Berta Sándor

A Wordpress tulajdonosa vette meg a Tumblr-t

A Verizon gyakorlatilag potom összegért vált meg az egykor több mint egymilliárd dollárt érő platformtól.

A Yahoo! 2013 májusában vásárolta meg 1,1 milliárd dollárért a Tumblr-t és a tranzakciót az akkori vezető, Marissa Mayer azzal indokolta, hogy így akarták megszólítani a fiatal felhasználókat. A Verizon Communications 2017-ben szerezte meg a szolgáltatást a Yahoo!-tól. A távközlési konszern a kiszivárgott információk alapján most gyakorlatilag az üzleti világban aprópénznek számító összegért adhatta el a Jetpack, a Longreads, a Simplenote, a WooCommerce és a WordPress.com tulajdonosának számító Automattic társaságnak.

Matt Mullenweg, az Automattic vezérigazgatója a The Wall Street Journalnak azt nyilatkozta, hogy a Tumblr változatlan formában fog működni, vagyis a pornográf tartalmak elhelyezésére vonatkozó tilalmat is fenntartják.

Az üzlet részletei nem szivárogtak ki, így azt sem lehet tudni, hogy az Automattic pontosan mekkora összegért vásárolta meg a Tumblr-t. Az Axios mindenesetre előbb azt ecsetelte, hogy a vételár "bőven 20 millió dollár alatt" lehetett, később pedig azt, hogy 3 millió dollár volt.

A kapott pénz a The Wall Street Journal szerint nem volt jelentős a Verizon szempontjából, a vállalat egy ideje már mindenképpen meg akart szabadulni a jelenleg 200 embert foglalkoztató és 450-475 millió blogot üzemeltető platformtól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    1 milliárdból lett 20 millió, látott már valaki ekkora esést?

    Na igen, ha egy pornóoldal egyik napról a másikra tiltja a pornót, a látogatóknak van alternatíva bőven ... mostanában a deviantart is szigorítgat-> vajon meglesz az 50 millió felhasználó a pixivnek még idén?

    Ahogy mondani szokás "get woke go broke"