69
    csáó
    én is szeretnék 1 meghívót a devla[kukac]maffia.hu -ra
    KÖSZI!
  • FZoleee #68
    Légyszives küldjetek ide is meghívót: fzolee95[kukac]gmail[pont]com
  • pedrohsi #67
    köszönöm a meghívót én barom csak most vettem észre, 5 nappal később :)
  • Achilles #66
    En is kaphatok egyet?
    [email protected]
    Elore is koszi.
  • tommygiant #65
    Van még itt valakinek Joost- meghívója? Ha igen, akkor legyen olyan szíves ebbe a fórumba válaszolni erre az üzenetre!
  • kosart #64
    nekem is jól jönne egy meghívó. [email protected] előre is köszönöm
  • lee86 #63
    alee13[kukac]gmail[pont]com
  • Taxy01 #62
    Akkor írd meg a mailcímed, és küldök egyet.