Specker Balázs

Megjelent az Opera Mini 3.0

Az Opera mobilos böngészője immár a harmadik verziójánál tart. A hírek szerint elsősorban közösségi hálózat-támogatásán, valamint működési hatékonyságán javítottak a fejlesztők.

Az Opera Mini 3.0 integrálja a telefonokban található fényképezőgépeket, így a felhasználó könnyedén feltöltheti kedvenc képeit a közösségi hálózatokon található adatlapokra - áll az Opera sajtóközleményében. Az újítás állítólag több ilyen jellegű oldallal - köztük a Flickrrel és a MySpace-szel is együttműködik majd, kihasználva azok képfeltöltési lehetőségeit. A fényképfeltöltési opció elfogadásakor az Opera automatikusan aktiválja a fényképezőgépet is, a készített fotó pedig azonnal feltölthetővé válik.

A kamerás mobil-támogatás nem számít újdonságnak, ha képfeltöltésről van szó, ám e szolgáltatásokhoz általában külön szoftvert kell telepíteniük a telefonos netezőknek. Az Opera fő előnye lehet, hogy ezt alapból, mindenféle plug-inek és plusz memóriahasználat nélkül oldja meg. A 3.0-s verzió emellett más új szolgáltatással is gazdagodott. A böngészőbe immár automatikusan húzza össze a hosszabb menüket, megkönnyítve így a kisméretű kijelzőn való tájékozódást. Ezenkívül már RSS olvasó is megtalálható az alternatív böngészőben, sőt a fejlesztők úgy vélik, a beépített titkosítóval a banki információk biztonságos lekérdezése, valamint az online vásárlás is megvalósítható lesz.


Az Opera Mini - több mobilböngészőhöz hasonlóan - olyan távoli szerverekkel működik együtt, amelyek optimalizálják a kért weboldalt, és így azok gyorsabban és átláthatóbban jelennek meg a telefonokon.

Bár az Opera Mini ingyenesen elérhető az Operától, manapság egyre több mobilszolgáltató tölti fel előre eladásra kínált készülékeire. A T-Mobil néhány telefonon a saját neve alatt futtatja az Opera böngészőjét, a spanyol Telefonica pedig nemrég kezdett egyeztetni az Operával és a mobilgyártókkal egy szintén saját márkajelzés alatt megjelenő változatról. Christen Krogh Opera-alelnök elmondása szerint alkalmazásukat eddig 8 millióan töltötték le - írja a PC World.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • onimusha #6
    2es opera-ról idéig azt hittem a legjobb mobilos browser aztán haverom megmutatta, hogy iphone-on milyen a safari, beépített cuccoknál messze jobb az opera.
  • Gerygrey #5
    Nagy rakás szar a 3.0 sg-n nem megy vele az autologin, és 2 nap alatt amig megvolt, többet fagyott vele a p910 mint amióta megvan, közel egy éve. A gprs után a mobilinternet történetének második legnagyobb találmánya az opera mini, de a 3.0 katasztrofálisan rossz...
  • akyyy #4
    nah igen...sehogy...
  • akyyy #3
    nah erre kiváncsi vok, eddig 6230-asom alkalmazásai soha nem tudták használni a kamerát, kiváncsi vok hogy oldották meg.
  • lazly #2
    Penge! :)
  • brueni #1
    ejha..