Berta Sándor

18 karátos luxusmobil a Nokiától

A Nokia 8800-as mobiltelefonok közkedveltek világszerte. Nem véletlen, hogy a luxuseszközöket gyártó vállalatok is előszeretettel alkalmazzák a termékeik alapjául őket.

A szétcsúsztatható típust 2005. áprilisában mutatták be. Azóta a Sayn Design nevű cég új luxuskészülékeinek alapját is az ebbe a családba tartozó modellek képezték. Az ötlet annyira megtetszett a finn mobiltelefon-gyártónak, hogy úgy döntött: ő is piacra dobja a saját luxustermékeit. A Nokia 8800 Sirocco Gold Edition modelleket 18 karátos arannyal díszítik. A tervezők igyekeztek kitenni magukért, megfelelő minőségi háttérképeket és csengőhangokat is létrehoztak az extravagáns mobiltelefonhoz.

"Az exkluzív Nokia 8800 Sirocco Gold egy újabb olyan Nokia készülék, mely a stílusos ember kelléktárának része lesz." - mondta Heikki Norta, a Nokia alelnöke. "A Nokia 8800 Sirocco Gold hű marad a Nokia tervezőinek és mérnökeinek 'a forma követi a funkciót' alapelvéhez, és a mobilitásban szerzett évtizedes tapasztalatokra épülő hagyományaihoz." Finom fehérarany hangsúlyok erősítik a 18 karátos arany bevonatot, a zafír bevonatú, karcolásnak ellenálló üveg garancia arra, hogy a készülék szépsége maradandó lesz.


A beépített kijelző maximális felbontása 208 x 208 képpont és legfeljebb 262 144 színárnyalat megjelenítésére képes. A 2 megapixeles kamerával fotók mellett maximum 176 x 144 pixel felbontású videókat is készíthetnek a felhasználók. A kamerával készített felvételek és videók micro-SD memóriakártyán tárolhatók, feltéve, amennyiben nem lenne elegendő a 100 megabájt integrált memória.

A beépített zenelejátszó támogatja az MP3 és az AAC formátumokat. Az összképet a Bluetooth 2.0 port, az XHTML-böngésző, az ultrarövidhullámú rádió, az MMS- és a Java MIDP 2.0-támogatás, valamint az e-mail kliens teszik teljessé. A 107 x 45 x 17,2 mm méretű, 139 gramm súlyú készülék támogatja a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokat, illetve a GPRS- és az EDGE-technológiákat is. Gyári adat szerint a maximális készenléti idő 8 nap, míg a beszélgetési idő legfeljebb csak 3 óra lehet.

A Nokia 8800 Sirocco Gold Edition nevét a Szaharából induló sirokkó szél adta, a telefon az idei esztendő második negyedévétől lesz kapható körülbelül 1000 euróért. A csomagban megtalálható lesz a hálózati feltöltő és egy Bluetooth-headset.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TCelica #21
    Képet róla ....
  • 12346 #20
    osztom a véleményed. nem teljesen értem mitől sík hülye, az akinek nem kell egy olyan teló, aminek a "tudását" ki sem használná soha. ellenben legalább ronda, és ropogós műanyag:C többnyire.
    ez meg zsír. simán vennék ilyet is.
  • babajaga #19
    Azért is süket ember aki ilyet vesz mert a telefont elég rövid időre veszik sokan. Akinek meg kell dolgozni a pénzért az nem dob ki ilyenre pénzt.
  • obe #18
    only for jerks
  • aru #17
    Az egy dolog, hogy aranyozott, de a kedves cikkírónak az se tűnt fel, hogy egyáltalán nem lehet bővíteni a memóriát, hanem fix 128 mega van benne, mint a normál változatban. Na mindegy...
  • Picizöldfül #16
    Aranyba Burkolt Szar
  • Gerygrey #15
    Az a jó ebben a telefonban, hogy nem symbianos.

    Nekem meg az a jó benne hogy nem túl nagy felbontású a kijelző, zavarna ha túl szép lenne a képminősége :D
  • Munch #14
    Az a jó ebben a telefonban, hogy nem symbianos.
    Na meg hogy nem kell aggódni amiatt, hogy elhagyom. xD
  • mrgenya #13
    nem biztos, hogy síkhülyék, csak nem kell mindenkinek űbernagy tudású telefon. aki telefonálni akar a telefonnal, az lehet, h többre becsüli a külsőt, mint a belsőt. aki meg játszani akar a telefonjával, az nyilván nem ilyet vesz, de ettől még nem hülye feltétlenül egyik oldal sem.
  • oneman #12
    :) akinek annyi ész jutott a sok lóvé mellé, hogy ezt megveszi, akkor megérdemli...

    a nokia is tudja, hogy a pénzeszsákok síkhülyék általában az ilyenekhez, ezért kell nekik űbergagyi tudású telefon...