29
  • gforce9
    Én pusztán arra céloztam, hogy a következtetésed hibás. Ha a google sok találatot ad valamire (pl valami célprogramra), az nem azt jelenti, hogy olyan programból sok van... pusztán azt, hogy a problémával sok weblapon foglalkoznak. Ennyit és nem többet. A te példádnál maradva, teljesen logikus hogy az általad írt eredmény így fest:
    Internet explorer hack 22 000 000
    Internet explorer 7 hack 26 000 000
    Ha pluszjelet teszel minden szó elé, akkor az arány kiegyenlítődik... egyébként is teljesen illogikus, hogy az IE7-re több a hack, mint a korábbi verziókra. Pusztán arról van szó hogy mindenhonnan ez folyik. A te keresésed viszont pont nem jó arra, hogy a böngésző -hack arányokat valamennyire is reálisan lássuk. Egyszerűbben szólva ha rákeresel a "medve" és a "delfin" szavakra láthatod hogy a delfin vezet 5xösen... de ez nem jelenti azt hogy 5x több a delfin mint a medve.. :D
  • asysoft
    Nem rossz, de ha semmi sem hasonlít (lásd msn hack), meg vagyok lőve:) Egyébként az "msn hack"-ből indultam ki (idézőjelek nélkül). (De elment a topic az eredeti témától:))
  • sathinel
    Lehet hogy másképp csinálod. Én álltalában rákeresek hogy hack majd ha találsz valami infót, vagy programot ami már kezd hasonlítani amit akarsz, akkor ezekkel a szavakkal keresel tovább fórumokon,neten. És valahogy eddig mindent megtaláltam. A kiindulásnak mit írnál? Egyébként magyar oldalak is vannak ilyen témában.
  • gforce9
    A google tudtommal szavakat keres nem hackeket erre... lol jó kis mérés ez olyan kb, mint a leggyakoribb szó az interneten a free... de tudja mindenki, hogy ahol free feliret van, az nagyon gyakran fizetős... okos logikára alapozott hozzászólás.
  • asysoft
    Nem lenézem, hanem erkölcsileg nem tartom helyesnek a reakcióját. (Egyébként nem vagyok tanár, de a manapság oly' divatos "a tanár nem ember" nézetet sem vallom. De inkább hagyjuk a témát:) )
    "WPA hack" első találat programokra mutat, míg IE-nél CSS-trükkök vannak mindenhol, msn-nél is snifferek (ha switch van, nincs sok értelme), illetve a már említett helyi gépre telepíthető vackok vannak.
  • sathinel
    Az iskolai hacker-t nem kéne lenézni:D A tanár elég bunkó volt. Mikor kérdeztem tőle valamit akkor azt mondta nézzem meg a neten... Az ha te csak ennyit látsz belőlle akkor te is tanár lehetsz. Mondom ha nagyon akarod megtalálod. Vagy nem tudsz keresni, vagy nem jól kerestél. A WPA töréseknél sem mondják el mindenhol mit használnak, de ha rákérdelez akkor elmondják. Pl wireless hálózatokra Backtrack linux kell, kissmet és már gps-el összerakott térképen mented el a környező gépeket akár. De van nekem is pár progim még régebbről. Ha akarsz találsz vagy csak nem akarsz.
  • asysoft
    Na igen, főleg a WLAN jelent neki nehézségeket...
  • asysoft
    Az általad írt találatokkal az a gond, hogy például IE7 specifikus webszerkesztési tippeket takarnak, MSN hack meg általában kimerül abban, hogy megtévesztik a felhasználót egy fake klienssel, illetve registryből kinyerik az információt (7.0-ig működik, amit találtam), tehát helyi hozzáférést feltételeznek, akkor meg egyszerűbb egy keylogger. Persze biztos, hogy vannak a neten IE7/MSN/egyéb törési trükkök, de messze nem jelent akkora gondot, mint amekkorát te súgalmaztál.
    Az iskolai crackert (ugye ő rosszindulatú volt) én speciel kivágtam volna.
  • turul16
    Fent (cikk) latod a teszteles utani velemenyt.
  • LCO
    Ha kötojellel keresel,
    msn-hack 635 000
    Internet-explorer-hack 10 200
    Internet-explorer-7-hack 15 TALÁLAT!!!
  • sathinel
    Nem vagyok hacker. És nem érdekel annál jobban, hogy ha kell valakinek egy szerver akkor a programozóval ezeket át tudom dumcsizni. A szerverek úgyis linux, és azon eléggé odafigyelnek ilyesmire. Egyébként ha szervert jól konfigolja a rendszergazda akkor webes felületen a szerveren végzed ugyanezeket a dolgokat. Ezáltal akárhonnan jelentkezel be ugyanazt látod. De ha ilyenek kellenek le tudsz tölteni, csak rá kell jönni hol találod meg. 2-3 nap és rájössz szerintem. Nekem ennyi kell hogy egy álltalam érdekelt dolog(már ha kicsit nehezebb megkeresni) keresésébe belejöjjek, utánna könnyen találsz hasonló oldalakat.

