Kruza Richárd

Google internet a WC-n át

A vállalat nyilván úgy gondolta ügyfeleire ráfér egy kis jókedv, mivel április 1-je alkalmával jól megviccelte őket. A cég ugyanis weboldalán keresztül meghirdetette "Toilet Internet Service Provider" (TiSP) nevű forradalmi szolgáltatását, mely lényegében egy vécén keresztül működő szélessávú internet kapcsolat.

A "Dark Porcelain" (Sötét Porcelán) fedőnevű projekt egyszerre hihetetlen és valóságszerű - az ember csak néz. A szolgáltatás weboldalán egy sugárzóan jókedvű és borzasztóan mo­dern anyuka laptopján éppen valami nél­kü­löz­he­tet­len információra hívja fel ölében ülő csecsemője figyelmét, miközben a háttérben - diszkrét homályban, de azért jól lathatóan - ott van a családi vécékagyló, melyből kifelé jön egy fekete színű kábel. Ez a kábel pedig a vécétartály tetején elhelyezett WiFi routerbe irányul - abszolút félreérthetelen módon.

Nagyon vonzó a vécés internet szolgáltatás, ugyanis teljesen ingyenes, mivel állítólag a már meglévő szennyvíz csatornarendszerre alapszik. Hogy teljes legyen a kép, az online feliratkozás közvetkezményeképpen postai úton hozzájutunk az ingyenes hardveres készlethez, melyben van telepítési útmutató, optikai kábel orsóval, vezetéknélküli router és telepítő CD.

A Google szerint a TiSP szolgáltatás háromféle sebességben elérhető: Tickle (szivárgó), The No.2 és Royal Flush (szójáték: Royal Flush - pompás lehúzás). A weboldalon találunk egy kínosan részletes szerelési útmutatót precíz ábrákkal. Nagyon hasznos és szemléltető például az az ábra is, melyben egy ember a "User's Bathroom" (felhasználó vécéje)-ben áll a vécékagyló és a vécépapír között, és látható hogyan jön be a csatornarendszeren keresztül a világháló vécénken keresztül a vécétartály tetején sugárzó WiFi routerbe. Látható, hogy Google-ék nagyon gondosak és felhasználóbarátságosak, mivel gumikesztyű is található a készletben. Ez kellemes gesztus, mivel mégiscsak illendőbb így szerelni a vécében az internetet. A szereléshez egyébként nem kell szakértelem, de igény esetén természetesen kérhetjük hogy a Google vécéinternet szakértője oldja meg a problémát.

A teljes hitelesség kedvéért a weboldalon találunk még FAQ (Gyakran Feltett Kérdések) linket tele nélkülözhetetlen kérdésekkel és válaszokkal és egy komoly sajtóközleményt, mely precíz részletességgel taglalja ennek a nagyszerű új technológiának a kialakulását. A bejelentés idézi Larry Page-et, a Google alapítótagját és elnökét is: "Kialakult egy kis online közösség, mely már régóta foglalkozik ezzel a megoldással." - áll a nyilatkozatban. Érdemes megnézni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #12
    linket
  • takysoft #11
    váááh... Royal Flush... :D
    amúgy ingyenes... ha már nem létezik, legalább legyen olcsó:D
  • aDannyBoy #10
    igen és barnával ráfirkantani az aláírásodat :)
  • endale #9
    A megrendelőlapot a WC-n lehúzva kellett elküldeni?
  • Neerpelt #8
    Ez is reklám
  • HJPOWER #7
    Ehhhehh, ez mekkora.... :D
  • Gabe Dearborne #6
    Nagy az Isten állatkertje.
  • Troll #5
  • Tetsuo #4
    ehh van aki bevette???
  • Tyberius #3
    Hehe, látom, a Google hülyesége begyűrűzött ide is... :)

    Egyébként a #2 is szójáték, a "number two" kifejezés Amerikában kb. a "nagydolog" megfelelője.
    Az ábra is tetszett, főleg a "PHD" feliratú munkaruhában dolgozó csatornabúvár :)