Kruza Richárd

Amerikai szerveknél tiltják a Vista használatát

Kompatibilitási és egyéb problémák miatt egyes amerikai állami szerveknél nem engedélyezett a Windows Vista, az Internet Explorer 7-re és az Office 2007 használata.

Az amerikai Közlekedési Minisztériumban (DOT) és a Nemzeti Szabványügyi hivatalban (NIST) dolgozó több tízezer alkalmazottnak kompatibilitási és egyéb problémák miatt tiltják a Windows Vista használatát. Michael Baum minisztériumi szővivő elmondta, hogy egyenlőre nem engedélyezik a Vista-val telepített számítógépek csatlakoztatását hálózatukhoz, ugyanis a szervezet technikai csapata jelenleg még teszteli a belső szoftverek kompatibilitását, valamint kiértékelik a Vista biztonságosságát. Ez a rendelkezés a Közlekedési Minisztériumban 54 000, a Nemzeti Szabványügyi hivatalban 2900 alkalmazott számítógépére vonatkozik.

A DOT esetében a rendelkezés egyben vonatkozik az Internet Explorer 7-re és az Office 2007-re is, de a kompatibilitási és biztonsági kétségek mellett a költségek és a teljes szervezet központjának költözése is fontos szerepet játszottak a döntésben. "Nincs különösebb technikai vagy üzleti indoka az új Microsoft termékekre való átállásnak "- áll egy minisztériumi feljegyzésben. A szervezet az ezzel kapcsolatos 2008-as stratégiára vonatkozóan jövő hónapban fog döntést hozni, mondta egy minisztériumi képviselő.

A Microsoft ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy "Több kormányzati hivatallal együttműködünk annak érdekében, hogy segítsük őket a legújabb termékek alkalmazásában. Mi tiszteletben tartjuk az ügyfelek döntéseit." Nem egyedi eset, hogy a hivatalok nem sietik el alapszoftverekik új verzióinak telepítését. A nagyobb szervezetek különösen óvatosak szoktak lenni, és telepítés előtt alapos vizsgálatok alá veszik az új szoftver verziókat, ahogy a Windows XP SP2 esetében is történt.

A Szövetségi Repülésügyi Igazgatóság (FAA), mely a DOT alatti legnagyobb szervezet viszont a Microsoft operációs rendszerével és egyéb szoftvereivel szemben alternatív megoldásokat is számba vesz, mondta Tammy Jones, az FAA szóvivője. A lehetséges alternatívák között vannak a Linux, és a Google online alkalmazásai. "Megpróbáljuk felmérni, milyen költségeket jelentenének számunkra az új Microsoft termékek, és közben más megoldásokat is keresünk. 45 ezer alkalmazottunk van, a Linux és a Google egy a lehetőségek közül."

A Windows Vista üzleti célra tavaly november óta, a nagyközönség számára ez év január vége óta kapható. Az IDC előjelzése szerint ebben az évben 90 millió Vista operációs rendszer lesz telepítve. Az elemzők szerint elsőként magánszemélyek fogják használni, az üzleti szféra viszont óvatosabb, és nem siet ennyire.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #29
    Én pusztán arra céloztam, hogy a következtetésed hibás. Ha a google sok találatot ad valamire (pl valami célprogramra), az nem azt jelenti, hogy olyan programból sok van... pusztán azt, hogy a problémával sok weblapon foglalkoznak. Ennyit és nem többet. A te példádnál maradva, teljesen logikus hogy az általad írt eredmény így fest:
    Internet explorer hack 22 000 000
    Internet explorer 7 hack 26 000 000
    Ha pluszjelet teszel minden szó elé, akkor az arány kiegyenlítődik... egyébként is teljesen illogikus, hogy az IE7-re több a hack, mint a korábbi verziókra. Pusztán arról van szó hogy mindenhonnan ez folyik. A te keresésed viszont pont nem jó arra, hogy a böngésző -hack arányokat valamennyire is reálisan lássuk. Egyszerűbben szólva ha rákeresel a "medve" és a "delfin" szavakra láthatod hogy a delfin vezet 5xösen... de ez nem jelenti azt hogy 5x több a delfin mint a medve.. :D
  • asysoft #28
    Nem rossz, de ha semmi sem hasonlít (lásd msn hack), meg vagyok lőve:) Egyébként az "msn hack"-ből indultam ki (idézőjelek nélkül). (De elment a topic az eredeti témától:))
  • sathinel #27
    Lehet hogy másképp csinálod. Én álltalában rákeresek hogy hack majd ha találsz valami infót, vagy programot ami már kezd hasonlítani amit akarsz, akkor ezekkel a szavakkal keresel tovább fórumokon,neten. És valahogy eddig mindent megtaláltam. A kiindulásnak mit írnál? Egyébként magyar oldalak is vannak ilyen témában.
  • gforce9 #26
    A google tudtommal szavakat keres nem hackeket erre... lol jó kis mérés ez olyan kb, mint a leggyakoribb szó az interneten a free... de tudja mindenki, hogy ahol free feliret van, az nagyon gyakran fizetős... okos logikára alapozott hozzászólás.
  • asysoft #25
    Nem lenézem, hanem erkölcsileg nem tartom helyesnek a reakcióját. (Egyébként nem vagyok tanár, de a manapság oly' divatos "a tanár nem ember" nézetet sem vallom. De inkább hagyjuk a témát:) )
    "WPA hack" első találat programokra mutat, míg IE-nél CSS-trükkök vannak mindenhol, msn-nél is snifferek (ha switch van, nincs sok értelme), illetve a már említett helyi gépre telepíthető vackok vannak.
  • sathinel #24
    Az iskolai hacker-t nem kéne lenézni:D A tanár elég bunkó volt. Mikor kérdeztem tőle valamit akkor azt mondta nézzem meg a neten... Az ha te csak ennyit látsz belőlle akkor te is tanár lehetsz. Mondom ha nagyon akarod megtalálod. Vagy nem tudsz keresni, vagy nem jól kerestél. A WPA töréseknél sem mondják el mindenhol mit használnak, de ha rákérdelez akkor elmondják. Pl wireless hálózatokra Backtrack linux kell, kissmet és már gps-el összerakott térképen mented el a környező gépeket akár. De van nekem is pár progim még régebbről. Ha akarsz találsz vagy csak nem akarsz.
  • asysoft #23
    Na igen, főleg a WLAN jelent neki nehézségeket...
  • asysoft #22
    Az általad írt találatokkal az a gond, hogy például IE7 specifikus webszerkesztési tippeket takarnak, MSN hack meg általában kimerül abban, hogy megtévesztik a felhasználót egy fake klienssel, illetve registryből kinyerik az információt (7.0-ig működik, amit találtam), tehát helyi hozzáférést feltételeznek, akkor meg egyszerűbb egy keylogger. Persze biztos, hogy vannak a neten IE7/MSN/egyéb törési trükkök, de messze nem jelent akkora gondot, mint amekkorát te súgalmaztál.
    Az iskolai crackert (ugye ő rosszindulatú volt) én speciel kivágtam volna.
  • turul16 #21
    Fent (cikk) latod a teszteles utani velemenyt.
  • LCO #20
    Ha kötojellel keresel,
    msn-hack 635 000
    Internet-explorer-hack 10 200
    Internet-explorer-7-hack 15 TALÁLAT!!!