Gyurkity Péter

A Sony BMG blogján várja az előadók jelentkezését

A kiadó érdekes húzással állt elő: a jövőben nem fogadják az eddig önállóan tevékenykedő előadók, együttesek által beküldött demóanyagokat, ezeket ugyanis egy blogoldalon keresztül kell a cég figyelmébe ajánlani.

A Sony BMG a napokban indította be oldalát, amelyen közlik az új feltételeket a kiadót kereső előadókkal. Ebből kiderül, hogy a hagyományos úton továbbított demóanyagokat már nem veszik át, kizárólag akkor hajlandóak foglalkozni új zenészek műveivel, amennyiben azokat az előre meghatározott két blogoldalon teszik közzé. Érdekes húzás ez attól a cégtől, amelynek az utóbbi években igencsak megromlott a viszonya az internetezőkkel.

"A blog napjaink egyik legmeg­hatá­rozóbb trendje a szó­rakoztató­ipar és a mé­dia terü­letén. Minden egyes nap­pal százezernél is több új internetes napló nyitja meg ka­puit és a blogoszféra 230 naponta megduplázódik terjedelmében" - magya­rázta az online nap­lók iránti hirtelen érdek­lődést Ged Doherty, a cég ír és brit részle­gének első em­bere. A beje­len­tés­ben arról írnak, hogy az elő­adók két oldalon, a www.columbiademos.co.uk, valamint a www.rcademos.co.uk címen tehe­tik közzé előzetes anya­gaikat, a cég pedig itt fogja köze­lebbről is szem­ügyre venni az egyes zeneszámokat, albumokat.

Ez a megközelítés a szakértők szerint megkönnyíti az új belépők dolgát, eddig ugyanis általában nem sok esélyük volt arra, hogy teljesen ismeretlenként, a szükséges reputáció hiányában felhívják magukra egy ilyen nagy kiadó figyelmét. Erre Doherty is kitért nyilatkozatában, amikor arról beszélt, hogy a két fél közötti határok lebontása most a legfontosabb cél.

Valami hasonlóra szánta el magát nemrég a Vivendi birtokában lévő Universal Music, amely saját állítása szerint a világ legnagyobb klasszikus zenei és jazz oldalát indította útjára, mintegy 100 ezer számból álló katalógust kínálva azon felhasználóknak, akik hajlandóak itt vásárolni. Az ismeretlen előadók ugyanezen az oldalon tehetnek közzé saját zenei anyagokat, illetve fontos háttérinformációt magukról, hogy felhívják a kiadó és a nagyközönség figyelmét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #1
    Na végre. Lehet hogy ha digitálisan kapják meg az anyagot akkor talán neten mindenféle doboztól, és design-tól mentes jó áron való árúsítást fog jelenteni? Remélem rájönnek hogy sokkal többet kereshetnek ha tizedébe kerül a zene, csak 100x annyian adnak ki így pénzt rá.