Specker Balázs

Blogokat jutalmazott a Microsoft

A Microsoft értékes laptopokat adományozott az általa kiválasztott blogíróknak. Az új Windows Vistával érkező - több mint 2200 dollárba kerülő - Acer Ferrari ajándék gépek heves etikai vitákat váltottak az internetes naplózók körében.

Több blogíró is beszámolt arról, hogy a múlt hét folyamán nagyértékű hordozható számítógépet kapott a redmondi cégtől, hogy azon tesztelje az új operációs rendszert. A Microsoft szóvivője pénteken a nyilvánossággal is közölte, körülbelül 90 laptopot osztottak szét azon bloggerek között, akik tartalmas, Vistához kapcsolódó bejegyzéseket helyeztek el oldalaikon - írja a New York Times. Például Long Zheng, ausztrál blogger több mint 160 - számítógépeket értékelő - bejegyzéséért kapta meg jutalmát.

Ám míg a szerencsések örültek a nem várt ajándékoknak, addig a blogos társadalomból többen nemtetszésüknek adtak hangot. A beírások szerint a felháborodás oka nemcsak az, hogy őket kihagyták a listáról. A felszólalók azzal érveltek, hogy a bloggerek - az újságírókhoz hasonlóan - nem fogadhatnak el értékes ajándékokat azoktól a vállalatoktól, amelyekről cikkeket írnak. Volt, aki egész egyszerűen megvesztegetésnek titulálta az esetet, de persze akadt olyan is, aki semmi kivetnivalót nem talált benne.

"Így gyorsabban készíthetem el a Windows Vistával kapcsolatos értékeléseimet, dokumentációimat és bemutatóimat is" - fejtette ki véleményét Blake Handler, Los Angeles-i blogíró, aki úgy döntött, megtartja váratlan ajándékát. Az ajándékozás zajos fogadtatása után a Microsoft egyik alkalmazottja e-mailben arra kérte az újdonsült laptop-tulajdonosokat, hogy a Vista-tesztelést követően küldjék vissza, vagy ajándékozzák tovább a gépeket. Azonban azóta a Microsoft szóvivője hivatalosan is megerősítette, hogy a bloggerek megtarthatják a notebookokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #8
    ???
  • totya4 #7
    Szokás szerint teljesen értelmetlen hsz-t írtál, neked is csak azt mondhatom mint deznek, hogy a továbbiakban ne reagálj arra amit írok, és én se fogok a tiedre. Ha ez neked gondot okoz mint fizetett ms dícsérő alkalmazottnak, az legyen a te személyes problémád. Remélem felfogtad, és továbbiakban egymás társaságát elkerüljük. Irhattam volna szebben is, de két büntetőpont éppen elég.
  • BiroAndras #6
    Ez nem MS noti. Egyébként meg a noti gyártók eleve nem gányolt cuccokból építkeznek, hanem szépen összeválogatják az alkatrészeket meg a drivereket, és tesztelik is.
  • csorfab #5
    Hm ha ez a tendencia megmarad, kezdek egy blogot az OS X-ről :)
  • totya4 #4
    A PC és notebook világnak pont az a jellegzetessége, hogy rendkívül sokféle hardver alkotja, és a hibák egy része pont ebből fakad. Ha az MS egyfajta (agyontesztelt/driverében agyontámogatott) notebook-ot szór szét tesztelésre, azzal az előbb említettek miatt nem biztos hogy valóságos kép alakul ki az olvasókban a megjelent cikkek nyomán.
  • quantum #3
    olvasdd vegig...
  • Tetsuo #2
    Utálom a Microsoftot, de ha egy fullos laptopot adna, megköszönném neki.
    A bloggolás amúgy sem egy objektív, dolog, gondolom a legtöbben a számukra szimpatikus dolgokról írnak, egy multicégellenes IT-gyűlölő nem fog hónapokon át a VISTÁról irogatni.
    Szvsz ez a sztori nem a lekenyerezésről szól, hanem van aki mindíg a kákán is csomót keres ill sokaknak savanyú a szőllő.. :)
    (Közmondások rulz!)
    Inkáb azt remélem h elterjed a szokás, más cégeknél is. Itt az SGn is osztogathatnának pl plazma-TVket, a "Tévé-körkapcsolás 2006" cikkhez hozzászólók között! :)
  • Penge4 #1
    Ja, küldött nekik egy notebookot Vistával, hogy írjanak róla, amikor meg a bloggerek (akik főként Mac-et használtak) finoman válaszoltak, hogy talán ezt nem kéne, akkor a Microfos sértődötten visszakérte a notebookokat a Vistával, hogy ők csak tesztelni adták nekik oda.