MTI

A T-Mobile nagysebességű HSDPA mobilinternetet tesztel

A T-Mobile a 7,2 Megabit/másodperc (Mbps) sebességű gyors szélessávú mobilinternet letöltést és az 1,45 Mbps sebességű feltöltést lehetővé tevő mobil (HSDPA) szolgáltatást teszteli - tájékoztatta a szolgáltató társaság az MTI-t pénteken. A közlemény szerint a T-Mobile a 3G/HSDPA hálózatán 2006 januárjához képest egy év leforgása alatt közel 15-szörösére nőtt az ügyfelek által forgalmazott adatmennyiség, és a teljes adatforgalom 40 százaléka már a szélessávú (3G/HSDPA) hálózathoz köthető.

A Nagysebességű Letöltés Csomag Hozzáféréses (High Speed Downlink Packet Access=HSDPA) szolgáltatást tavaly májusban elsőként vezette be a T-Mobil Magyarországon. Azóta megduplázta a szélessávú (3G/HSDPA) hálózatán elérhető letöltési sebességet, ami jelenleg 3,6 Mbps.

Az adatátviteli sebesség növekedésén túl a T-Mobile a szolgáltatás jelenlegi 30 százalékos lefedettségét 2007 végéig várhatóan mintegy 50 százalékkal növeli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paleeca #3
    Otthonra továbbra is ADSL. A HSDPA nekem csak kényelmi szolgáltatás szintjén hasznos, s csak akkor veszem elő, ha valamit nagyon gyorsan el kell intéznem a neten. Nem kell hazaszaladni, vagy bemenni netkávézóba, csak elővesz a PDA-t… dsl rendszerek
  • quentit #2
    Hülyeséget írtam, mert már eleve megemelte a limiteket Április 1-ével.
    300 MB/hó -> 600 MB/hó
    1000 MB/hó -> 2000 MB/hó
    és van egy új 5000-es csomag 15K-ért.
    A hírből ezt valahogy kifelejtették...
    A 600 MB-os csomagban tizedelték(!) a túlhasználat díját.
    Remélhetőleg a lakosság 70%-ának jutó 2G is bírni fogja a nagyobb terhelést...
  • quentit #1
    Tök jó, de a lefedettséget gyorsabban is növelhetné, mert a kissebb városokban még mindig csak a tetűlassú EDGE van (napközben pl. elképesztően túl van terhelve a 2G-s hálózat)
    Nagyobb lefedettséggel végre növelhetné a csomagok letöltési korlátait is (ha most lenne a növelés akkor a 2G részeken teljesen behalna tőle a net)

    Egyébként meg le a kalappal a HSDPA előtt: elértük azt, hogy gyorsabb, mint a vezetékes. Hiába ad 10 Megabitet pl. a Chello, a külföldi oldalak legtöbbször úgy jönnek le, mintha modemmel nézném őket, T-Mobile-ról meg berobbannak... (hangsúlyozom újra, csak 3G-vel lefedett területen)