SG.hu

A T‑Mobile telefonok pontos időt mutatnak

Praktikus újdonsággal bővíti szolgáltatásait a T‑Mobile. A szolgáltató hálózatán keresztül az időt és dátumot frissítő megoldás segítségével a mobiltelefonok mindig a pontos időt mutathatják majd.

A mobiltelefonok elterjedésével egyre kevesebben hordanak karórát, hiszen a telefon órája és naptára bármikor könnyedén elérhető. Sőt, a T‑Mobile hálózatán az arra alkalmas készülékek esetén ezentúl az is garantálható, hogy a kijelzőn biztosan a pontos idő legyen látható. A korszerű mobilhálózatok ugyanis - amennyiben az ügyfél ezt a készülékben engedélyezi - képesek folyamatosan frissíteni a mobil óráját és a dátumot is.

A T‑Mobile új hálózati kijelzés és pontos idő (NITZ: Network Identity and Time Zone) funkciója a mobilkészülékeken a szolgáltatói név (T‑Mobile H) kijelzése mellett a dátum és a pontos idő korrekcióját teszi lehetővé. A szolgáltatás az ország egész területén a T‑Mobile teljes hálózatán (legyen az GSM vagy 3G/HSDPA) elérhető. A szolgáltatás a NITZ funkciót támogató készülékekkel vehető igénybe, a készülék tulajdonosának mindössze be kell kapcsolnia a dátum/idő automatikus frissítési opciót. Ennek módja természetesen mobiltelefononként változik.

A szinkronizáláshoz a megbízható háttér, a garantált pontosság elengedhetetlen. Éppen ezért a cég minden kapcsolóközpontjának központi óráját naponta automatikusan ellenőrzi. Az óra szinkronizálása a legmodernebb eszközökkel, 2 db GPS alapú időszerverrel történik, és ezeknek a GPS órajelekhez viszonyított pontossága 10 000 évenként 1 másodpercnyi eltéréssel szinte tökéletesnek mondható.

A NITZ frissítés során három összetevő segít a pontos idő meghatározásában. Az első a világidő (GMT), második az időzóna, a harmadik pedig a nyári/téli időszámítás. A most bevezetett szolgáltatás a T‑Mobile előfizetőkön kívül az országba érkező és a T‑Mobile hálózatot választó vendégek számára is hasznos lehetőség a készülék órájának automatikus frissítésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BandiG #6
    Én activesync-kel szoktam időt frissíteni a telómon, úgyhogy ez nem hoz semmi újdonságot. :P
  • papasz #5
    Erdekes, ezt a funkciot mar egy honappal ezelott eszleltem... Miutan beleptem magyarorszagra a telom megkerdezte, hogy akarom-e frissiteni az orat meg a datumot...
  • Hegyikecske #4
    Én se értem mér csak most kapcsolnak a szolgáltatók, a funkció már nagyon régóta adott, nekem is szimpi lenne, de ezér nem fogok a fosszínű trémobilhopz menni, de amúgy a folyamatos szinkron jobban terheli az akksit is.
  • szombi #3
    Ez miért hír?
    Már legalább egy éve működik a telómon, minden bekapcsolás után kiírja, hogy frissítve...
    Pedig az csak egy nokia 3410-es!
  • Imremagdi #2
    pgsm ugye már tudja ezt a szolgáltatást?
  • htmm #1
    De ennek miert kell hirnek lennie? Szerintem alapnak kellene, hogy legyen minden mobilszolgaltatonal!