msn hack 2 410 000 találat
    Internet explorer hack 22 000 000
    Internet explorer 7 hack 26 000 000

De láttam hacker gyereket szétvágni egy egéssz iskola rendszerét, mert aki a védelmet csinálta tanár, 1-est adott neki linux programozásból...
    Utánna 0-val írta teli az iskola védelmére felállított rendszer mindkét vinyóját(biztonsági mentéssel együtt.) 3 nap után a tanár újrarakta a rendszert, és nem kell mondanom kit kért fel segítségül...
  • AranyKéz
    De gondolom a router ugyanolyan szar neked is, mint nekünk :D
  • asysoft
    Tudnál -lehetőleg nem youtube-os, mert azon semmit sem látni-linket adni ezekről?
  • asysoft
    Szerencsére fejlődött az SMC, nekem normálisan megy... Szép is lenne, csak emiatt IEt indítani
  • asysoft
    És mégis, mint mondanának? A hírben semmi meglepő nincsen, egy vállalatnál/intézménynél nem úgy megy az átállás, hogy "nézdmá' itt a Vista, toljuk fel!", és hopp, következő nap minden gépen az virít... Előbb tesztelnek, hogy ne menet közben derüljön ki, hogy nem működik a használt programok fele.
  • roliika
    Ilyenkor hol vannak azok akik szajkózták, hogy überfrankó a Vista, nagyon jól optimalizált, tele van nagyon frankó újdonságokkal????
  • Sanyix
    Már rég. Amúgy is szar router, szal ez nem olyan zavaró a többi dolga mellett :)
  • turul16
    Es legalabb abbol is csak 6 -ossal ?
    Szerintem egy router tipikusan olyan dolog, ahol lynx/links compatibilis lapot erdemes csinalni. Nekem eddig minden router, ment firefoxal.
    firmware frissitesst probaltal?
  • Sanyix
    Megmondjam? SMC :D a routerem webes felülete csak IE-vel műxik normálisan :)
  • Troppauer
    Szerintem nincs XP server, csak 2003, nem ?
  • Wittgen
    Mi elég sokan Mozillát használunk a cégnél (elvégre jó kis szoftver).

Pl nálunk nem érdek, hogy xp le legyen cserélve, mivel vista-tól függetlenül xp-n is el-eldöcög még az excel meg word+egyéb szoftverek

Ezért nem is értem, hogy az állami szerveknek is miért kellene vista-ra átállniuk, amikor csak irodai alkalmazásokat futtatnak

esetleg legújabb office már only for vista lesz??
  • turul16
    Ki az az idiota aki IE6 only web lapot csinal.
    Most vissza ut az MS -nek is :)
  • atomkrumpli
    ja majd jön DJ -mester- és megmondja a tutit
  • Tetsuo
    LOL
  • sathinel
    IE, Outlook, MSN alap tiltó listás progik. Csak akik nem ismerik a gépet azok használják. A netről letöltessz kis progikat és 10-15 évesek betörnek ezeken keresztül a gépre. A Vista meg látszik mennyire korrekt, ha még amcsiban is fosnak tőlle. Pedig ott sokkal erősebb az MS mint nállunk. De láthatunk majd még itt is sok hozzászólást amiben meg fogják védeni hogy márpedig jó.. XP-t kelett volna kicsit még tovább javítani, és kiadni hozzá normális felületet, nem IE alapút. Többet érne mint egy szép felület használhatatlanul.
  • remark #4
    Az IE 7 nalunk is tiltott a cegnel (nem mennek vele a ceges oldalak). A Vista meg egyelore csak tesztelesre engedelyezett.
  • roliika
    "Több kormányzati hivatallal együttműködünk annak érdekében, hogy segítsük őket a legújabb termékek alkalmazásában. Mi tiszteletben tartjuk az ügyfelek döntéseit" Ezzel elismerik hogy gány a Vista...mert nem azt mondják, hogy tessék itt a specifikáció, ezek a rések vannak még rajta, és jó lesz, mert dolgozunk, rajta, lesznek új, működő driwerek is...nem, beletörődnek.

"alapszoftverekik" szó javítandó. :)
  • Atomy
    Szervek nem szerverek.
    Amúgy meg vagyok lepve hogy logikus döntéseket hoznak az állami szerveknél, a nyomásgyakorlás és a vesztegetés kimegy a divatból vagy csak pillanatnyi elmezavar?
  • A1274815
    Ennek a cikne mi értelme van? Szervereknél még az XP is tíltott.

Akkor lenne értelmes a cikk címe, ha már megjelent volna a Windows "Longhorn" Server 2007 és azt tíltották volna ki.