Gyurkity Péter

Letöltő­szol­gál­tatást indítana a Sony

A Sony elsőként a PlayStation Portable felhasználóinak tenné elérhetővé az új letöltéseket, amelyeken állítólag az Amazonnal és a MovieLinkkel közösen dolgoznak. A cél ezúttal is az iTunes kikezdése lenne.

A némiképp meglepő fejleményről a Financial Times számolt be saját forrására hivatkozva, amely szerint a jövőre beinduló szolgáltatás elsőként a hordozható készülékeken tenné elérhetővé az előzeteseket és teljes mozifilmeket. Az új projekttel a jelenleg stagnáló UMD-formátumot és a korábbi próbálkozásokat váltanák ki, némi külső segítséggel.

A Sony ugyanis a hír szerint az Amazon, a MovieLink és a CinemaNow embereivel közösen fejleszti a szolgáltatást, a cél pedig - milyen meglepő - ezúttal is az Apple iTunes zeneboltjának kikezdése. A 2007 elején útnak induló oldal révén a PSP-tulajdonosok megkezdhetnék a különböző tartalmak letöltését, amelyet memóriakártyák révén rövid úton asztali számítógépeikre vihetnének át. Ezt meg­könnyí­ten­dő, a Sony hamarosan piacra dobja 4 GB-os Memory Stick kártyáit, amelyek együttműködnek a szolgáltatással, és az ígéretek szerint akár tíz teljes filmet is eltárolhatnak.

Nem ez az első alkalom, hogy a japán gyártó valami hasonlóval próbálkozik. A Connect névre keresztelt portálon a zenei tartalmakra koncentrálnak, olyan kiegészítő funkciókkal, mint CD-pörkölés, a megvásárolt zeneszámok több alkalommal való letöltése, stb.

Szakértők szerint amennyiben a videószolgáltatás sikeres rajtot vesz, az UMD-formátum teljes eltűnése is kezdetét veheti, mivel a szabvány eddig sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mindez végre összességében véve is sikert jelentene a Sony számára, amely igen nehéz éven van túl. A PS3 sokat késlekedett, jelenleg pedig súlyos hiány érzékelhető, a Blu-ray lejátszók elterjedése is akadozva indult meg, így sok fontos feladat maradt a következő évre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PíszLávJuniti #2
    minek?
  • scorpeeon #1
    Sok sikert hozzá :)